Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
NDOTJA AKUSTIKE
ÇKA ËSHTË NDOTJA AKUSTIKE?  Është çdo lloj ndotje e shkaktuar nga zhurma e cila  arrin shkallën mbi 85 decibel, e cila...
KUSH E SHKAKTON KËTË NDOTJE?  Burim kryesor I kësaj ndotje është zhvillimi I  industrisë dhe sistemi I transporteve ku...
EFEKTET QË SHKAKTON N.AKUSTIKE  Ndotja akustike në nivel të lartë mund të shkaktojë  humbjen e dëgjimit qoftë përnjë k...
  Ndotja akustike :          Rrit depresionin          Rrit aksidentet          Pengon për...
EDHE ZHURMAT E ULËTA N’A DËMTOJNË Zhurmat që kanë intensitetin e ulët që ne vazhdimisht jemi nën presionin e tyre mund t...
STUDIM Organizata Botërore e Shëndetësisë bëri studim dhe konstatoi se: Tek fëmijët, ndotja akustike mund të ndikojë n...
FALEMNDERIT  Punoi Egzona Shabani
Ndotja akustike
Ndotja akustike
Ndotja akustike
Ndotja akustike
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Ndotja akustike

 • Be the first to comment

Ndotja akustike

 1. 1. NDOTJA AKUSTIKE
 2. 2. ÇKA ËSHTË NDOTJA AKUSTIKE? Është çdo lloj ndotje e shkaktuar nga zhurma e cila arrin shkallën mbi 85 decibel, e cila mund të lë pasoja afatgjate tek shëndeti I njeriut, dhe pengon jetën normale.
 3. 3. KUSH E SHKAKTON KËTË NDOTJE? Burim kryesor I kësaj ndotje është zhvillimi I industrisë dhe sistemi I transporteve ku përfshihet zhurma e automjeteve motorike, zhurma nga avionet dhe hekurudhat.
 4. 4. EFEKTET QË SHKAKTON N.AKUSTIKE Ndotja akustike në nivel të lartë mund të shkaktojë humbjen e dëgjimit qoftë përnjë kohë të shkurtër apo edhe për tërë jetën.
 5. 5.  Ndotja akustike : Rrit depresionin Rrit aksidentet Pengon përqendrimin Shkakton lodhje Ul produktivitetin Rrit rrezikshmërinë nga hipertensioni Rrit mundësinë e marrjes së lëndëve narkotike Largon gjumin… etj
 6. 6. EDHE ZHURMAT E ULËTA N’A DËMTOJNË Zhurmat që kanë intensitetin e ulët që ne vazhdimisht jemi nën presionin e tyre mund të na shkaktojnë lëndime. Të tilla si :  Pajisjet elektroshtëpiake  Kositësja e barit  Alarmi I orës  Kondicioneri  Muzika etj
 7. 7. STUDIM Organizata Botërore e Shëndetësisë bëri studim dhe konstatoi se: Tek fëmijët, ndotja akustike mund të ndikojë negativisht aftësitë e tyre për të lexuar dhe mësuar. Në ato klasa me ndotje akustike nxënësit tregojnë përformancë më të ulët në krahasim me studentët e klasave të tjera të së njëjtës shkollë ku nuk ka ndotje akustike.
 8. 8. FALEMNDERIT Punoi Egzona Shabani

×