Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Lesblad: Een nieuw begin
   STIO


Rode stippen op een ei
Een nieuw begin in de natuur. In deze les leren de leerlingen...
Lesblad: Een nieuw begin
    STIO


Overige Tips

 rode stippen op een ei
(zie site voor filmpje)
Aanleren:    ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

gr. 1/2 Rode Stippen Ei (...In De Natuur)

1,329 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

gr. 1/2 Rode Stippen Ei (...In De Natuur)

 1. 1. Lesblad: Een nieuw begin STIO Rode stippen op een ei Een nieuw begin in de natuur. In deze les leren de leerlingen waarom een kip geen chocolade eieren legt. Ze leren het liedje: Rode stippen op een ei . Vakgebied Leerdoelen Inleiding Muziek, taal Aan het eind van de les kunnen de De leerkracht leest een verhaal voor over chocolade eieren. leerlingen het liedje Rode stippen op Doelgroep Ze zingt halverwege het verhaal het liedje een ei zingen. Groep 1/2 voor. Aan het eind van de les weten de Vraag: komen chocolade eitjes van de kip? leerlingen van groep 1 dat de bakker Lesduur De leerlingen praten erover welke eieren chocolade eieren maakt. Inleiding 5- van de kip komen en hoe chocolade eieren Aan het eind van de les kunnen de 10 min. gemaakt worden. leerlingen van groep 2 opnoemen hoe Kern 5 min. een kip eieren legt. Afsluiting 2 min. Kern De leerkracht zingt het liedje één keer Aansluiting op kerndoelen voor. Ze vraagt: welke kleur stippen zitten 54; Kunstzinnige oriëntatie muziek er op het ei? Wat zit er omheen? De leerkracht oefent de spreektekst. Aansluiting op methode De leerlingen zingen het liedje mee. N.v.t. Ze maken bewegingen met hun vingers in de lucht, net of ze stippen op een ei Voorkennis en vaardigheden inkleuren. De leerlingen weten dat een kip eieren Één leerling kiest na dit liedje een andere legt. kleur voor het ei, bijvoorbeeld geel. Deze De leerlingen weten dat chocolade kleur wordt dan gezongen. Bijvoorbeeld: eieren door de bakker gemaakt Gele stippen op een ei. worden. Afsluiting Benodigdheden De leerkracht zingt het liedje een paar PowerPoint rode stippen op een ei keer waarbij de leerlingen steeds een Chocolade ei (evt.) Rieten mandje (evt.) andere kleur kiezen. Handpop kip (evt.) De leerlingen zingen het liedje zonder dat de leerkracht meezingt. Voorbereiding Filmpje Paaseieren versieren opzoeken filmpje over het versieren van chocolade-eieren Overige Tips - Het ei Welke dieren komen uit een ei? Lees het woordje ei. - Het eierenlied stippen op een ei (Bert en Ernie), met filmpje Op de volgende pagina staan nog suggesties hoe u het lied aan kunt leren, of het in een spelvorm kunt laten zingen.
 2. 2. Lesblad: Een nieuw begin STIO Overige Tips rode stippen op een ei (zie site voor filmpje) Aanleren: Op het bord zijn met 8 grote eieren getekend, naast elkaar. Het eerste ei heeft rode stippen. De leerkracht zingt het lied en wijst aan het slot een kind aan; dit kind kiest een kleur (bijv. geel) en mag gele stippen op het tweede ei maken terwijl de leerkracht het lied weer zingt. vervolgens wijst zij een ander kind aan dat ook een kleur kiest enz. Telkens begint de leerkracht het lied met de door het kind gekozen kleur. Zo wennen de luisterende kinderen eraan dat het lied steeds met een ander woord begint. Toon overnemen: De verschillende gekozen kleuren worden achtereenvolgens door de leerkracht Aangewezen en voorgezongen op toonhoogten die in het lied voorkomen, de kinderen herhalen dit. Er moet duidelijk aangegeven worden of de herhaling door allen, dooréén kind of door een groepje kinderen moet worden gezongen. Voorbeeld: Wisselzang: Dit lied kun je goed aanleren doormiddel van wisselzang. De kinderen zingen het eerste gedeelte, de leerkracht neemt het weer over. bij 'k heb... , daarna wijst de leerkracht een kind aan, die noemt een kleur en het lied begint weer opnieuw. Spel: Bij dit lied kun je ook een spelletje doen: Alle kinderen staan in een kring en zingen het lied. Er loopt een kind in het midden en die kiest een ei dat in het midden van de kring in een mand ligt. Het kind zingt het lied met de goede kleur. 'k heb.... zingt de hele groep mee. Aan het eind kiest het kind in de kring een ander kind die in de kring gaat staan en het spel begint opnieuw.

×