Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
HISTÒRIA D'EUROPA
Prehistòria: Caçadors i recol·lectors (paleolític).
Els primers habitants d'Europa eren nòmades, és a di...
Prehistòria: primers assentaments (neolític).
Al període anomenat neolític l'home ja cria animals i
conrea terres, apareix...
La “polis” grega.
A Grècia apareixen les primeres ciutats d'Europa, les “polis”. A
una d'elles, Atenes, hi apareix la demo...
Roma: una ciutat que construí un imperi.

Roma és una ciutat italiana que acabà conquerint tots
els països que envolten la...
ROMA
Els regnes germànics
Els pobles germànics, anomenats bàrbars pels romans,
aconseguiren acabar amb l'imperi romà, el segle ...
L'Edat Mitjana.

És l'època dels castells i els cavallers. Europa estava
molt dividida, la guerra entre els nobles que dom...
L'Edat Mitjana.
Renaixement i edat moderna.
S'anomena Renaixement a la recuperació cultural que es va donar
a Europa. Apareixeren grans ar...
La revolució francesa.
Durant molts i molts segles la desigualtat social era enorme,
els nobles tenien tots els privilegis...
La revolució francesa.
La I guerra mundial.
L'any 1918 esclatà la que ara s'anomena I Guerra Mundial
que enfrontava als imperis alemany i austro-...
Estats totalitaris: feixisme, nazisme i estalinisme
Després de la I guerra mundial molts països d'Europa van caure
en mans...
La segona guerra mundial.
Entre els anys 1940-1945 una altra guerra, la més terrible
que ha existit, va fer trontollar tot...
La segona guerra mundial.
La guerra freda.
Després de la primera guerra mundial el món quedà dividit en dos
blocs de països enfrontats però que no a...
L'actualitat
L'any 1989 els països comunistes europeu s'enfonsaren, això
provocà el naixement o recuperació de nous països...
You’ve finished this document.
Download and read it offline.
Upcoming SlideShare
Megalitisme
Next
Upcoming SlideShare
Megalitisme
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

Share

Presentació història d'europa

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all

Related Audiobooks

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Presentació història d'europa

