Die avond, na de beloofde hamburgers,
zet Danny me als een echte gentleman af
bij het appartement.
“Ik zou je graag binnen...
Ik glimlach breed en leg mijn armen om
zijn nek, een gebaar dat nu al helemaal
vertrouwd voelt. “Ik heb een geweldige
dag ...
Net als de vorige avond in het park voel
ik de ogen van Danny in mijn rug.
Glimlachend loop ik de balustrade op en
steek i...
“Leuke dag gehad, of zo?” vraag mijn
moeder, maar ik loop onverstoorbaar
verder. Ik heb vanavond geen zin om
mijn humeur d...
Ik laat het bad vollopen en gooi er
achteloos een scheut badschuim bij in. Al
snel verspreidt zich een heerlijke geur in
d...
Na een paar minuten begin ik me rozig te
voelen en langzaamaan dommel ik weg,
totdat ik in slaap ben gevallen. Rillend
wor...
Gelukkig, mijn moeder is niet in de
woonkamer, dus ik kan zo mijn kamer
binnenglippen. Als ik op de klok kijk zie ik
tot m...
Een avondje vroeg naar bed gaan kan
geen kwaad, en ik verruil mijn bezwete
en zanderige kleren voor mijn pyjama.
Met een p...
Met een zucht leg ik mijn boek weg.
Lezen komt er nu niet meer van. Ik trek
het dunne dekbed over me heen, in de
verwachti...
De volgende ochtend word ik wakker
door de sms-toon van mijn mobieltje. Ik
open mijn ogen en zie dat het felle
zonlicht do...
Als ik mijn mobieltje pak zie ik dat het al
elf uur is, maar dat ben ik alweer
vergeten als ik zie van wie het smsje is.
D...
Gelijk verschijnt er een grote glimlach op
mijn gezicht. Wat lief van hem! Ik sms
hem terug en voor ik het weet hang ik
me...
In de twee weken die daarna volgen zie
ik Danny bijna elke dag, en als we niet bij
elkaar zijn, smsen we constant. Ik loop...
Op een avond, nadat we weer samen
naar het strand zijn geweest, zitten we in
het park, nu al een vertrouwd plekje, óns
ple...
Danny slaat zijn arm om me heen en ik
laat mijn hoofd tegen zijn schouder
rusten.
“Zeg, Lynn…” zegt hij.
“Ja?” antwoord ik...
“Ja, ik ook,” zeg ik, zonder te laten
merken dat ik voel waar dit heen gaat.
“En, nou ja, ik moet toegeven dat ik
verliefd...
Die woorden doen hem duidelijk goed.
Hij kijkt me aan en trekt me op zijn
schoot. “En daarom wilde ik vragen… Of,
nou ja… ...
Nu grijns ik ook. “In dat geval… Ja, ik wil
dolgraag verkering met je.”
Allebei lachen we, maar ik voel ook dat
Danny opge...
Wordt
Vervolgd
Update 18
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Update 18

322 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
322
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Update 18

