Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
A1
A1
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 21 Ad

More Related Content

Slideshows for you (20)

Advertisement

Recently uploaded (20)

A2

 1. 1. ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Α2 ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
 2. 2. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΙ.
 3. 3. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΙ. ΤΙΤΛΟΣ:ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΤΑΑΛΛΑΖΑ ΟΛΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΑΓΓΕΛΙΚΗ Μ. ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ Η συγγραφέας γεννήθηκε στο Μαλάουι της Αφρικής. Επέστρεψε στην Ελλάδα σε ηλικία 6 χρονών. Σπούδασε Φιλοσοφία. Μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Ικαρίας. ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΛΙΒΑΝΗ ΕΙΔΟΣ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΘΕΣΗ: Αναφέρεται στη ζωή της Ροδούλας, μιας κοπέλας που παντρεύτηκε, έκανε παιδιά, είδε τα εγγόνια της και πέθανε από καρδιακό. Όλα τα παιδιά της είχαν παντρευτεί εκτός από τον μοναχογιό της, που, όταν παντρεύτηκε, η ζωή τους έγινε άνω-κάτω. Όταν αποφάσισε να την ξεπεράσει και να ξαναπαντρευτεί απέκτησε μια κόρη, που είχε δει ένα πολύ τρελό όνειρο. Τελικά όσα έζησε ή μάλλον πίστευε ότι έζησε ήταν αλήθεια ή ήταν ένα όνειρο; Βασικοί ήρωες είναι η γιαγιά Ροδούλα, η Ροδούλα και ο Εύθυμης. Το κύριο θέμα είναι το όνειρο της Ροδούλας. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ : Από την στιγμή που το ξεκίνησα εγώ προσωπικά δεν ήθελα να σταματήσω να το διαβάζω. Το βιβλίο το προτείνω στα άτομα που τους αρέσουν πολύ τα βιβλία. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Στο βιβλίο θα βάλω 9 γιατί είναι παρά πολύ ωραίο! Βέβαια, το τέλος ήταν παρά πολύ απρόσμενο και δεν περίμενα να τελειώσει έτσι. 0-5 (ασ’ το καλύτερα), 6-7 (καλούτσικο), 8-9 (πολύ καλό), 10 (να το διαβάσεις οπωσδήποτε)
 4. 4. ΒΑΝΑ Π.
 5. 5. ΒΑΝΑ Π. ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΩΣΤΑ ΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΕΔΡΟΣ (3η έκδοση) ΕΙΔΟΣ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ-ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια παρέα από αγόρια και κορίτσια ταξιδεύει για διακοπές στη Λέρο. Εκεί τα παιδιά θα γνωρίσουν καινούργιους φίλους και θα ζήσουν μια συναρπαστική αλλά συγχρόνως επικίνδυνη περιπέτεια, αφού, προσπαθώντας να διαφυλάξουν ένα έγγραφο μοναδικής σημασίας για την ιστορία του νησιού, θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια αδίστακτη συμμορία. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο καλοκαίρι, θάλασσα, ζήλιες, παιδικούς έρωτες και... μερικούς ενηλίκους που συχνά φέρονται σαν παιδιά. Αλλά και με ένα σπουδαίο και επίκαιρο κοινωνικό μήνυμα, μια που ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο μικρός Ελίας, πρόσφυγας από τη Συρία. Μαζί με την οικογένειά του θα γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της εποχής, θα γευτεί όμως και τη ζεστασιά της αλληλεγγύης και της φιλίας. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ επειδή είχε πολύ ενδιαφέρον και μου κινούσε την περιέργεια. Δεν μπορούσα να το αφήσω χωρίς να το διαβάσω ούτε για μια μέρα. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9 γιατί ήταν πολύ ενδιαφέρον και το προτείνω σε κάποιον που του αρέσει η περιπέτεια! 0-5 (ασ’ το καλύτερα), 6-7 (καλούτσικο), 8-9 (πολύ καλό), 10 (να το διαβάσεις οπωσδήποτε)
 6. 6. ΦΑΜΠΙΑΝ Ρ.
