Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Gumi újrahasznosító

953 views

Published on

A gumi újrahasznosítás folyamata .Kovács ottó Miklós igazgató bemutatja a Magyar Eco-gumm üzemét.

Published in: Technology
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Gumi újrahasznosító

  1. 1. Eco-Gum m K f t Hunga r y Ma rcaliElső lépés a gumiabroncs alapos tisztítása. Fontos a por, kavics,olajszennyeződés ne jusson a rendszer további szekcióiba.Az elő aprítóba ELDAN Super Chopper SC1412T jutott gumit alépcsőzetesen elhelyezett kések 2*6 db.10- 20 centiméteresdarabokra aprítják.A gumi útjának következő állomása az üzemenbelüli puffer tartály.
  2. 2. Az ELDAN MPR160T előaprítóba 21 álló és 20 mozgókéstovább aprítja a gumi darabokat. A rázóasztalra kerülve egynagyteljesítményű elektromágnes kiválasztja a gumiból a késekáltal kiválasztott acélkordokat.Ez egy kivezető szállítószalagon haladva elhagyja az üzemet.Végső tárhelyére kerül egy beton tározó helyre.Az 1-3 cm nagyságú gumidara rázóasztalon mozgatva egykisebb puffer tartályba kerül ahonnan egy csigás zárt továbbítócsiga az ELDAN FG1504 finom granulátorba vezeti. A gumidara itttovább aprítódik és egy vákuumfej segítségével a gumibólkiszabadított poliészter és poliamid, kelvár szövet a zártvákuumpályán elhagyja az üzemet és egy külső zárt tárolóegységbekerül.
  3. 3. ELDAN FG1504 finom granulátorba az aprítás és a szétválasztásfolyamata megismétlődik. Kiegészítve egy kisebb teljesítményűelektromágnessel. És egy elszívó fejjel, ami a megmaradt szövetet akülső tárolóba továbbítja.ELDAN UP1500 elszívó feladata a gumiról és gumiban maradtszövet elválasztása. Illetve egy dob mágnes, ami azesetegesen a gumiőrlet közötti acél szállakat választja ki.ELDAN PC10T osztályozó a minőség meghatározásszempontjából a technológia lelke.
  4. 4. Itt a már 1-2 mm nagyságú gumiszemcsék a szita rendszersegítségével méret alapján külön választásra kerülnek. Aszövet fajsúlyából adódóan egy feláramoltatást végzőosztályozó a könnyebb szemcséket lebegteti és ismét a szitákrajuttatja. Ez idő alatt a méretben és tömegben megfelelőszemcsék kijutnak zárt pályán a leadagolási csatornákhoz. Agumi őrlemény összetétele a végpontokon a következő. Összetétel: Acél Nylon 0-1mm 0,01% 0.10 % A 1-3 mm 0,02 % 0.20 % B
  5. 5. Mesh: 40 mesh , 80 mesh . A gumifeldolgozás és a gumigranulátum üzemen belül mozgatás és szállítása, zárt csővezetékenbelül történik. Ezt egy magas légáramlást biztosító ciklonrendszerVégzi Melléktermékeink: Acél és szövet.

×