Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Recordes?

909 views

Published on

Nostàlgia i record

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Recordes?

 1. 1. C o m t’ho vas fer per sobreviure de nen ...? ¡Amb so, engega’l!
 2. 2. Si vas ser nen als anys 60, 70 o principis dels 80 C om vas aconseguir sobreviure ?
 3. 3. Anàvem sense cinturos de seguretat als automòbils, sense airbags, ni seients per a nens. Podíem anar asseguts a terra, a la part del darrera de la furgoneta, era un passeig especial, que encara recordem ...
 4. 4. Els nostres bressols estaven pintats amb colors brillants, de pintura amb plom, que tot sovint llepàvem!
 5. 5. No teníem protectors als endolls de la casa, ni fora del nostre abast la farmaciola dels medicaments ...
 6. 6. Anàvem amb bicicleta sense casc, genolleres, ni colzeres . I ens agradava convertir la nostra bicicleta en una moto, posant un naip a la roda, enganxat amb una agulla d’estendre la roba.
 7. 7. B evíem aigua de la mànega del jardí, de les fonts públiques, o d’on la trobéssim, la qüestió era apaivagar la set, no sabíem el que era l’ampolla d’aigua mineral. . .
 8. 8. Passàvem hores i hores construin vehícles de tota mena, amb caixes i tubs, i els que teníem la sort de tenir una bicicleta, ens les enginyàvem per remolcar-nos, bé que al començar la baixada ens en recordàvem que anàvem sense frens .
 9. 9. Després d’uns quants cops apreníem a resoldre el problema. Sí! Nosaltres topàvem contra un arbre, quèiem a terra, però no topàvem contra els cotxes .
 10. 10. S ortíem a jugar amb l’única condició, de tornar a casa abans que és fes de nit ...
 11. 11. Al migdia, al sortir de col·legi, anàvem a dinar a casa, després d’assaborir les nostres llaminadures, que compràvem a cal Sala, o al Torné, pipes, xiclets, regalíssies , et c .
 12. 12. No teníem mòbil... Així que no ens podien localitzar ! !! Impensable !!!
 13. 13. Ens tallàvem, ens trencàvem un braç o una cama, i ens hi deixàvem les dents, sense cap demanda pel mig. Ningú en tenia la culpa d’aquests accidents, tan sols era culpa nostra.
 14. 14. Menjàvem “Bonys”, “Tigretons”, “Nocilla”, pa amb vi i sucre, bevíem gasosa, taronjades amb sucre, i mai teníem excés de pes, perquè sempre érem al carrer jugant i corrent .
 15. 15. Bevíem tots del mateix vas, ampolla, o llauna, i ningú es moria per això .
 16. 16. No tení em Play Stations, Nintendo 64, X Boxs, MP3, 99 canales de tv vía satélit , cámar e s de vídeo, sonido “surround”, mó bil s, ordenadors, “chat” en Internet, etc ... Però: ¡¡¡TENÍEM AMICS DE DEBÓ !!!
 17. 17. S ortíem amb bicicleta o caminant cap a casa d’un amic, trucàvem a la porta, o li fèiem un crit, o simplement entràvem sense avisar...I sortíem a jugar .
 18. 18. Jugàvem amb taps d’ampolla, al mocador, a rescatar de cap a cap, a tocar i parar, al xurro, a saltar a la corda o a la goma... I quan triàvem els equips per fer un partit de futbol, no tots eren elegits, i no hi havia cap desencant elevat a trauma .
 19. 19. No tots els estudiants eren tan brillants com uns altres, i quan suspenien un any, simplement repetien curs. Ningú anava al psicòleg, ni al psicopedagòlec, ningú tenia depressió, repetia curs i tenia una segona oportunitat.
 20. 20. Tení em L l iberta t , Fracas s os, È xits, Responsabili t a t s... I apreníem a manejar-nos per nosaltres sols .
 21. 21. Pertanys aquesta generació ? Si és així , reg alat uns segons de reflexió, i envia-li aquest missatge als teus amics . I potser oblidin per una estona les seves agitades vides, i tornin per uns moments a recordar com èrem abans . ¡¡¡ SEGUR QUE ÈREM FELIÇOS !!!

×