Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Alea Iacta Est 07_UATIC05

Pràctica final del grup 7 de l'assignatura UATIC_05. Semestre 2012/2013. Universitat Oberta de Catalunya.

Creadors:

Elisabet Castilla
M. Cristina Arboles
Xavier Prats
Erik García

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

Alea Iacta Est 07_UATIC05

 1. 1. Membres del grup: Elisabet Castilla M. Cristina Arboles Xavier Prats Erik García
 2. 2. IntroduccióEl grup “Alea Iacta Est” hem triat aquesta tem{tica perquè considerem que abastaun gran nombre d’individus molt variat, i que té una repercussió i un creixementmolt important, que ha arribat a canviar els hàbit de consum que fins ara coneixíemadaptant-la a la nova era tecnològica que vivim.Compres on-line Canvi radical en l’h{bit consum. Augment d’aquesta metodologia de compra any rere any. Abasta la majoria de sectors/ productes. Ampliació del perfil de consumidor (edat, gènere, nivell social, nivell intel·lectual, etc.) Optimització del temps. Facilitat. Comoditat.
 3. 3. Evolució botigues on-linePrimera generació: 1993 creació primers llocs web i primeres publicitats a la xarxa en forma de catàlegs Pàgines estàtiques Contacte a través de correu electrònicSegona generació: Finals dècada dels 90 Sorgiment dels primers centres comercials virtuals als EUA (webmercials). Infraestructura duna botiga virtual. Mitjà de pagament a través de targetes electròniques.Tercera generació: P{gines web din{miques i sorgiment de la publicitat “m{rqueting a la xarxa” Interacció amb el consumidor selecció i enviament de dades sobre els productes comprats Primers protocols de pagament segurs a través de targetes electròniquesQuarta generació: Contingut completament dinàmic recolzat per un sistema de base de dades Disseny i aspectes del lloc web atractius (dissenyadors gràfics i informàtics especialitzats) Millora de la seguretat del lloc web.
 4. 4. RepercussionsNecessitat d’estar present a la xarxa per part de lesbotigues.Minuciositat a l’hora de presentar productes.Competitivitat en el preu.Competitivitat en el servei al client (devolucions,oferir garanties, qualitat, etc.)Tenir cura del mecanisme de venda (àgil i fàcil).
 5. 5. Compres on-line: Pros i contresPROSPreus baixos: Descomptes molt competitius en els productes oferts, i varietat de promocions.Disponibilitat: Botigues accessibles a qualsevol hora els 365 dies de l’any.Comoditat: Optimització del temps, realització des de casa, s’eviten desplaçaments, cues i aglomeracions.Oferta: Possibilitat d’accedir a productes d’arreu del món.Comparativa de preus i valoracions: Facilitat de fer comparativa de preus i qualitat de manera immediata amb les opinions que els mateixos clients deixen a la xarxa.
 6. 6. Compres on-line: Pros i contresCONTRESEl caràcter impersonal o no presencial: Manca d’apreciació física dels productes.Seguretat en el pagament a les compres Incertesa en la seguretat dels pagaments via on-line. Alguns usuaris poden patir desconfiança a lhora defectuar pagaments per internet ja que lusuari no pot disposar de la "garantia" que ofereix entregar els seus diners o la seva targeta de crèdit en mà.Protecció d’usuaris i consumidors: Protecció de dades, és segura la xarxa a l’hora d’introduir dades? Desconeixement de la legislació que ens empara. Garantia en les reclamacions telemàtiques?
 7. 7. Exemple pràctic I Creació perfil portal web Selecció productes catàleg virtual Telecompres Mercadona Entrega Processamentmercaderia comanda Preparació física de la comanda
 8. 8. Exemple pràctic I Satisfacció i queixesSatisfacció Resolució queixes Trucar al centre on s’ha Hi ha poc marge derrors despatxat la comanda, i de factor humà. aclarir les errades abonant import. Sistema d’acarament: Línia 900. Línia telefònica on evita confusions en els els clients poden fer reclamacions, suggeriments productes servits. o aclariments de dubtes en qualsevol moment.
 9. 9. Exemple pràctic II simulacre de compra Compra tradicional Compra onlineCost monetari Cost monetariTotal compra 26,00€ Total compra 26,00€Cost de combustible 0,10€ Cost d’entrega 7,21€Cost de tempsTemps total cerca productes: 16 min. Cost de tempsCua caixa: 7 min. Temps total del procés: 7 min.Temps total del procés: 36 min. Esforç físic:Esforç físic: Reorganització de la compra a casaTrasllatCerca pels passadissosCàrrega compraReorganització de la compra a casa
 10. 10. ConclusióLes compres on-line i el consum s’han hagut d’adaptar alnou concepte de socialització de la xarxa (interacció a laxarxa) S’opina sobre productes Es recomanen productes ↘(i extensió d’aquestes a un gran nombre de gent)Pèrdua del monopoli de la seva pròpia marca (el client creael prestigi o desprestigi amb la interacció a la xarxa)InteractuarInteracció diària de milers d’internautes a la xarxa.

×