Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Kahoot osztálytermi játék alapú értékelő rendszer

4,809 views

Published on

A KAHOOT értékelő eszköz bemutatása

Published in: Education
 • Be the first to comment

Kahoot osztálytermi játék alapú értékelő rendszer

 1. 1. Információs és kommunikációs technológiák Készítette: Tóth Lászlóné A tanári mesterség IKT alapjai Neptun Kód: JDPKK0 Dr Antal Péter
 2. 2. A KAHOOT formatív értékelő eszköz bemutatása Mi a Kahoot? Ez egy játék alapú osztálytermi válaszadó rendszer, mellyel érdekesebbé tehetjük a tanítási órákat.
 3. 3. Mire használható ez az alkalmazás?  Tervezhetünk benne vitákat, megbeszéléseket, szavazásokat, és tantárgyi teszteket!
 4. 4. Milyen eszközökről érhető el?  Elérhető tabletről, Mobil telefonról,  Laptopról, PC-ről.
 5. 5. Hol található meg az interneten? Tanárként a getkahoot.com oldalon regisztrálhatunk a weboldalra. Tanulóink a kahoot.it oldalról érik majd el a teszteket, szavazásokat.
 6. 6. Hogyan készíthetek feladatsorokat?  Meg kell adni a kérdést,  Feltölthetünk hozzá képet, vagy videót,  Megadjuk a lehetséges válaszokat,  Jelöljük, hogy melyik a helyes válasz  Beállítjuk a válaszra adott időt  Beállítjuk, hogy pontra menjen e a kérdés
 7. 7. A kész feladatsort szerkeszthetem még?  Igen, a kész feladatsorainkat újraszerkeszthetjük, duplikálhatjuk.  Sőt megoszthatjuk a közösségi oldalakon.  Mások publikus feladatsorait is használhatjuk, átszerkeszthetjük saját ízlésünk szerint.
 8. 8. Hogyan lépnek be a tanulók?  A tanulóknak nem kell regisztrálni  A játék Pin-kódjával és a nevükkel vehetnek részt a játékban,  Bejelentkezhetnek többféle eszközről
 9. 9. Mitől játék egy tantárgyi teszt?  A tanulók az egyes válaszokra pontokat kapnak (max. 1000), ami függ a gyorsaságtól és a válaszhelyességétől.  A tanár az interaktív táblán elindítja a játékot, ott láthatják a kérdéseket, a saját készülékükön csak a válaszokat jelölő ábrákat láthatják.  Minden válasz után visszajelzést kapnak a pontjukról és hogy hányadikak lettek a rangsorban.
 10. 10. Hogyan kapok visszajelzést a tanulók teljesítményéről?  A játék befejezése után Excel táblázat formájában letölthető az oldalról a teszt eredménye. https://www.youtube.com/watch?v=zyPX6qP7FZU

×