Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

0

Share

Download to read offline

Primers pobladors de menorca

Download to read offline

  • Be the first to like this

Primers pobladors de menorca

  1. 1. MENORCA PREHISTÒRICA Els primers pobladors de Menorca arribaren a la nostra illa fa uns 5.000 anys, provinents de la península ibèrica o de l'illa italiana de Sardenya, en unes embarcacions fràgils i primitives.
  2. 3. Quan arribaren a Menorca visqueren, al principi, en coves naturals als barrancs i penyals. Amb el temps les anaren engrandint. Més tard aquestes coves, quan ja construiren poblats, foren convertides en coves d'enterrament. Exemples en podem trobar a Cala Morell i Cales Coves.
  3. 4. Els primers pobladors no sabien encara conrear els vegetals ni ensinistrar animals, per sobreviure es dedicaven a la caça, la pesca i la recol·lecció de fruits silvestres del camp. Un dels animals que més caçavent, tant que va arribar a extingir-se és l'anomenat myotragus balearicus.
  4. 5. MYOTRAGUS BALEARICUS El myotragus balearicus era un mamífer de la subespècie dels cabrins, és a dir una espècie de cabra que media entre 40 i 50 cm d'alçada i uns 70 kg de pes. Només se n'han trobat restes a les Illes Balears.
  5. 6. De les moltes coves que hi ha als barrancs i penyals de Menorca, fa pocs anys se n'han trobat tres de perfectament conservades. S'han excavat i estudiat i s'hi han trobat restes humanes i de myotragus balearicus, a més d'estris fets d'ós, fusta i pedra. Són la Cova des Carritx, la Cova des Pas i la Cova des Mussol.
  6. 7. Aquesta època que estem estudiant ara s'anomena “època pretalaiòtica”. És a dir època d'abans dels talaiots. Quan els primers pobladors aprengueren a conrear la terra i a ensinistrar els animals, llavors construiren grans poblats de pedra arreu de l'illa. A aquests poblats hi trobem una espècie de torre de vigilància que anomenem “talaiot”. És la època talaiòtica que estudiarem tot seguit.

Views

Total views

1,278

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

39

Actions

Downloads

9

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×