Ghid pentru postarea articolelor pe www.doctoruldedinti.info

394 views

Published on

Ghid creat pentru editorii site-ului http://www.doctoruldedinti.info/ pentru a deprinde informatiile necesare unei postari.

Published in: Education, Technology, Business
 • Be the first to like this

Ghid pentru postarea articolelor pe www.doctoruldedinti.info

 1. 1. Ghid pentru postarea articolelor
 2. 2. Conceperea articolului corect din punct de vedere tehnic • fiecare articol va contine minim 450 de cuvinte; • in functie de cate cuvinte sunt se vor insera internal link-uri (despre care se va explica pe parcurs), diacritice, un cuvant cheie general, alte cuvinte cheie, o scurta descriere, o categorie din care face parte si poze.
 3. 3. Link-ul pentru a accesa platforma : www.doctoruldedinti.info/wp-login.php
 4. 4. Inainte de a incepe pasii exacti pentru a posta un articol trebuie inteles faptul ca site-ul aduce in principal trafic de pe google iar conditia numarul unu ca articolele sa aiba o sansa de a fi clasate in primele locuri este UN POST BINE EDITAT DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC. Etapele trebuie respectate cu strictete deoarece fiecare are o importanta deosebita despre care se vor da mai multe detalii in cele ce urmeaza.
 5. 5. Dupa login/ home page platforma, mergem la “Posts” (stanga sus) => “Add new”
 6. 6. Am ajuns astfel la pagina unde se adauga un articol nou sau se editeaza unul vechi.
 7. 7. Titlul. Va fi primul lucru inserat! Odata inserat un text in sectiunea “titlu”, va fi generat un link catre pagina care contine articolul, format exact din cuvintele din titlu.
 8. 8. CORECT! INCORECT!
 9. 9. Titlul va fi formulat tinand cont, pe cat posibil, de modul in care se cauta pe Google. Ex: • In loc de “Preturile aparatelor dentare” => “Pret Aparat Dentar”, • In loc de “Tratamentul parodontozei”=> ”Tratament parodontoza” etc.
 10. 10. • Un link al paginii ce contine cuvintele din titlu joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste conexiunile interne (intre articolele continute de site) si ghideaza Google in indexarea articolelor noi. • Daca link-ul articolului nu contine cuvinte exista o posibilitate foarte mare ca articolul sa nu fie indexat, sa nu fie “luat in seama” de catre Google, deci automat nu va ajunge niciodata in primele pozitii ale cautarilor.
 11. 11. Dupa inserarea textului, in campul pentru continut se va urmari adaptarea textului si inserarea unor elemente media (poze) in asa fel incat articolul sa fie : • placut din punct de vedere estetic; • usor de citit; • fara paragrafe foarte lungi.
 12. 12. In orice moment al editarii se poate verifica cum va arata noul articol pe site prin apasarea butonului “Preview” din dreapta sus. Se va deschide astfel o fereastra noua cu o simulare a viitorului articol pe site. Va puteti face astfel o idee despre cum va arata articolul si ce ar mai trebuie adaptat.
 13. 13. In orice moment al editarii articolul poate fi salvat pentru a elimina riscul de a pierde munca depusa pana atunci in cazul unei erori. (se foloseste butonul “Save draft” (langa butonul “Preview”).
 14. 14. La final, pentru a posta articolul pe site se foloseste butonul “Publish” (sub butonul “Preview”). In cazul in care articolul a fost deja postat si se revine asupra lui, in locul acestuia va aparea buton “Update”, folosit pentru a salva pe site modificarile aduse articolului.
 15. 15. Editarea continutului, butoane folosite si rolurile lor :
 16. 16. Din panoul de butoane pentru adaptarea textului nu se vor folosi decat urmatoarele : 1. Butonul pentru evidentierea unor cuvinte : din punct de vedere tehnic se indica folosirea acestui buton in mod special pentru a “ingrosa” cuvantul cheie principal sau “Focus keyword”, unde se regaseste acesta in text, si se mai poate folosi dupa bunul plac pentru a pune accent pe ceva anume etc.
 17. 17. “Focus Keyword” : este primul camp de completat sub fereastra in care exista textul articolului.
 18. 18. Focus Keyword Reprezinta principalul cuvant cheie care da un indiciu celor de la Google despre ce este vorba in articol, ca apoi Google sa ofere rezultate celor care cauta cuvinte similare. Este unul dintre cele mai importante lucruri de inserat, iar caracteristicile tehnice de care trebuie tinut cont in momentul inserarii sunt urmatoarele:
 19. 19. Focus Keyword • Trebuie sa fie alcatuit din 1, maxim 4 cuvinte; • Se fie continut si de titlul articolului/in unele cazuri poate fi chiar titlul articolului. Acesta este motivul pentru care unele titluri nu suna foarte bine (Ex : “Rezidentiat ortodontie” in loc de “Rezidentiatul de ortodontie”), dar mai importanti sunt oamenii care ajung pe site prin google decat cei de pe facebook.
