L escalfament

9,460 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
9,460
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
30
Actions
Shares
0
Downloads
19
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L escalfament

  1. 1. L'escalfament Educació Física
  2. 2. Els músculs treballen més efectivament si estan calents. Una forma fàcil de comprovar-ho és observar si és més fàcil córrer després d'estar asseguts una bona estona o quan ja portem uns minuts caminant. <ul><li>L'escalfament és un conjunt d'exercicis que fem abans d'una activitat física per posar-nos en marxa. </li></ul><ul><li>Una sessió d'entrenament, un partit o qualsevol altra activitat física começa amb l'escalfament. </li></ul>
  3. 3. Tot escalfament ha de seguir unes normes de durada, intensitat, progressió i mobilitat
  4. 4. L'escalfament està relacionat amb l'activitat que volem realitzar. No és el mateix preparar-se per una cursa de 100m que per un partit de bàsquet! <ul><li>  </li></ul><ul><li>A l'escalfament general:   </li></ul><ul><li>  </li></ul><ul><ul><li>Per començar fem una activitat suau i progressiva que involucri tot el cos.  </li></ul></ul><ul><ul><li>Seguim amb exercicis de mobilitat general, cal que totes les articulacions es preparin per a l'activitat. </li></ul></ul><ul><ul><li>Acabem fent exercicis d'estiramentsdels principals grups musculars.  </li></ul></ul><ul><ul><li>A l'escalfament específic:   </li></ul></ul><ul><ul><li>Es realitza després de l’escalfament general i és específic de cada modalitat esportiva. </li></ul></ul>
  5. 5. I tu, per què no escalfes?
  6. 6. Objectius de l’escalfament, per a què serveix?     1. Millorar el rendiment de l’activitat que s’està a punt de realitzar. 2. Disminuir el risc de sofrir una lesió, ja que provoca un augment de la temperatura que facilita el moviment muscular.
  7. 7. Fases de l’escalfament:     Tenim una primera fase d’exercicis de preactivació, una segona fase d’exercicis d’activació general i una tercera fase d’exercicis d’activació específica.   Fase d’exercicis preactivació general Amb aquesta primera fase volem començar a activar el cos de forma molt sua i progressiva. - Exercicis de mobilitat articular. L’objectiu és moure les articulacions que volem que actuïn a la segona part de l’escalfament 4 a 5 exercicis. - Exercici de cursa de 2 a 4 minuts per augmentar les pulsacions (ritme cardíac) - Exercicis d’estirament 5 a 6.   Fase d’exercicis d’activació general (exercicis dinàmics generals) És la part més llarga de l’escalfament de 7 a 10 minuts i es realitzen de 7 a 10 exercicis de 5 a 10 repeticions. Amb aquesta part pretenem augmentar les pulsacions i preparar els grups musculars per l’esforç següent.
  8. 8. Efectes que produeix en l’organisme   1- Activació de la funció del cor i l’aparell circulatori (arriba més oxigen als músculs). 2- Augmenta la temperatura corporal. 3- Estimula les qualitats nervioses (millora la coordinació, incrementa l’agilitat...) 4- Prepara psicològicament per a l’activitat posterior (ens fa està més concentrats) Normes. Com s’ha de fer un bon escalfament?   1. L’escalfament ha de ser suau i progressiu. No ha de provocar fatiga. 2. No ha de tenir esforços intensos de llarga durada (més de 7”). 3. Durant l’escalfament s’ha d’intentar mobilitzar la major part de grups musculars i articulacions de l’organisme. 4. Ha de ser immediat a la pràctica esportiva, si passa massa temps es produirà un refredament del cós. 5. Els exercicis han de ser coneguts, per no provocar dificultats afegides. A per l'activitat...!!!

×