 7. 7. ΦΑΜΠΙΑΝ Ρ. ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ ΣΤΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ ΕΙΔΟΣ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ: Μια γνήσια περιπέτεια, όπου οι κυνηγοί του θησαυρού εδώ δεν είναι μεγάλοι, αλλά τα παιδιά. Ένας θησαυρός στην Αίγινα; Και μάλιστα στη Βαγία; Ναι, στη Βαγία, εκεί που η Ζωή είχε "παντρευτεί" δώδεκα χρονών τον Παναγιώτη, τότε, στα 1936. Τώρα η Ζωή είναι πάλι στην Αίγινα, όχι παιδί ανέμελο, όχι κορίτσι στην Κατοχή, μα μεγάλη, απλά μεγάλη. Καλοκαίρι σ' ένα ελληνικό νησί, καλοκαίρι με παιδιά. Καλοκαίρι μ' ένα θησαυρό που περιμένει να τον βρουν. Μαζί με την αναζήτηση του κρυμμένου θησαυρού έρχεται στην επιφάνεια το φως, η χαρά, η ανεμελιά, ο ήλιος της Ελλάδας. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ γιατί είχε πολλή δράση και περιπέτεια. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:8 0-5 (ασ’ το καλύτερα), 6-7 (καλούτσικο), 8-9 (πολύ καλό), 10 (να το διαβάσεις οπωσδήποτε)
 8. 8. ΕΥΑ Σ.
 9. 9. ΕΥΑ Σ. ΤΙΤΛΟΣ: ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΜΑΛΛΙΑ ΣΤΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΙΟΤΣΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΠΑΤΑΚΗ ΕΙΔΟΣ: ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: Σε ένα νησί που λέγεται Χορευτό Λαλάρι, έρχεται να υπηρετήσει ένας νέος δάσκαλος, ο Βασίλης Τσικιτήρης, και εκτυλίσσονται ενδιαφέροντα γεγονότα. Οι κάτοικοι , χωρισμένοι σε δύο αντίπαλες παρατάξεις, δεν καταφέρνουν να φτιάξουν το λιμάνι. Αντίθετα, τα παιδιά μ’ ένα συγκινητικό παράδειγμα ομόνοιας και αδελφοσύνης, τους βάζουν που λέμε τα γυαλιά έχοντας επικεφαλής το Γιωργαρέλο , ένα εφτάχρονο παιδί που όλοι το αποδέχονται. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ επειδή ήταν ένα βιβλίο αστείο, αλλά και συγκινητικό. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:10 (να το διαβάσεις οπωσδήποτε) 0-5 (ασ’ το καλύτερα), 6-7 (καλούτσικο), 8-9 (πολύ καλό), 10 (να το διαβάσεις οπωσδήποτε)
 10. 10. ΑΓΓΕΛΙΚΗ Σ.
