Formació i inserció laboral

1,075 views

Published on

Informació de programes de formació i inserció laboral

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,075
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
649
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Formació i inserció laboral

  1. 1. PROGRAMES DE FORMACIÓ REGLADAPGS adaptats, Programes de Transició a la vida adulta (PGTVA), Programes de Transició al Treball (PTT) i Treballem per la Formació (TxF)ASPECTES COMUNS CARACTERÍSTIQUES DIFERENCIADORES PGS ADAPTAT - Són específics per nois/es majors de 16 anys amb discapacitat i possibilitats d’integració socio- laboral. - La formació s’imparteix en una institució escolar reglada . Hi ha una part pràctica a empreses. - La Duració mínima és de 2 anys amb possibilitats d’ampliació d’ un any més. • Depenen del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. PFTVA • El col·lectiu al que s’adreça són nois/es que tinguin com a mínim 16 anys i no - És una modalitat de Programa de Garantia Social hagin obtingut el graduat en ESO. - Són específics per nois/es majors de 16 anys amb discapacitat. - Es fomenta majoritàriament el desenvolupament de la integració social i l’autonomia personal. - La formació s’imparteix en una institució escolar reglada i no hi ha formació pràctica. • Es treballen competències laborals que posteriorment permetran la - La Duració mínima és de 2 anys amb possibilitats d’ampliació d’ un any més. realització de futures ocupacions professionals. • Quan finalitzen els diferents programes se’ls lliura un certificat acreditatiu. PTT - És una modalitat de Programa de Garantia Social - No són específics pel col·lectiu amb discapacitat. • Són sostinguts per fons públics i es requerirà l’autorització administrativa - El Departament de Treball i les administracions col·laboren amb el Departament Ensenyament corresponent de la Direcció General de Centres Docents del Departament - La formació teòrica s’imparteix en un centre docent i la formació pràctica a una empresa. d’Ensenyament. - La duració del programa pot ser d’entre 600 o 1000 hores, distribuïdes entre 20 o 25 hores setmanals durant uns 9 mesos. TxF - És una modalitat de Casa d’Oficis integrada en l’oferta de Programes de Garantia Social. - No són específics pel col·lectiu amb discapacitat. - El Departament de Treball , les Administracions i empreses col·laboren amb el Departament d’Ensenyament. - La formació i el treball es desenvolupa en les instal·lacions dels instituts d’ensenyament secundari (IES) - Es fomenta la inserció laboral més directa a través de la formació i el treball. - La duració del programa serà d’ 1 any, els 6 primers mesos reben unes beques econòmiques i els sis mesos restants tenen un contracte laboral en formació . - El nombre màxim d’alumnes són grups de 10.
  2. 2. PROGRAMES DE FORMACIÓ NO REGLADAEscoles Taller, Cases d’Ofici, Tallers d’Ocupació, Formació Professional Ocupacional (Pla FIP) i Accions Integrades.ASPECTES COMUNS CARACTERÍSTIQUES DIFERENCIADORES ESCOLES TALLER - No són específics pel col·lectiu amb discapacitat. - Van adreçats a nois /es aturats majors de 16 anys i menors de 25 anys. - La Duració màxima és de 2 anys . • Depenen del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de - Els primers sis mesos reben una ajuda econòmica de 6€ diaris, i a partir del 7é mes se’ls fa un Catalunya. contracte en formació i cobren el 75% del SMI . - Els programes són sostinguts econòmicament per subvencions que gestiona el Departament de • Els participants han d’estar prèviament inscrits a l’ OTG com a demandants Treball i Indústria, el fons econòmic de les entitats públiques (Ajuntaments, Diputacions, òrgans de d’Ocupació. l’Administració...) o entitats privades promotores (Associacions o Fundacions). - Aprenen un ofici treballant en un projecte de rehabilitació de l’entorn, millora de les condicions • Són totalment gratuïts. de vida urbana o rural, participant en la recuperació o promoció del patrimoni (artístic, cultural, històric o natural). • Els participants adquireixen formació professional i pràctica laboral. • Quan finalitzen els diferents programes se’ls lliura un certificat d’assistència. • Posteriorment al termini del programa, es realitza un Seguiment i Suport del CASES D’OFICI procés d’inserció. - No són específics pel col·lectiu amb discapacitat. - Van adreçats a nois /es aturats majors de 16 anys i menors de 25 anys. - La Duració màxima és d’ 1 any. - Els primers sis mesos reben una ajuda econòmica de 6€ diaris, i a partir del 7é mes se’ls fa un contracte en formació i cobren el 75% del SMI . - Els programes són sostinguts econòmicament per subvencions que gestiona el Departament de Treball i Indústria, el fons econòmic de les entitats públiques (Ajuntaments, Diputacions, òrgans de l’Administració...) o entitats privades promotores (Associacions o Fundacions). - Aprenen un ofici treballant en un projecte de rehabilitació de l’entorn, millora de les condicions de vida urbana o rural, participant en la recuperació o promoció del patrimoni (artístic, cultural, històric o natural).