 1. 1. Die avond, na de beloofde hamburgers, zet Danny me als een echte gentleman af bij het appartement. “Ik zou je graag binnen vragen, maar met zo’n moeder als die van mij lijkt me dat toch niet zo’n goed plan,” zegt ik als we op het plein tot stilstand komen. Danny knikt. “Dat snap ik.”
 2. 2. Ik glimlach breed en leg mijn armen om zijn nek, een gebaar dat nu al helemaal vertrouwd voelt. “Ik heb een geweldige dag gehad,” zeg ik. “Anders ik wel,” antwoordt Danny terwijl hij zijn handen op mijn rug legt. “Zie ik je snel weer?” “Zeker weten.” Na die woorden druk ik mijn lippen even teder op de zijne waarna ik me terug trek. “Tot snel,” zeg ik met een glimlach, en dan loop ik de stenen trap op naar boven.
 3. 3. Net als de vorige avond in het park voel ik de ogen van Danny in mijn rug. Glimlachend loop ik de balustrade op en steek ik mijn sleutel in het slot van de deur. Als ik de deur dicht doe en me omdraai zie ik mijn moeder met een grijns in de hal staan. “Goh, wat zie jij er vrolijk uit,” zegt ze met opgetrokken wenkbrauwen. Meteen zakken mijn mondhoeken een heel eind naar beneden. Ik kijk weg van haar gezicht en loop richting de badkamer.
 4. 4. “Leuke dag gehad, of zo?” vraag mijn moeder, maar ik loop onverstoorbaar verder. Ik heb vanavond geen zin om mijn humeur door haar te laten verpesten. “Is er een jongen bij betrokken? Vast wel, aan die grijns van je te zien,” gaat ze verder. Ik negeer haar, loop de badkamer in en doe de deur achter me dicht. Zo. Hopelijk kan ik zometeen gelijk mijn kamer in glippen zonder nog een kruisverhoor voor mijn kiezen te krijgen.
 5. 5. Ik laat het bad vollopen en gooi er achteloos een scheut badschuim bij in. Al snel verspreidt zich een heerlijke geur in de badkamer, en ik trek gauw mijn kleren uit voor ik me in het bad laat zakken. Ik sluit mijn ogen en laat mijn hoofd tegen de rand van het bad rusten. Terwijl ik met de schuimbubbels speel laat ik alle gebeurtenissen van vandaag nog eens aan me voorbij gaan.
 6. 6. Na een paar minuten begin ik me rozig te voelen en langzaamaan dommel ik weg, totdat ik in slaap ben gevallen. Rillend word ik een tijdje later weer wakker. Het bad water is ondertussen lauw – bijna koud – geworden, en de bubbels zijn verdwenen. Ik hijs mezelf het bad uit, pak gauw een handdoek en droog mezelf af. Ik schiet gauw mijn kleren in en open de badkamerdeur op een kier.
 7. 7. Gelukkig, mijn moeder is niet in de woonkamer, dus ik kan zo mijn kamer binnenglippen. Als ik op de klok kijk zie ik tot mijn verbazing dat het al negen uur is. Ik heb een uur liggen slapen daar in bad! Ineens moet ik gapen en ik merk dat ik nogal duf ben geworden van het warme badwater.
 8. 8. Een avondje vroeg naar bed gaan kan geen kwaad, en ik verruil mijn bezwete en zanderige kleren voor mijn pyjama. Met een plof laat ik me op mijn bed vallen. Eigenlijk is het nog veel te warm om te slapen, en ik pak mijn boek om nog een stukje te gaan lezen. Ik lees een paar bladzijden, maar besef dan dat ik er niet bij ben met mijn hoofd. In plaats van bij het verhaal, zijn mijn gedachten bij afgelopen middag – en vooral bij Danny.
 9. 9. Met een zucht leg ik mijn boek weg. Lezen komt er nu niet meer van. Ik trek het dunne dekbed over me heen, in de verwachting dat het nog een hele poos zal duren eer ik in slaap val, maar binnen tien minuten ben ik weg in een diepe, vredige slaap.
 10. 10. De volgende ochtend word ik wakker door de sms-toon van mijn mobieltje. Ik open mijn ogen en zie dat het felle zonlicht door het raam naar binnen stroomt. Het is alweer bloedheet in mijn kamer en nadat ik mezelf uit bed heb gehesen gooi ik het raam open. Dat helpt niet veel, buiten is het ook alweer minstens zevenentwintig graden, maar het zorgt in ieder geval voor wat frisse lucht in mijn muffe kamer.
 11. 11. Als ik mijn mobieltje pak zie ik dat het al elf uur is, maar dat ben ik alweer vergeten als ik zie van wie het smsje is. Danny. ‘Goeiemorgen, lekker geslapen? Ik wilde alleen even laten weten dat ik gister echt een geweldige dag heb gehad, en dat ik hoop je snel weer te zien! xxx’.
 12. 12. Gelijk verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht. Wat lief van hem! Ik sms hem terug en voor ik het weet hang ik met hem aan de telefoon en spreken we af om die avond naar de bioscoop te gaan.
 13. 13. In de twee weken die daarna volgen zie ik Danny bijna elke dag, en als we niet bij elkaar zijn, smsen we constant. Ik loop de hele dag met een enorme grijns op mijn gezicht rond, en aan het einde van die twee weken besef ik dat ik tot over mijn oren verliefd ben geworden op Danny. Dat besef zorgt ervoor dat ik helemaal warm word van binnen.
 14. 14. Op een avond, nadat we weer samen naar het strand zijn geweest, zitten we in het park, nu al een vertrouwd plekje, óns plekje. In stilte staren we allebei voor ons uit naar het donkere water van de vijver. Ik zit met mijn gedachten bij de afgelopen weken, en hoe geweldig mijn zomervakantie tot nu toe is, tegen al mijn verwachtingen in.
 15. 15. Danny slaat zijn arm om me heen en ik laat mijn hoofd tegen zijn schouder rusten. “Zeg, Lynn…” zegt hij. “Ja?” antwoord ik, genietend van zijn warme lijf tegen het mijne. “Nou – eh – we zien elkaar nu al twee weken erg vaak, en ik heb het echt super naar mijn zin,” zegt hij, en ik hoor aan zijn stem dat hij zich ongemakkelijk voelt. Vlinders fladderen op mijn buik. Zal hij vragen wat ik denk dat hij gaat vragen?
 16. 16. “Ja, ik ook,” zeg ik, zonder te laten merken dat ik voel waar dit heen gaat. “En, nou ja, ik moet toegeven dat ik verliefd op je geworden ben. Echt verliefd.” Ik kijk naar hem op, en zie – ondanks het donker om ons heen – dat hij bloost. Ik glimlach. “Ik ook op jou.”
 17. 17. Die woorden doen hem duidelijk goed. Hij kijkt me aan en trekt me op zijn schoot. “En daarom wilde ik vragen… Of, nou ja… Of je…” Danny slaat zijn ogen weg Ik lach om zijn gestuntel. “Danny, vraag je me nou verkering?” zeg ik plagend. Hij grijnst. “Ja, daar komt het wel op neer, ja.”
 18. 18. Nu grijns ik ook. “In dat geval… Ja, ik wil dolgraag verkering met je.” Allebei lachen we, maar ik voel ook dat Danny opgelucht is. Met al zijn gewoonlijke zelfvertrouwen weer terug duwt hij me een beetje achterover en zoent hij me. Vol overgave zoen ik terug, terwijl de vlinders als nooit tevoren door mijn buik fladderen.
 19. 19. Wordt Vervolgd

×