Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Primers pobladors de menorca

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Primers pobladors de menorca

 1. 1. MENORCA PREHISTÒRICA Els primers pobladors de Menorca arribaren a la nostra illa fa uns 5.000 anys, provinents de la península ibèrica o de l'illa italiana de Sardenya, en unes embarcacions fràgils i primitives.
 2. 3. Quan arribaren a Menorca visqueren, al principi, en coves naturals als barrancs i penyals. Amb el temps les anaren engrandint. Més tard aquestes coves, quan ja construiren poblats, foren convertides en coves d'enterrament. Exemples en podem trobar a Cala Morell i Cales Coves.
 3. 4. Els primers pobladors no sabien encara conrear els vegetals ni ensinistrar animals, per sobreviure es dedicaven a la caça, la pesca i la recol·lecció de fruits silvestres del camp. Un dels animals que més caçavent, tant que va arribar a extingir-se és l'anomenat myotragus balearicus.
 4. 5. MYOTRAGUS BALEARICUS El myotragus balearicus era un mamífer de la subespècie dels cabrins, és a dir una espècie de cabra que media entre 40 i 50 cm d'alçada i uns 70 kg de pes. Només se n'han trobat restes a les Illes Balears.
 5. 6. De les moltes coves que hi ha als barrancs i penyals de Menorca, fa pocs anys se n'han trobat tres de perfectament conservades. S'han excavat i estudiat i s'hi han trobat restes humanes i de myotragus balearicus, a més d'estris fets d'ós, fusta i pedra. Són la Cova des Carritx, la Cova des Pas i la Cova des Mussol.
 6. 7. Aquesta època que estem estudiant ara s'anomena “època pretalaiòtica”. És a dir època d'abans dels talaiots. Quan els primers pobladors aprengueren a conrear la terra i a ensinistrar els animals, llavors construiren grans poblats de pedra arreu de l'illa. A aquests poblats hi trobem una espècie de torre de vigilància que anomenem “talaiot”. És la època talaiòtica que estudiarem tot seguit.

  Be the first to comment

  Login to see the comments

Views

Total views

1,266

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

39

Actions

Downloads

9

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×