 11. 11. ΑΓΓΕΛΙΚΗ Σ. ΤΙΤΛΟΣ: ΥΠΟΘΕΣΗ LAUROUS ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΟΤΑΜΟΣ ΕΙΔΟΣ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Ρόζα Δελλατόλα ζει σε ένα χωριό της Τήνου, τα Λουτρά. Εκεί ο πατέρας της έχει ανοίξει Γραφείο Τελετών, χωρίς όμως να γνωρίζει τα τοπικά έθιμα για τις κηδείες. Στο χωριό υπάρχει ένα παλιό οικοτροφείο, η Σχολή Ουρσουλινών, όπου ζουν τρεις μοναχές αλλά καμία μαθήτρια. Προτείνουν στη Ρόζα να γίνει η μοναδική μαθήτρια σε ένα κτίριο με 55 αίθουσες, 33 πιάνα, βιβλιοθήκες και πολλούς, πάρα πολλούς άδειους κοιτώνες. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν με στραβό μάτι τη σχέση της οικογένειας Δελλατόλα με τις Ουρσουλίνες. Στην υπόθεση εμπλέκονται ένας εργολάβος ο οποίος χτίζει παράνομες οικοδομές, οι Αλβανοί εργάτες του και η οργάνωση του «Φοίνικα», που θέλει να διώξει από το νησί τους ξένους και τους καθολικούς. Υπάρχει και μια μεγάλη εταιρεία που θέλει να κάνει επενδύσεις στα Λουτρά. Η Ρόζα καταλαβαίνει ότι όλα τα πρόσωπα συνδέονται σε μια παράξενη υπόθεση, την Υπόθεση Laurus. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ: επειδή ήταν πολύ περιπετειώδες και σε εμένα προσωπικά αρέσουν τέτοια βιβλία. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8-9(πολύ καλό) 0-5 (ασ’ το καλύτερα), 6-7 (καλούτσικο), 8-9 (πολύ καλό), 10 (να το διαβάσεις οπωσδήποτε)
 12. 12. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τ.
 13. 13. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Τ. ΤΙΤΛΟΣ: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ ΣΤΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΕΙΔΟΣ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Κωνσταντίνα, όταν μετακόμισε με τους γονείς της στη Γερμανία, ήταν τόσο ευτυχισμένη με την καινούρια της ζωή, που ποτέ δεν της πέρασε από τον νου πως μια μέρα θα άλλαζαν όλα. Ώσπου μια μέρα, της το ανακοίνωσαν: οι γονείς της θα χώριζαν τελεσίδικα και ήταν καλό γι’ αυτήν να επέστρεφε στην Ελλάδα όπου θα έμενε για λίγο καιρό με τη γιαγιά της, τη Φάρμουρ. Όχι, δεν ήταν αυτό το πραγματικό όνομα της κυρίας Ισμήνης: Φάρμουρ, τη φώναζε η Κωνσταντίνα στα σουηδικά. Μα πώς γκρεμίστηκαν όλα; Χωρίς δικό της μεγάλο χώρο, χωρίς πουπουλένιο πάπλωμα, χωρίς δικό της γραφείο, χωρίς κλειδιά δεν μπορεί να αντέξει άλλο την γκρίνια της γιαγιάς της και έχει βαρεθεί να ακούει ξανά και ξανά τις ιστορίες που της διηγείται μαζί με τις τρεις αχώριστες φίλες της για την Κατοχή και την Αντίσταση. Εκείνη ποιος θα την καταλάβει; Ας είναι καλά ο Λουμίνης, ένα μεγαλύτερο αγόρι από το νέο της σχολείο, και το θαυματουργό γαλάζιο χαπάκι που την κάνει να τα ξεχνάει όλα. Και μετά όμως τι; Ακόμα ένα χαπάκι κι άλλο ένα κι άλλο ένα… και η Κωνσταντίνα μια στα ουράνια και μια στον γκρεμό, στο δικό της σύμπαν όπου κυριαρχεί το ψέμα, παγιδευμένη στις αράχνες της να παλεύει με χέρια και με πόδια να ξεμπλεχτεί και να μην μπορεί. Ή μήπως μπορεί; ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ επειδή ήταν ωραία η ιστορία και είχε ηθικό δίδαγμα. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:10
 14. 14. ΑΛΕΞΙΑ Τ.
