Fulls d'estils

305 views

Published on

Presentacio dels fulls d'estils

Published in: Technology, Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
305
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Fulls d'estils

 1. 1. Fulls D'estils
 2. 2. Introducció ● Que son els fulls d'estils? ● Utilització. ● Variacions. -CSS 1. -CSS 2. -CSS 3. ● Estils CSS. -Estils d'autor. -Estils d'usuari.
 3. 3. Introducció ● Estils i fulls d'estils. -Estils interns. -Fulls d'estils interns. -Fulls d'estils externs. ● Beneficis dels CSS
 4. 4. Que son els fulls d'estils? CSS ve de l'anglès "Cascade Style Sheets" i traduït seria " fulls d'estil en cascada". CSS és un llenguatge creat per controlar l'aspecte o presentació dels documents electrònics definits amb HTML i XHTML. CSS és la millor forma de separar els continguts i la seva presentació i és imprescindible per crear pàgines web complexes.
 5. 5. Usos Abans, s'havien de descriure explícitament, sovint repetidament tots els colors de font, estils de fons, alineacions d'element, vores i mides s'havien de descriure explícitament, sovint repetidament, dins del HTML. CSS permet als autors moure molta d'aquella informació a un full d'estil separat que fa el marcatge de HTML considerablement més simple.
 6. 6. Usos XSL es una familia de recomanacions per a la definició de transformació de documents XML.
 7. 7. Variacions. ● CSS 1. · Propietats de font com tipografia. · Color de text, fons, i altres elements. · Atributs de text com espaiat entre paraules, lletres, i línies de text. · Alineació de text, imatges, taules i uns altres elements. · Marge, vora, padding, i posició per a la majoria dels elements. · Identificació única i classificació genèrica de grups d'atributs.
 8. 8. Variacions. ● CSS 2. CSS Nivell 2 era desenvolupat pel W3C i es publicava com a Recomanació el maig de 1998. Essent un superconjunt de CSS1, CSS2 inclou un cert nombre de capacitats noves com posicionament absolut, relatiu, i fix d'elements i index, el concepte de tipus de mitjans multimèdia, suport per a fulls d'estil auditius i text bidireccional, i propietats de font noves com ombres.
 9. 9. Variacions. ● CSS 3. El nivell de CSS 3 és actualment en desenvolupament, des de 15 de desembre de 2005. El W3C manté un de progrés de CSS3. CSS3 és modular, i consta d'unes quantes recomanacions separades. El Roadmap de W3C CSS3 proporciona un resum i introducció.
 10. 10. Estils CSS · Estils d'autor: ·Estils dins del document HTML, informació d'estil d'un únic element, especificat utilitzant l'atribut "style" ·Estils encastats, blocs d'informació CSS dins del mateix document HTML ·Fulls d'estil extern, i.e., un arxiu CSS separat al que es fa referència des del document ·Estil d'usuari: ·Un arxiu CSS local que l'usuari especifica amb una opció de navegador, que actua com un invalidador aplicat a tots els documents. ·Estil d'agent d'usuari ·Estils per defecte aplicats per l'agent usuari, i.e., les opcions per defecte del navegador per a la presentació d'elements.
 11. 11. Els tres tipus d'estils 1. Un full d'estil extern, és un full d'estil que està emmagatzemat en un arxiu diferent a l'arxiu on s'emmagatzema el codi HTML, separa completament les regles de format per la pàgina HTML de l'estructura bàsica de la pàgina. 2. Un full d'estil intern, és un full d'estil que està incrustat dins d'un document HTML. (Va a la dreta de l'element <head>). D'aquesta manera s'obtè el benefici de separar l'informació de l'estil, del codi HTML. L'única vegada que s'utilitza un full d'estil intern, és quan es vol proporcionar alguna característica a una pàgina web en un fitxer
 12. 12. Els tres tipus d'estils 3. Un estil en línea,és un mètode per insertar el llenguatge d'estil de pàgina directament, dins d'una etiqueta HTML. Inserir la descripció del format dins del document de la pàgina web a nivell de codi es converteix en una feina llarga, costosa i poc elegant per resoldre el problema de la programació de la pàgina. Aquest mode de treball es podria usar de manera ocasional si es pretèn aplicar un format amb pressa, ràpidament. No és tot senzill o estructurat com deuria ser, però funciona. Aquest és el mètode recomanat per maquetar correus electrònics en HTML.
 13. 13. Beneficis -1. CSS té una poderosa capacitat de disseny. ● CSS1 permet produir els mateixos efectes que produeixen l'utilització de taules i d'imatges buides (imatges transparents) d'una manera més fàcil i simple, amb un millor control i flexibilitat en àrees com l'espaiat de línies i la justificació. ● CSS afegeix control tipogràfic millorat, incloent fonts descarregables dinàmicament.
 14. 14. Beneficis -2. CSS fa que la xarxa sigui més ràpida. ● CSS permet als autors expressar els mateixos estils rics, però són compactes i basats en text. Les pàgines que utilitzen CSS2 han evidenciat el fet de ser significantment més petites i poder ser carregades molt més ràpidament que les pàgines homòlogues basades en la imatge.
 15. 15. Beneficis -3. CSS2 permet la publicació a través dels diferents mitjans de comunicació ● CSS proporciona solucions per a publicacions a través dels diferents mitjans de comunicació i una reposició amb gràcia de la informació.
 16. 16. Beneficis ● 4.- CSS2 proporciona accessibilitat incorporada ● La migració cap a CSS elimina el desordre en les presentacions dels documents, incrementant automàticament l'accessibilitat sense comprometre el disseny visual, i elimina la necessitat de les pàgines de només text difícils de mantenir. ● Un efecte secundari de la utilització de les taules pel disseny d'una pàgina i les imatges de text per a la tipografia, ha estat una reducció de l'accessibilitat de pàgines Web per a gent que no té activada la descàrrega automàtica d'imatges i per a usuaris discapacitats visuals que naveguen amb lectors de pantalla.
 17. 17. Beneficis -4. CSS2 proporciona accessibilitat incorporada. ● CSS introdueix un control perfeccionat per part dels usuaris sobre el disseny (distribució), prioritats en cascada, suport per a variats tipus de mitjans i fulls d'estil auditius en cascada per a controlar la inflecció de la veu. Judy Brewer, Directora de la Web Accessibility Initiative International Program Office del W3C.
 18. 18. Beneficis -5. CSS2 ofereix ajut a la internacionalització ● Hi ha una necessitat creixent de presentació efectiva de pàgines Web en altres idiomes fora de l'anglès, de presentació de documents en múltiples idiomes. Qüestions tals com escriure adreces, tipus de lletres, convenis de cometes que difereixen d'un idioma a un altre. CSS2 fa uns significatius passos endavant cap a poder visualitzar bé els documents multilingües.
 19. 19. Beneficis -6. CSS2 treballa bé amb l'XML. ● Fins ara, CSS1 s'ha aplicat als documents HTML, encara que han estat utilitzats també amb contingut escrit en XML. CSS2 afegeix característiques (prestacions, avantatges) específicament adreçades a exposar documents XML ja que aquests no tenen cap semàntica incorporada o prestacions per a la presentació; els fulls d'estil són, així, escencials pel desplegament del contingut XML.
 20. 20. Opinio personal. ● Aquest power no mha agradat molt ja que trobar informacio era bastant dificil perque hi ha moltes coses i mha costat de resumir mes o menys aquest tema. Per lo demes ha estat prou be.
 21. 21. Webiografia ● http://www.google.cat/imgres?imgurl=http://ccd.uab.es/r ●

×