Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Update 21

285 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Update 21

 1. 1. “Hee, jou ken ik,” zegt Robert met een grijns. “Knappe gezichtjes onthoud ik altijd.” Danny kijkt verbaasd van mijn geschokte gezicht naar dat van Robert. “Wat is hier aan de hand?” vraagt hij. “Ik – jij – mijn. Nee,” stotter ik. “Nee, dit kan niet.” Danny legt zijn hand op mijn schouder, maar ik doe gauw een stap naar achteren. “Lynn, wat is er aan de hand?”
 2. 2. “Weet je nog dat ik je vertelde over mijn moeders vijfentwintigjarige boytoy?” zeg ik en ik merk dat mijn stem anders klinkt dan normaal. Danny knikt met gefronste wenkbrauwen, maar dan worden zijn ogen groot. “Nee! Dat meen je niet?!” Ik knik en ik voel tranen in mijn ogen opkomen. Waarom moet dit nou? Ik was net gelukkig, en dan moet dit alles verpesten.
 3. 3. Robert kijkt ons aan. “Boytoy? O, je bedoelt Mariska! Daar ken ik je dus van… Maar, wacht even, zei je nou dat zij je moeder is?” Ik negeer Robert en kijk Danny met betraande ogen aan. “Het spijt me, maar ik moet echt gaan. Ik – ik bel nog wel.” Daarna draai ik me om en loop ik met snelle pas het flatje uit. “Lynn, wacht!” hoor ik Danny achter me roepen, maar ik negeer hem.
 4. 4. Zodra ik weer op de hal sta begin ik te rennen, de trap af, de voordeur uit en de hele weg door het donker naar huis. Ik krijg bijna geen lucht meer als ik thuis ben, maar dat maakt me niks uit. Wat ik net te weten ben gekomen doet vele malen meer zeer dan welke fysieke pijn dan ook.
 5. 5. Ik storm het appartement binnen, waar mijn moeder lui op de bank tv ligt te kijken. “Waar kom jij zo laat nog vandaan?” vraagt ze, niet streng, of terechtwijzend, maar meer nieuwsgierig. Mijn bloed begint weer te koken, iets waarvan ik dacht dat ik er eindelijk vanaf was. Ik dacht dat ik haar eindelijk kon negeren, maar nee. Zij is de reden waarom mijn leven zo ellendig is. Zij, en zij alleen.
 6. 6. “Ik haat je!” schreeuw ik. Ik ren mijn slaapkamer in en gooi de deur met een luide klap achter me dicht en ik draai hem gauw op slot. Maar mijn moeder komt niet achter me aan, nog een teken dat ze niks om me geeft. Ik begin over mijn hele lijf te trillen en barst in huilen uit. Onbedaarlijk blijven de tranen over mijn wangen stromen, en de snikken blijven opwellen.
 7. 7. Plots klinkt de beltoon van mijn mobieltje door de kamer, maar ik negeer het. Ik weet dat het Danny is, en ik kan het niet aan om hem nu te spreken. Wat moet ik doen? Ik kan toch niet een relatie hebben met het broertje van de vriend van mijn moeder? Al lijkt het me niet dat Robert geheel monogaam is. Maar dat maakt niks uit, hij is toch de vriend van mijn moeder.
 8. 8. Mijn mobieltje is opgehouden met rinkelen, en het is weer stil, op mijn snikken na. Ineens voel ik een enorme vermoeidheid over me heen spoelen, en ik laat me op mijn bed vallen. Dan trilt mijn mobieltje weer; een smsje. Ik besluit om toch maar te kijken, en hij blijkt van Tirza te zijn. ‘Mijn voorgevoel was juist, hij heeft me gevraagd!’ luidt het berichtje.
 9. 9. Het voelt ineens alsof er een steen in mijn maag zit en de tranen wellen weer op. Ja, ik zou blij voor haar moeten zijn, maar weer is zij degene die heeft wat ik wil hebben. Want ik heb nu wel door dat ik Danny niet kan blijven zien, dat is gewoon onmogelijk. Ik zou altijd in mijn achterhoofd de gedachte hebben aan mijn moeder en Robert, naakt op dat bed. Nee, ik moet het uitmaken, dat is het beste.
 10. 10. Ik leg mijn mobieltje weg, en kruip met kleren en al onder de dekens. Ik ben doodmoe, maar toch lig ik nog uren te woelen en te huilen voordat ik eindelijk in een rusteloze slaap val, met dromen vol met naakte moeders en Roberts, en vol met Danny…
 11. 11. Wordt Vervolgd

×