 15. 15. ΑΛΕΞΙΑ Τ. ΤΙΤΛΟΣ:ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ Η Άννα Φρανκ (1929 -1945) ήταν Γερμανίδα Εβραϊκής καταγωγής που έγραψε ένα ημερολόγιο ενώ κρυβόταν, μαζί με τους δικούς της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους, σε ένα σπίτι στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Ολλανδίας. Η οικογένειά της είχε μετακομίσει στο Άμστερνταμ όταν οι Ναζί πήραν την εξουσία στη Γερμανία, αλλά παγιδεύτηκε όταν η κατοχή επεκτάθηκε και στην Ολλανδία. Καθώς οι διώξεις των Εβραίων εντάθηκαν, η οικογένεια άρχισε τον Ιούλιο του 1943 να κρύβεται σε μυστικά δωμάτια του γραφείου του πατέρα, Όττο Φρανκ. Μετά από δύο χρόνια τούς κατέδωσαν και η οικογένεια στάλθηκε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΛΕΙΨΙΑ ΕΙΔΟΣ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ είναι το ημερολόγιο που κρατούσε η Άννα Φρανκ,, στο Άμστερνταμ, για όσο καιρό κρυβόταν με την οικογένειά της από τους Γερμανούς, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο καταφύγιο της οικογένειας στο Πρίσενγκρατς. Τελικά Άννα Φρανκ και η οικογένειά της συνελήφθησαν από τη Γκεστάπο. Επέζησε μόνον ο πατέρας της, Όττο Φρανκ, χάρη στον οποίο εκδόθηκε το ημερολόγιο. Το ημερολόγιο της Άννας δεν είναι μόνο η καταγραφή της καθημερινής τραγωδίας των θυμάτων του ναζισμού. Είναι και η έκφραση των ονείρων και των φόβων μιας κοπέλας, που δε διαφέρουν από τα όνειρα και τις ανησυχίες των εφήβων οποιασδήποτε εποχής και οποιασδήποτε χώρας. Και η Άννα Φρανκ δεν είναι μόνο μάρτυρας της θηριωδίας του ανθρώπου, αλλά και ένα σύμβολο πίστης στη θεμελιώδη καλοσύνη και την ανθρωπιά του. Για τους δύο αυτούς λόγους, το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» θα εξακολουθήσει να είναι ένα πολύτιμο ντοκουμέντο για πολλά χρόνια ακόμα, μια προειδοποίηση κι ένα μήνυμα ελπίδας. Πρωταγωνιστές η Άννα, η αδερφή της Μαργκότ, οι γονείς τους, ο Πέτερ κ.α.
 16. 16. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣ.
 17. 17. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣ. ΤΙΤΛΟΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΛΚΗ ΖΕΗ Η Άλκη Ζέη (1923-2020) ήταν πεζογράφος και συγγραφέας, πολυβραβευμένη για το έργο της. Βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 20 γλώσσες. ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΕΙΔΟΣ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένα αγόρι, ο Πέτρος στην ηλικία των εννιά ετών ζει τον πόλεμο του 1940 και μεγαλώνει στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Αθήνα. Η ιστορία ξεκινάει μια ημέρα πριν την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου. Ο Πέτρος ενθουσιάζεται με τις νίκες του ελληνικού στρατού, αλλά αργότερα πικραίνεται για την ήττα και την εισβολή των Γερμανών. Ο Πέτρος συμμετέχει σε αντιστασιακές πράξεις και γνωρίζει την βαρβαρότητα των κατακτητών. Το βιβλίο τελειώνει στις 12 Οκτωβρίου 1944, την επομένη της αποχώρησης των Γερμανών από την Αθήνα. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ επειδή ήταν μικρές ιστορίες που ακολουθούσαν η μια την άλλη και σε προκαλούσαν να διαβάσεις κι άλλο. Σε κάθε ιστορία ένιωθες σαν να έβλεπες τις σκηνές μπροστά σου. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν πως, αν και τα παιδιά πεινούσαν και υπέφεραν, δεν έδειχναν φόβο στους κατακτητές και έκαναν αντίσταση. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8-9 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ 0-5 (ασ’ το καλύτερα), 6-7 (καλούτσικο), 8-9 (πολύ καλό), 10 (να το διαβάσεις οπωσδήποτε)
 18. 18. ΦΙΛΙΠΠΟΣ X.
