Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Eduwiki: estructura del contingut

9,540 views

Published on

Tutorial pedagògic de l'Eduwiki: estructura del contingut

Published in: Education, Technology, Lifestyle
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Eduwiki: estructura del contingut

 1. 1. Un espai per a l'alumnat d'entre 6 i 16 anys http://eduwiki.cat/ --- presentem els continguts --- seguint una senzilla estructura --- esquemes com a model per fer entrades
 2. 2. les entrades de lawiki tenen una estructura Les entrades 1. La paraula que “entrem” a l'eduwiki sempre ha de ser en singular. Exemple: Gat Gats Fèlid Fèlids 2. No posem mai l'article quan “entrem” la paraula, si a la seva definició, però no quan creem l'entrada. Exemple: Gat El gat Fèlid El fèlid
 3. 3. les entrades de lawiki tenen una estructura Definició del concepte, tema o paraula treballada 1. Comencem la definició incorporant la paraula que ens ocupa. “El dofí és...” “La Cadira és...” “El pulmó...” 2. Classificarem el concepte en la categoria pertinent. “El dofí és un animal marí de la família dels mamífers...” “La Cadira és un moble...” “El pulmó és un òrgan de l'aparell respiratori…” 3. Ampliarem el concepte amb la funcionalitat, situació, altres classificacions, etc. Si és un animal, direm quin és el seu habitat i el classificarem segons quina sigui la seva família. Si és una part del cos humà, una màquina o un objecte, direm quina és la seva funció. Si és un fet històric, l'ubicarem en el temps (període en anys) i en l'espai.
 4. 4. les entrades de lawiki tenen una estructura Elements, parts, fases o apartats, més enllà de la definició. Emprem una estructura fàcil que permet als alumnes organitzar-se i tenir clar el treball a fer. Una sèrie de passes ens guiaran: Pels temes de socials: * Enumera i explica les diferents etapes d'aquest període o fet històric. * Personatges o situacions més destacades o importants a cada etapa. Pels temes de naturals: * Enumera i explica les parts o elements més importants. * Explica les funcions de cada part o element. * Descriure les parts de l'animal i quina és la funció de cada part.
 5. 5. les entrades de lawiki tenen una estructura
 6. 6. les entrades de lawiki tenen una estructura
 7. 7.   les entrades de lawiki tenen una estructura
 8. 8. les entrades de lawiki tenen una estructura
 9. 9. les entrades de lawiki tenen una estructura
 10. 10. les entrades de lawiki tenen una estructura
 11. 11. les entrades de lawiki tenen una estructura

×