 1. 1. HISTÒRIA D'EUROPA Prehistòria: Caçadors i recol·lectors (paleolític). Els primers habitants d'Europa eren nòmades, és a dir que es traslladaven d'un lloc a l'altre sense un habitatge fixe, per mor que vivien de la caça, la pesca i la recol·lecció de fruits.
 2. 2. Prehistòria: primers assentaments (neolític). Al període anomenat neolític l'home ja cria animals i conrea terres, apareixen els primers poblats. Menorca reb els seus primers pobladors.
 3. 3. La “polis” grega. A Grècia apareixen les primeres ciutats d'Europa, les “polis”. A una d'elles, Atenes, hi apareix la democràcia: tots els ciutadans lliures i de gènere masculí tenien veu i vot en els assumptes de la ciutat i elegien els seus governants. També hi ha un esclat cultural: grans escriptors, escultors, etc.
 4. 4. Roma: una ciutat que construí un imperi. Roma és una ciutat italiana que acabà conquerint tots els països que envolten la Mar Mediterrània i bastint un enorme imperi. La seva llengua, el llatí, es parlava arreu i la seva cultura ha impregnat tota la societat europea. L'imperi romà es va mantenir durant segles i Roma es convertí el la major i més important ciutat d'arreu del món. Les calçades romanes, carreteres enllosades, comunicaven Roma amb la resta de l'imperi.
 5. 5. ROMA
 6. 6. Els regnes germànics Els pobles germànics, anomenats bàrbars pels romans, aconseguiren acabar amb l'imperi romà, el segle IV d. C., i formaren diversos regnes arreu d'Europa. La cultura decaigué i poc a poc apareixeren diverses llengües que són avantpassades de les actuals. Comença la que s'anomena Edat Mitjana.
 7. 7. L'Edat Mitjana. És l'època dels castells i els cavallers. Europa estava molt dividida, la guerra entre els nobles que dominaven els diversos territoris era constant. Hi havia sovint èpoques de fam i malaltia que mataven gran part de la població. Els castells com a forma de defensa apareixeren al llarg de tota Europa. La cultura només es mantenia als monestirs on els monjos salvaren de la destrucció els llibres fent-ne còpies a mà.
 8. 8. L'Edat Mitjana.
 9. 9. Renaixement i edat moderna. S'anomena Renaixement a la recuperació cultural que es va donar a Europa. Apareixeren grans artistes que recuperen la cultura grega i llatina. Els països europeus comencen a formar-se, els reis aconsegueixen posar ordre a les seves terres, sorgeixen rutes comercials que creen riquesa i possibilitats de futur. Es descobreix el continent americà i Europa comença a refer-se després dels segles més durs. Comença l'anomenada Edat Moderna.
 10. 10. La revolució francesa. Durant molts i molts segles la desigualtat social era enorme, els nobles tenien tots els privilegis i gaudien de gran riquesa. La majoria de la població vivia en condicions miserables. L'any 1789 esclatà a França una revolució contra aquest estat de coses, el rei de França fou executat i es proclamà una república. La guerra es va estendre per tota Europa i canviaren molt les fronteres dels diferents països. Poc a poc les idees d'igualtat van anar arrelant. Durant els segles XVIII i XIX s'inventen màquines que s'empren a les fàbriques i al camp, així es produeix molt més, és l'anomenada Revolució Industrial.
 11. 11. La revolució francesa.
 12. 12. La I guerra mundial. L'any 1918 esclatà la que ara s'anomena I Guerra Mundial que enfrontava als imperis alemany i austro-hungar a Gran Bretanya, França i l'imperi rus, la majoria de camps de batalla foren a Europa que quedà destrossada. Després de la guerra, que perderen Alemanya i Àustria-Hongria, sorgiren nous països europeus.
 13. 13. Estats totalitaris: feixisme, nazisme i estalinisme Després de la I guerra mundial molts països d'Europa van caure en mans d'ideologies totalitàries creant-se dictadures polítiques. El feixisme a Itàlia, el nazisme a Alemanya o el comunisme estalinista a Rússia en són uns exemples. A Espanya esclatà una rebel·lió militar contra el govern republicà que provocà tres anys de guerra civil (1936-1939) i que acabà amb la victòria dels militars que establiren una dictadura dirigida per Franco.
 14. 14. La segona guerra mundial. Entre els anys 1940-1945 una altra guerra, la més terrible que ha existit, va fer trontollar tot el món. Alemanya, Itàlia i Japó s'enfrontaren amb França, Gran Bretanya, Rússia i els Estats Units. Moriren milions i milions de persones i la destrucció fou enorme. Alemanya i els seus aliats foren derrotats. Dos fets a més marquen aquesta època: l'extermini organitzat de sis milions de jueus realitzada per l'Alemanya nazi i la primera bomba atòmica que es llançà sobre dues ciutats japoneses. Després de la guerra es va crear l'Organització de Nacions Unides per evitar que existís una altra guerra.
 15. 15. La segona guerra mundial.
 16. 16. La guerra freda. Després de la primera guerra mundial el món quedà dividit en dos blocs de països enfrontats però que no arribaren a declarar-se la guerra (per això es diu guerra freda). Per una part Rússia -llavors es deia Unió Soviètica- i els seus aliats de sistema comunista, i per l'altra Estats Units i la resta de països capitalistes. Aquest estat de coses durà fins 1989. Durant els anys de la guerra freda apareix la Comunitat Econòmica Europea, una organització perquè els països europeus col·laborin entre si.
 17. 17. L'actualitat L'any 1989 els països comunistes europeu s'enfonsaren, això provocà el naixement o recuperació de nous països europeus. A més la Comunitat Econòmica es converteix en Unió Europea, una unió de països que elegeixen un Parlament i tenen instruments per treballar i viure junts. El 1975, a Espanya, mor el dictador Franco i es recupera la democràcia.

Views

Total views

424

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

2

Actions

Downloads

3

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×