 20. 20. Focus Keyword • Trebuie avut in vedere cam ce ar cauta oamenii pe Google pentru a ajunge la informatia continuta de articol, iar acest cuvant cheie trebuie ales ca atare. • Trebuie sa se regaseasca in articole de cel putin 3-4 ori exact sub aceeasi articulare. • Sa fie continut si de “Meta description”, si regasit si printre celelalte cuvinte cheie “Tags” si “Meta Keywords”
 21. 21. 2.Butonul pentru aliniate, enumerari etc.
 22. 22. Recomandata folosirea acestui buton daca aveti ceva de enumerat, aliniat etc, deoarece se aseaza textul mai bine in pagina decat in cazul liniutelor sau cifrelor. In cazul liniutelor ramane un spatiu mult mai mare intre randuri.
 23. 23. 3. Butoanele pentru aliniat paragrafe sau poze. Se folosesc, in principal, pentru asezarea pozelor in text.
 24. 24. Cum se insera o poza: a. Se alege inceputul unui paragraf in dreptul caruia se doreste poza.
 25. 25. Cum se insera o poza: b. Se apasa butonul “Add media”
 26. 26. Cum se insera o poza: c. Se selecteaza o poza din cele deja existente pe site sau se incarca o poza noua.
 27. 27. Cum se insera o poza: d. Insert into post (dreapta jos) e. Se selecteaza apoi poza cu un click pe ea si se folosesc butoanele de aliniere pentru a aseza poza in pagina f. Pozele pot fi micsorate pentru a se incadra mai bine in text (click pe poza => edit image)
 28. 28. Cum se insera o poza:
 29. 29. Cum se insera o poza:
 30. 30. 4. Butoanele de inserat sau scos link-uri
 31. 31. Dupa cum s-a mentionat la inceput, articolele trebuie sa contina internal link-uri, adica conexiuni care trimit spre alte articole de pe site.
 32. 32. In functie de cate cuvinte contine articolul se vor pune : pentru 450 de cuvinte, 4-5 internal link-uri, pentru 600 cuvinte, 6-7 si asa mai departe. Inserarea acestor link-uri joaca un rol important deci in momentul in care este realizat un articol trebuie sa se tina cont de posibilele cuvinte pe care sa se puna aceste link-uri.
 33. 33. Internal link a. Se selecteaza cuvantul/cuvintele pe care se doreste link-ul b. Se apasabutonul pentru inserarea link-ului (cel din stanga) c. In fereastra nou aparuta se insera, in sectiunea “URL”, link-ul articolului catre care vrem sa trimitem. Se intra pe site intr-o fereastra nou deschisa, se cauta articolul spre care vrem sa punem link-ul, se copiaza link-ul. d. Se adauga link-ul copiat la “URL” e. “Add Link”
 34. 34. Internal link
 35. 35. Internal link Cuvintele pe care se pun link-urile : forma, modul in care este articulat cuvantul pe care se pune un link catre un anumit articol trebuie sa fie aceeasi (pe cat posibil) cu cele regasite in titlul articolului pe care se trimite. Ex : Pe cuvantul “dentina” => articolul “Dentina” Pe cuvintele “dentitia de lapte” => articolul “Dintii de lapte”
 36. 36. 5. Butonul “bara”. Acest buton reprezinta limita articolului pe pagina principala sau cat se va vedea din articolul respectiv pe pagina principala a site-ului. Se selecteaza dupa un ultim cuvant care sa apara apoi se apasa butonul respectiv.
 37. 37. Limita articolului pe pagina principala
 38. 38. Dupa ce se adapteaza textul, folosind butoanele de mai sus, se trece in partea de jos a paginii unde avem de completat campurile : • “Focus Keyword”, s-a discutat despre el in prezentare, vezi mai sus. • “Seo title” – aici introducem exact titlul articolului.
 39. 39. • “Meta description” : reprezinta o scurta descriere a articolului care apare atat pe Facebook cand se da share la articol cat si in rezultatele cautarilor Google. Un exemplu despre cum va arata rezultatul cautarii pe google este generat si afisat acolo “Sniped Preview”. Detalii tehnice : trebuie sa contina “Focus Keyword”, sa nu se depaseasca cu mai mult de 5-8 caractere limita impusa acolo si sa fie cat de cat atractiv.
 40. 40. • “Meta keywords” (jos) si “Tags” (dreapta) : in aceste campuri se introduc 4-5 cuvinte cheie. Aceste cuvinte cheie au valoare asemanatoare cu “Focus keyword” deci se vor introduce cuvinte care ar ajuta Google si oamenii care cauta sa se indrepte prin cautari catre articolul postat in acest moment.
 41. 41. Exemplu Metakeywords si Tags : daca articolul trateaza o tema de genul “implantul dentar doare” cuvinte cheie pot fi: durere implant dentar, implantul dentar doare, probleme implant dentar etc. Desigur, in articol este vorba si despre inlocuirea unui dinte prin implant dentar, dar cuvintele cheie nu pot fi “dinte lipsa, edentatie, masea” ci strict cuvinte legate de tema articolului.
 42. 42. Se alege apoi o categorie sau mai multe din care noul articol sa faca parte. Exemplu : articolul “Tetraciclina si discromia dentara” face parte din : “Afectiuni si tratamente”, “Informatii generale”, “Pentru studenti stomatologie”
 43. 43. Se apasa butonul “Publish”

×