  3. 3. PROGRAMES DE FORMACIÓ NO REGLADAEscoles Taller, Cases d’Ofici, Tallers d’Ocupació, Formació Professional Ocupacional (Pla FIP) i Accions Integrades.ASPECTES COMUNS CARACTERÍSTIQUES DIFERENCIADORES TALLERS D’OCUPACIÓ - No són específics pel col·lectiu amb discapacitat. - Van adreçats a persones que estiguin aturades majors de 25 anys . - La duració del programa pot ser mínima de 6 mesos i màxima d’1 any. - L’entitat promotora contracta als participants i els paga una vegada i mitja del SMI. - Els programes són sostinguts econòmicament per subvencions que gestiona el Departament de Treball i Indústria, el fons econòmic de les entitats públiques (Ajuntaments, Diputacions, òrgans de • Depenen del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de l’Administració...) o entitats privades promotores (Associacions o Fundacions). Catalunya. - Els participants són contractats inicialment . - Adquireixen formació professional i pràctica laboral mitjançant la realització d’obres i serveis • Els participants han d’estar prèviament inscrits a l’ OTG com a demandants d’utilitat pública o d’interès social que possibilitin la inserció posterior. d’Ocupació. • Són totalment gratuïts. • Els participants adquireixen formació professional i pràctica laboral. FORMACIÓ PROFESSIONAL OCUPACIONAL PER COL·LECTIUS AMB ESPECIALS DIFICULTATS • Quan finalitzen els diferents programes se’ls lliura un certificat d’assistència. - Són específics pel col·lectiu amb discapacitat i col·lectius amb especials dificultats d’inserció que estiguin en situació de sol·licitants d’ocupació. • Posteriorment al termini del programa, es realitza un Seguiment i Suport del - La duració dels cursos depenen del nombre d’hores que es sol·licitin i que aprova el procés d’inserció. Departament de Treball i Indústria. - Sempre han de finalitzar abans del 31 de desembre de l’any en el que es resol la convocatòria. - Són gratuïts. - Els participants no estan contractats. - Es subvencionen pel Departament de Treball i Indústria i del Fons Social Europeu. - El grup de participants és homogeni. - Inicialment es realitza una recerca empresarial per determinar les feines susceptibles per ser ocupades pels treballadors del col·lectiu. Posteriorment s’ofereixen cursos que s’adaptin a ells i possibilitin la futura incorporació laboral. - S’adapta el programa formatiu a les necessitats del col·lectiu.
  4. 4. PROGRAMES DE FORMACIÓ NO REGLADAEscoles Taller, Cases d’Ofici, Tallers d’Ocupació, Formació Professional Ocupacional (Pla FIP) i Accions Integrades.ASPECTES COMUNS CARACTERÍSTIQUES DIFERENCIADORES ACCIONS INTEGRADES - Són específics pel col·lectiu amb discapacitat i col·lectius amb especials dificultats d’inserció que estiguin en situació de sol·licitants d’ocupació. - La duració dels cursos depenen del nombre d’hores que es sol·licitin i que aprova el Departament de Treball i Indústria. - Sempre han de finalitzar abans del 31 de desembre de l’any en el que es resol la convocatòria. • Depenen del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de - Són gratuïts . Catalunya. - Els participants no estan contractats. - Es subvencionen pel Departament de Treball i Indústria i del Fons Social Europeu . • Els participants han d’estar prèviament inscrits a l’ OTG com a demandants - Concretament amb el col·lectiu de persones amb discapacitat, es treballa amb la d’Ocupació. metodologia de Treball amb Suport. - Combina les diferents mesures d’informació, orientació, motivació, formació, pràctica laboral, • Són totalment gratuïts. seguiment i tutoria. • Els participants adquireixen formació professional i pràctica laboral. • Quan finalitzen els diferents programes se’ls lliura un certificat d’assistència. • Posteriorment al termini del programa, es realitza un Seguiment i Suport del procés d’inserció.
