Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
ClientLansat la finalul anului 2011, pravaliadeacasa.ro este un magazin onlinededicat produselor tradiţionale românești. M...
Phone:+32 477 290 596 (BE)+40 256 464 750 (RO)Fax:+40 356 815 164 (RO)office@ebig.bizwww.ebig.biz
EBIG.pravaliadeacasa.ro AdWords
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×
Upcoming SlideShare
Catalog Dmail Octombrie 2011
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

EBIG.pravaliadeacasa.ro AdWords

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

EBIG.pravaliadeacasa.ro AdWords

  1. 1. ClientLansat la finalul anului 2011, pravaliadeacasa.ro este un magazin onlinededicat produselor tradiţionale românești. Magazinul oferă o diversitateimpresionantă de produse: de la cărţi la muzică, filme, produse pentrucopii, alimente, artă populară, cosmetice și multe altele.Pravaliadeacasa.ro se adresează românilor din străinătate, celor din ţară,dar și străinilor care îndrăgesc România. Produsele pot fi livrate oriunde înlume. Este un proiect ambiţios și original, care îşi propune să devină unuldintre exportatorii cheie pe segmentul B2C.StatusProvocarea a fost să facem cunoscut magazinul, specificul acestuia şiprincipalele avantaje apelând la mijloace cât mai eficiente (raport cost/rezultat). Targetul principal pentru lansare l-au reprezentat româniidin Germania, Anglia, Spania, Italia, Franţa, Portugalia, SUA, Canada şiAustralia.SoluţiiGoogle AdWords a fost un instrument cheie în mixul de comunicarepregătit pentru lansare. Am definit două direcţii principale de comunicare:promovarea magazinului în ansamblu şi a principalelor categorii deproduse (grupuri de anunţuri). Pentru fiecare campanie am ales cuvintelecheie relevante (conţinut, volume de căutare) şi setările corespunzătoare.Am explorat cât mai multe variante de anunţuri (ads). Am urmărit apoiîn Google Analytics comportamentul vizitatorilor veniţi din AdWords.Am customizat corespunzător campania (optimizare anunţuri, cuvintecheie, matching type, max CPC/cuvinte cheie, grupuri de anunţuri etc).Cele aproximativ treizeci de grupuri de anunţuri (fiecare cu cuvintele cheiecorespunzătoare şi cel puţin două-trei variante de ad-uri) sunt optimizateîn permanenţă, astfel încât să obţinem cele mai bune rezultate.RezultateGoogle Adwords a fost unul dintre principalele surse de trafic, respectiv devizite noi în magazin (creşterea notorietăţii magazinului). I-am atras pepotenţialii interesaţi de magazin şi de produsele oferite, obţinând traficrelevant, dar și valori peste medie pentru indicatorii de calitate: timppetrecut în magazin, număr de pagini vizitate, bounce rate magazin etc).Spre exemplu, pentru ‘produse traditionale romanesti‘ (da, fără diacritice,fiind volume prea mici), am atins un CTR (rata de click) de 13,65% (foarteok), un CPC (Cost Per Click) mediu de 0,33 lei și o rată de conversie de30%. Am folosit mai ales Google Insights for Search, Keyword Tool,Traffic Estimator și Analiza concurenţei și, bineînţeles, Google Analytics.Comparativ cu celelalte instrumente utilizate, AdWords a avut cel mai miccost pentru atragerea unei vizite și cea mai bună rată de conversie.
  2. 2. Phone:+32 477 290 596 (BE)+40 256 464 750 (RO)Fax:+40 356 815 164 (RO)office@ebig.bizwww.ebig.biz

Views

Total views

680

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

14

Actions

Downloads

4

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×