KONGRESI I III te MBAREKOMBETAR i STOMATOLOGJISE
SHKUP 2013

Dr. Edlira Baruti
Departamenti i Stomatologjise
Universiteti ...
 Menyra me e preferuar e trajtimit te mungeses se dhembeve

tek adoleshentet eshte vendosja e implanteve pas hapjes se
ve...
 Pas perfundimit te trajtimit ortodontik me bandat e

molareve te pare ne goje merret mase dhe kerkohet
nga laboratori te...
13 vjec
Kl III skeletike
Devijacion i vijes mediane te denticionit maksilar
Mungese e 25
14 vjec
Kl III skeletike dhe dhembore
Mungese e 12 dhe 22
Dhembi me nr. 25 i retinuar
Ne mes te trajtimit djagnostikohet m...
13 vjec
Traume frontale me ekspulsion te frontaleve
mandibulare me gjithe nje pjese vestibulare te procesit
alveolar
Skele...
13 vjec
Ekstraksion i 13 dhe 23 nga nje mjek I pergjithshem I cili
po tentonte me ane te aparatit te levizshem ortodontik
...
12 vjec
Ekspulsion i 11 si pasoje e nje traume
Higjene shume e mire
Kl e I re skeletike dhe dhembore
Koha e trajtitmit vet...
Pas 8 vjet eksperience me perdorimin e ketij lloj aparati mund te garantoj qe ky
lloj aparati eshte nje mjet shume i mire ...
 Teuta. Z

Histori traume ne moshen 9 vjecare me ekspulsion te 12
Paraqitet per trajtim ortodontik ne moshen 13 vjecare
P...
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup

904 views

Published on

1 Comment
2 Likes
Statistics
Notes
No Downloads
Views
Total views
904
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
1
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Zevendesimi i dhembeve te munguar tek adoleshentet,shkup

  1. 1. KONGRESI I III te MBAREKOMBETAR i STOMATOLOGJISE SHKUP 2013 Dr. Edlira Baruti Departamenti i Stomatologjise Universiteti Amerikan i Tiranes Dr. Gurien Demiraqi Departamenti i Kirurgjise OroMaksiloFaciale Albanian University
  2. 2.  Menyra me e preferuar e trajtimit te mungeses se dhembeve tek adoleshentet eshte vendosja e implanteve pas hapjes se vendit me ane te trajtitmit ortodontik.  Pas trajtitmit ortodontik, ne pritje te arritjes se pjekurise skeletike per te vendosur implantin , duhet te perdoret nje rruajtes vendi qe te kete efekt edhe estetik edhe funksional.  Pergjithesisht ato qe perdoren jane aparate / proteza parciale te thjeshta ne te cilat pervec elemteve retentive shtohen edhe dhembet qe mungojne.
  3. 3.  Pas perfundimit te trajtimit ortodontik me bandat e molareve te pare ne goje merret mase dhe kerkohet nga laboratori te realizohet nje lloj harku palatinal/lingual teresisht pasiv ne te cilin te jete bere edhe retension ne vendin ku mungon dhembi ne arkade.  Pas proves ne goje merret perseri mase me harkun ne goje dhe pasi te kemi percaktuar me pare edhe formen dhe ngjyren e pershtatshme e dergojme perseri ne laborator per te vendosur dhembe rezine.
  4. 4. 13 vjec Kl III skeletike Devijacion i vijes mediane te denticionit maksilar Mungese e 25
  5. 5. 14 vjec Kl III skeletike dhe dhembore Mungese e 12 dhe 22 Dhembi me nr. 25 i retinuar Ne mes te trajtimit djagnostikohet me bulemi
  6. 6. 13 vjec Traume frontale me ekspulsion te frontaleve mandibulare me gjithe nje pjese vestibulare te procesit alveolar Skeletikisht dhe dhemberisht Kl I e Anglit Higjene jo e mire
  7. 7. 13 vjec Ekstraksion i 13 dhe 23 nga nje mjek I pergjithshem I cili po tentonte me ane te aparatit te levizshem ortodontik te mbyllte hapesirat duke retraktuar bllokun frontal Dhemberisht dhe Skeletikisht Kl III e Angelit
  8. 8. 12 vjec Ekspulsion i 11 si pasoje e nje traume Higjene shume e mire Kl e I re skeletike dhe dhembore Koha e trajtitmit vetem 30 dite
  9. 9. Pas 8 vjet eksperience me perdorimin e ketij lloj aparati mund te garantoj qe ky lloj aparati eshte nje mjet shume i mire per te : stabilizuar trajtimin ortodontik per te ruajtur distancen e krijuar gjate trajtimit ortodontik per te krijuar estetike maksimale per te rritur besimin ne vetvete te adoleshentit pa ndikuar negativisht ne psikologjine e tij per te ruajtur nga rezorbimi ne nje lloj menyre procesin alveolar ku me pas do te vendoset implanti krijon nje estetike dhe funksion afer idealit deri ne momentin kur prinderit do te jene financiarisht gati per te kaluar ne fazen e trajtimit implantologjik
  10. 10.  Teuta. Z Histori traume ne moshen 9 vjecare me ekspulsion te 12 Paraqitet per trajtim ortodontik ne moshen 13 vjecare Perfundon trajtimin pas 9 mujash Vendosja e aparatit fiks me dhemb rezine menjehre pas debondimit te braketave Vendosja e implantit ne moshen 20 vjecare

×