  5. 5. SERVEIS I PROGRAMES SOCIO-LABORALSServei de Teràpia Ocupacional (STO) i amb auxiliar, Servei Ocupacional d’Inserció (SOI), Servei de Suport a la Integració Laboral(SSIL) i Serveis Complementaris d’ajustament Personal i Social (SCAPS)ASPECTES COMUNS CARACTERÍSTIQUES DIFERENCIADORES STO/ STO AMB AUXILIAR - Persones amb un grau de disminució igual o superior al 65% segons la valoració de l’EVO. - La capacitat productiva no pot ser superior al 37`5% de la considerada normal en el sistema ordinari de treball. - Atenció diürna assistencial de tipus rehabilitador. • Depenen del Departament de Benestar i Famílies de la Generalitat de - No és objecte de l’ocupació terapèutica aconseguir productes per comercialitzar. Catalunya.. - S’ha de formalitzar un contracte d’assistència personal. - L’ horari d’atenció serà de 40 hores setmanals diürnes. • Són serveis d’atenció diürna. - Les ratios de l’equip d’atenció seran de: 1 monitor per cada 8 usuaris, 1 psicòleg o pedagog cada 40 usuaris, 1 treballador social per cada 80 usuaris. En cas que la persona amb greus • Possibiliten la integració socio-laboral de les persones amb discapacitat. disminucions tingui necessitats de suport s’incrementarà el personal amb 1 auxiliar de monitor per cada 8 usuaris (STO amb auxiliar). • Són programes específics pel col·lectiu de persones amb discapacitat. - Individualment cada usuari tindrà el seu Programa Individual de Rehabilitació (revisable cada 5 anys), per tal que cadascú pugui assolir dins de les seves possibilitats la seva màxima • Es subvencionen a partir d’un mòdul econòmic per usuari atès. integració. • La subvenció es rep de l’ICASS. SOI - Persones amb disminució que estan en edat laboral i tenen capacitat productiva adequada per treballar en un centre especial de treball, però encara no estan integrats en cap empresa. - Atenció diürna assistencial de tipus rehabilitador. - No és objecte d’aquest servei aconseguir productes per comercialitzar. - S’ha de formalitzar un contracte d’assistència personal. - Es fomenta la possible integració dins de l’àmbit laboral. - L’ Horari d’atenció serà de matí i tarda. - Les ratios de l’equip d’atenció seran de: 1 psicòleg i 1 treballador social per cada 100 usuaris, 1 monitor fins a 14 usuaris. - Individualment cada usuari tindrà el seu Programa Individual de Rehabilitació i es programarà un conjunt d’activitats per treballar la relació de l’usuari amb l’entorn i activitats prelaborals.