 19. 19. ΦΙΛΙΠΠΟΣ Χ.ΤΙΤΛΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΝΩΑΣ ΕΙΔΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: Παρουσιάζει την ιστορία δύο νέων, του Ασώτη γιο του Αρμένη μάγιστρου της Θεσσαλονίκης Γρηγορίου Ταρωνίτη και του Αλέξιου Αργυρού, τους οποίους αιχμαλωτίζουν οι Βούλγαροι όταν καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη, στη Βυζαντινή εποχή (995 μΧ.). Κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους, η Μιροσλάβα, κόρη του Βούλγαρου Αυτοκράτορα Σαμουήλ, ερωτεύεται τον Ασώτιο. Ο Βυζαντινός στρατός νικά τους Βούλγαρους στη μάχη του Σπερχειού και, στις διαπραγματεύσεις για τη συνθηκολόγηση που ακολουθούν, ο Σαμουήλ παντρεύει την κόρη του Μιροσλάβα με τον Ασώτη και τον διορίζει στρατηγό στο Δυρράχιο. Ο Σαμουήλ όμως καταπατά τη συμφωνία και αρχίζει ξανά εχθροπραξίες κατά του Βυζαντίου. Ο Ασώτης μαζί με τη Μιροσλάβα και τον Αλέξιο φεύγουν και πηγαίνουν στην Κωνσταντινούπολη. Ο Αλέξιος αρραβωνιάζεται τη Θέκλα από το Γαλαξίδι, μια απ’ τις βασιλοπούλες του Βυζαντίου. Ο πόλεμος όμως, που έχει στο μεταξύ ξεσπάσει, φέρνει τον Αλέξιο, διεκπεραιωτή μιας επικίνδυνης αποστολής μέσα στο Βουλγαρικό έδαφος. Η Θέκλα τον ακολουθεί μεταμφιεσμένη σε αγόρι, σ’ ένα ταξίδι με πολλές δυσκολίες. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ το ότι οι ήρωες ήταν πολύ γενναίοι και δεν τα παρατούσαν εύκολα. Όμως στενοχωρήθηκα όταν ο βουλγαρικός στρατός κατέλαβε την Θεσσαλονίκη. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8 0-5 (ασ’ το καλύτερα), 6-7 (καλούτσικο), 8-9 (πολύ καλό), 10 (να το διαβάσεις οπωσδήποτε)
 20. 20. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Χ.
 21. 21. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Χ. ΤΙΤΛΟΣ: ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ ΕΙΔΟΣ: ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΥΠΟΘΕΣΗ: Οι γονείς της Χριστίνας χώρισαν και η μητέρα της αναγκάστηκε να μετακομίσει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να βρει μια δουλειά. Εκεί οι συγγενείς της τη βοήθησαν να εργαστεί ως θυρωρός σε μια πολυκατοικία και να μένει σε ένα υπόγειο. Όταν η Χριστίνα φτάνει στο σπίτι, απογοητεύεται από τον καινούργιο τρόπο ζωής. Στο καινούργιο της σχολείο, όπου διδάσκει μαθηματικά ο θείος της και φοιτά δωρεάν, γνωρίζει νέους φίλους, αλλά δε θέλει να τους ανοιχτεί και να τους πει την αλήθεια για τη δουλειά της μητέρας της και τον τρόπο ζωής της. Κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Χριστίνα «η απόμακρη καινούργια», αλλά γνωρίζει έναν φίλο, τον Αλέξη, που τη βοηθά να αποκαταστήσει την εικόνα της και να πει την αλήθεια. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ επειδή διαβαζόταν εύκολα και μου κρατούσε ζωντανό το ενδιαφέρον, καθώς αποκαλυπτόταν το ένα πράγμα μετά το άλλο. Το μειονέκτημα είναι πως γινόταν συχνά επαναλήψεις. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8-9 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ 0-5 (ασ’ το καλύτερα), 6-7 (καλούτσικο), 8-9 (πολύ καλό), 10 (να το διαβάσεις οπωσδήποτε)

×