Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Presentació animals

2,310 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Presentació animals

 1. 1. ELS ANIMALS
 2. 2. Els animals invertebratsEls animals invertebrats són aquells que no tenen ni columna vertebral ni esquelet intern. Tots els invertebrats són ovípars. Hi ha molts tipus danimals invertebrats: anèl·lidscom els cucs, insectes com labella, crustacis comla gamba, aràcnids com laranya, miriàpodes com el milpeus, els mol·luscs gasteròpodes com els caragols, els mol·luscs cefalòpodes com els pops,equinoderms com lestrella de mar, etc.
 3. 3. Els animals vertebratsEls animals vertebrats són aquells que tenen unesquelet intern. Es divideixen en peixos, amfibis, rèptils, aus i mamífers.
 4. 4. ELS PEIXOSEls peixos són animals aquàtics. La sevaprincipal característica és que respirenmitjançant brànquies. Les brànquies sónclivelles situades al final del cap, per allà hipassa laigua de la quan extreuen oxígen perrespirar. Els peixos són ovípars.
 5. 5. ELS AMFIBISEls amfibis reben aquest nom perquè alcomençar la seva vida són animals aquàticsque respiren per brànquies i després estransformen en adults que respiren perpulmons. Són ovípars, posen els ous a laigua,quan neixen són larves (capgrossos) que tenenbrànquies i han de viure dins laigua, al créixerpassen a tenir pulmons i han de ser fora delaigua per respirar, encara que viuen sempreentre laigua i el terra: granotes, calàpets..
 6. 6. Capgrós
 7. 7. ELS RÈPTILSEls rèptils són anomenats així perquè al mouresarrosseguen el ventre per terra. Nhi ha de molts tipus i són ovípars.
 8. 8. LES AUSLa seva característica principal és que, engeneral, tenen el cos preparat per volar. Tenenles extremitats superiors convertides en alesque els hi permeten volar, si bé algunes aushan desenvolupat tant altres parts del seu cosque ja no poden enlairar-se: lestruç nés unexemple. Tenen el cos recobert de plomes, sónovípares i en lloc de dents tenen un bec dur ifort. Hi ha més de 9.000 espècies daus.
 9. 9. ELS MAMÍFERS Els mamífers són els animals vertebrats que alimenten lesseves cries amb llet secretada per les glàndules mamàries de la mare.La majoria viuen al medi terrestre, però també hi ha mamífersaquàtics com la balena o el dofí. Nhi ha uns pocs que poden volar com el rat-penat que té ales fetes de membranes i no de plomes. Els mamífers són vivípars, exceptuant lornitorinc que és un mamífer que es reprodueix mitjançant ous. La majoria tenen pelatge que els hi recobreix la pell. Lesser humà és un mamífer.

×