Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
U.D. 4 ACROSPORT
2n i 3r cicle
Objectius
 Conèixer els conceptes bàsics de l’Acrosport i les seves tècniques adoptant en ...
Metodología Manament directe, descobriment guiat, resolució de problemes.
Sessió 1 matalàs, pilota espuma
Caminar de diferents formes: talons, puntes, genolls amunt, talons,...
Cementeri
Posicions...
Sessió 2 matalàs, pilotes espuma
“Pilota sentada”
Corren i a la senyal es queden estàtics amb els contactes amb terra que ...
Sessió 3 piques, matalàs
Equilibris amb piques
Cercle, a la senyal s’agarra pica del costat.
S’explica la posició de banc:...
Sessió 4 pilotes espuma, 3 raquetes, taconets, pilotes
Pilota caçadora
A pillar, els que paguen amb pilota sobre raqueta, ...
Sessió 5 iogurs, matalàs
El carranc: uno en mig en posició de carranc tracta de pillar a la resta que forma un
cercle agar...
Sessió 6 taconets, matalàs
A pillar, els que paguen amb taconets, la resta només por anar per les ratlles del camp.
Despla...
UD Acrosport 2n i 3r cicle
UD Acrosport 2n i 3r cicle
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

UD Acrosport 2n i 3r cicle

1,622 views

Published on

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

UD Acrosport 2n i 3r cicle

  1. 1. U.D. 4 ACROSPORT 2n i 3r cicle Objectius  Conèixer els conceptes bàsics de l’Acrosport i les seves tècniques adoptant en tot moment una actitud postural correcta.  Utilitzar el moviment corporal com a eina de comunicació  Desenvolupar la creativitat i espontaneïtat  Millorar i controlar l’equilibri corporal  Mostrar-se participatiu en les diferents activitats plantejades  Respectar les normes de conducta  Realitzar un muntatge grupal d’Acrosport.  Apreciar el treball ben fet i en grup, responsabilitzant-se del seu aprenentatge i la dels seus companys.  Responsabilitzar-se de d’importància de la cooperació i confiança entra companys per la superació de pors i realització segura de les practiques.  Valorar la practica de les habilitats gimnàstiques i l’Acrosport com activitat fisico-esportiva i lúdica  Acceptar i estimar el propi cos i adaptar-se a ell segons les seves possibilitats. Continguts • Experimentació del cos en postures corporals diferents • Realització d’activitats en les que intervingui l’equilibri estàtic i dinàmic • Execució de diferents situacions que provoquin la coordinació de moviments • Valoració i acceptació de la pròpia realitat corporal i al dels altres • Execució de formes i possibilitats de moviment, ajustant i consolidant els elements fonamentals a l’execució de les habilitats motrius bàsiques • Elaboració d’un control motriu en múltiples situacions • Disposició a participar en activitats diverses, acceptant les diferències individuals en el nivell d’habilitat. • Adaptació de mesures bàsiques de seguretat en la pràctica de l’Acrosport i utilització de materials i espais d’acord amb unes normes. Relació amb Altres àrees: - Matemàtiques - Llengua Altres UD: Qualitats físiques bàsiques T. Transversals: - Salut - Educació no discriminatòria. Avaluació  Conèixer els conceptes bàsics de l’Acrosport i les seves tècniques adoptant en tot moment una actitud postural correcta.  Desenvolupar la creativitat i espontaneïtat  Millorar i controlar l’equilibri corporal  Mostrar-se participatiu en les diferents activitats plantejades  Respectar les normes de conducta  Apreciar el treball ben fet i en grup, responsabilitzant-se del seu aprenentatge i la dels seus companys.  Valorar la practica de les habilitats gimnàstiques i l’Acrosport com activitat fisico-esportiva i lúdica  Acceptar i estimar el propi cos i adaptar-se a ell segons les seves possibilitats.
  2. 2. Metodología Manament directe, descobriment guiat, resolució de problemes.
  3. 3. Sessió 1 matalàs, pilota espuma Caminar de diferents formes: talons, puntes, genolls amunt, talons,... Cementeri Posicions d’quilibri: Pata coixa, portar un peu fins tocar el genoll. Seure i alçar-se sense tocar mans en terra. De peu, asseure’s i alçar-se sense tocar mans en terra. Gitats cap per avall, aguantar sobre una mà i peu contrari. Buscar diferents formes de colocar-se sobre company en cuadrupedia i desplaçament d’eixa forma. Passar gatejant o arrastrat baix company fent pont normal o invertit. Buscar diferents formes de transportar un company entre dos (trios) Botar al xurro un company i després passar-li per entre les cames. Alçar-se d’esquenes agarrats dels braços. Un alumne gitat cap baix, l’altre tracta de girar-lo mentres tracta d’evitar-lo. Un alumne gitat (cap baix, amunt) i rígid, els altres dos tracten d’alçar-lo, després totalment relaxat.
  4. 4. Sessió 2 matalàs, pilotes espuma “Pilota sentada” Corren i a la senyal es queden estàtics amb els contactes amb terra que s’indiquen. Desplaçar-se amb número de contactes en terra indicat, per grups. Desplaçar-se sobre matalàs de diferents formes: arrossegant, croqueta, carranc, a culaes,...
  5. 5. Sessió 3 piques, matalàs Equilibris amb piques Cercle, a la senyal s’agarra pica del costat. S’explica la posició de banc: Equilibris sobre dos bancs (trios): dos es col·loquen en posició de banc i l’altre manté diferents posicions en equilibri. Igual però transportant. Equilibris sobre un banc. Igual però transportant.
  6. 6. Sessió 4 pilotes espuma, 3 raquetes, taconets, pilotes Pilota caçadora A pillar, els que paguen amb pilota sobre raqueta, la resta només poden córrer sobre ratlles del camp. Circuit transportant objecte sobre raqueta L’ona calenta: cercle agarrats de la mà es fan ones amb diferents moviments. Es diu una part del cos i han de proposar moviments per calfar eixa articulació. Parella de galls, en cuclilles, tractar de desequilibrar al company. Desplaçar a la parella rodant com una croqueta. La carretilla. La carretilla sobre company a gates. Provar de fer alguna de les següents figures:
  7. 7. Sessió 5 iogurs, matalàs El carranc: uno en mig en posició de carranc tracta de pillar a la resta que forma un cercle agarrats de la mà. Careres de cinc cames, per trios, el del mig a la pata coixa agarrant-se dels companys. Transportar iogurs sobre diferents parts del cos en equilibri. Iogurs que congelen. Provar de fer les següents figures:
  8. 8. Sessió 6 taconets, matalàs A pillar, els que paguen amb taconets, la resta només por anar per les ratlles del camp. Desplaçament per circuit amb taconets. Provar a fer alguna de les figures:

×