L'ós polar
Presentació <ul><li>L'ós blanc (Ursus maritimus) és un mamífer de la família dels úrsids . </li></ul>
Aspecte físic <ul><li>És l'animal terrestre més gros que existeix actualment, ja que els mascles adults fan uns 2,5 m de l...
Les potes de l'ós blanc són curtes amb unes urpes que estan adaptades per caminar sobre les condicions ambientals de la zo...
El pèl de l'ós blanc és llarg i espès, tot i que es va esgrogueint a mesura que van creixent. A més a més, sota el seu pèl...
Hàbitat <ul><li>Es tracta d'una espècie circumpolar; la distribució al sud està determinada per la presència de plaques de...
S'estima que la població actual és d'uns 20.000 individus. </li></ul>
Alimentació <ul><li>S'alimenta de peixos, algues marines, morses, llebres àrtiques, guineus blanques i foques.
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

L'ós polar (Gisela)

2,422 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
2,422
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
44
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

L'ós polar (Gisela)

  1. 1. L'ós polar
  2. 2. Presentació <ul><li>L'ós blanc (Ursus maritimus) és un mamífer de la família dels úrsids . </li></ul>
  3. 3. Aspecte físic <ul><li>És l'animal terrestre més gros que existeix actualment, ja que els mascles adults fan uns 2,5 m de llarg i un pes de 400 a 600 kg.
  4. 4. Les potes de l'ós blanc són curtes amb unes urpes que estan adaptades per caminar sobre les condicions ambientals de la zona àrtica i completament recobertes de pèl per tal de no relliscar per la neu.
  5. 5. El pèl de l'ós blanc és llarg i espès, tot i que es va esgrogueint a mesura que van creixent. A més a més, sota el seu pèl dens s'hi troba una capa de greix de 10 a 15 cm que acumula a mesura que menja i l'ajuda a tenir energia i forces quan és difícil de trobar menjar. </li></ul>
  6. 6. Hàbitat <ul><li>Es tracta d'una espècie circumpolar; la distribució al sud està determinada per la presència de plaques de gel.
  7. 7. S'estima que la població actual és d'uns 20.000 individus. </li></ul>
  8. 8. Alimentació <ul><li>S'alimenta de peixos, algues marines, morses, llebres àrtiques, guineus blanques i foques.
  9. 9. Acostuma a caçar foques guiant-se pel sentit de l'olfacte. El mascle pot detectar l'animal a una distància de fins a 800 metres. </li></ul>
  10. 10. Reproducció <ul><li>Els óssos poden tenir fills a partir dels 3 - 5 anys.
  11. 11. S'aparellen entre els mesos de març i juny.
  12. 12. L’embaràs dura 7 mesos i tenen, normalment, 2 cries. </li></ul>
  13. 13. Comportament <ul><li>L'Ós polar és un animal que està en perill d'extinció degut a la cacera que n'està fent l'ésser humà. </li></ul>
  14. 14. FI

×