  6. 6. SERVEIS I PROGRAMES SOCIO-LABORALSServei de Teràpia Ocupacional (STO) i amb auxiliar, Servei Ocupacional d’Inserció (SOI), Servei de Suport a la Integració Laboral(SSIL) i Serveis Complementaris d’ajustament Personal i Social (SCAPS)ASPECTES COMUNS CARACTERÍSTIQUES DIFERENCIADORES SSIL - Persones amb disminució que estiguin a l’atur amb un grau del 33% de disminució. - La finalitat del servei és aconseguir la inserció de persones amb disminució a l’empresa ordinària, mitjançant contractes amb una duració no inferior a 3 o 6 mesos. • Depenen del Departament de Benestar i Famílies de la Generalitat de - S’ organitzen activitats prèvies i posteriors a la incorporació al mercat laboral. Catalunya.. - El servei ha d’invertir el 3% de la subvenció en accions formatives del personal del SSIL. • Són serveis d’atenció diürna. • Possibiliten la integració socio-laboral de les persones amb discapacitat. SCAPS • Són programes específics pel col·lectiu de persones amb discapacitat. - Persones amb disminució que tenen reconegut per l’EVO laboral de l’ICASS un grau igual o • Es subvencionen a partir d’un mòdul econòmic per usuari atès. superior d’un 33% de disminució. - El servei facilita l’ajustament personal, social, cultural, esportiu, de rehabilitació terapèutic i • La subvenció es rep de l’ICASS. laboral dels treballadors que estiguin contractats pel CET i tinguin reconegut per l’EVO una disminució de la seva capacitat de treball. - Cada usuari dels SCAPS, tindrà un programa individual que recull les necessitats integrals de la persona amb disminució. No només com a treballadors que necessiten adaptar-se a l’activitat de l’empresa protegida i a la vida laboral ordinària, sinó també com a persona integrada en un entorn social. - Les ratios de l’equip d’atenció seran de: 1 psicòleg , 1 pedagog o psicopedagog, 1 treballador social per cada 100 usuaris i 1 monitor de suport qualificat amb funcions diferents dels monitors industrials per cada 15 usuaris. - Individualment cada usuari que tingui assignat aquest servei tindrà el seu Programa Individual.
  7. 7. ENTORNS LABORALS COM ITINERARIS D’INSERCIÓ LABORALEmpreses d’Inserció i Centres Especials de Treball (CET)ASPECTES COMUNS CARACTERÍSTIQUES DIFERENCIADORES EMPRESES D’INSERCIÓ - Els destinataris són persones amb dificultat d’inserir-se laboralment i puguin estar en situació de • Depenen del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de risc. Catalunya. - No és específic pel col·lectiu de persones amb discapacitat. - Les entitats promotores han de ser de caire públic o sense ànim de lucre. • Són considerades empreses que treballen dins l’entorn protegit. - Han de ser mercantils. - Han de mantenir un còmput anual d’un mínim d’un 30% i un màxim d’un 70% de treballadors en • La finalitat és: “Assolir la inserció socio-laboral de persones en situació procés d’inserció respecte el total de la plantilla. d’exclusió social posteriorment amb possibilitats d’accedir al mercat laboral - No ha d’haver amortitzat cap lloc de treball per acomiadament improcedent durant l’any ordinari”. anterior a la sol·licitud de qualificació. - La metodologia d’intervenció que s’utilitza són els itineraris d’inserció. • S’ han d’inscriure al registre mercantil corresponent. - Les empreses d’inserció que contractin persones en situació d’exclusió social que siguin preceptores d’ajudes de la Renda Mínima d’Inserció (RMI), rebran per la seva contractació una • Han de generar un treball productiu i comercialitzar-ho. ajuda de 326€ mensuals (que seran els que abans rebia la persona), durant un període màxim de 3 anys. • Poden rebre la subvenció d’un inseridor/a a través del Programa experimental d’inserció laboral de persones amb disminució i persones amb dificultat d’inserció laboral, subvencionat pel Departament de Treball i Indústria. CET ( Centres Especials de Treball ) • Reinverteixen part dels beneficis econòmics en la millora o l’ampliació de les estructures productives i d’inserció. - Els destinataris són persones amb discapacitat que tenen reconeguda una discapacitat en grau igual o superior al 33%. • Han de tenir personal tècnic i de suport en possessió de titulacions - Poden ser de caràcter privat o públic i amb o sense ànim de lucre. professionals, adequades pels treballadors dels serveis. - El 70% dels seus treballadors han de ser persones amb discapacitat. - Han de disposar d’ SCAPS (Serveis complementaris d’ajust personal i social). • Els usuaris són treballadors contractats pel CET o l’Empresa d’Inserció. - El finançament del CET es cobreix amb: Aportacions dels titulars dels Centres i tercers. Beneficis de l’activitat del Centre. Bonificació de les quotes de la S.S. d’un 100% Subvenció del cost salarial del 50% del SMI Adaptació al lloc de treball fins a 1803’04 € Creació de nous llocs de treball entre 9000€ i 12000€.

×