Social Media

672 views

Published on

Prezentare pentru Green BIZFORUM

Published in: Business, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
672
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
62
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Social Media

 1. 1. SOCIAL MEDIA Branduri ecoLOGICE
 2. 2. Social media In publicitate sunt vizibile doar brandurile care investesc in publicitate. In social media pot fi vizibile toate brandurile. Dilema: costul implicarii versus riscul neimplicarii.
 3. 3. Social media in .ro 220 000 10 000 utilizatori utilizatori 40 000 2 500 000 bloguri utilizatori
 4. 4. Importanta social media Valoarea unei retele sociale nu este data de numarul participantiilor ci de buzz-ul si notorietatea participantiilor. Warning: Social media nu este numai pentru publicitate ci si pentru interactivitate.
 5. 5. Primele stiri despre accidentul aviatic din Amsterdam. Guvernul american a cerut ca twitter sa-si amane maintainance breakdown pentru a nu intrerupe singurul mod de comunicare necenzurat din Iran in timpul alegerilor.
 6. 6. charity: water 12 Februarie 2009 - Twestival Global : 202 orase Bucuresti, Cluj, Arad, Iasi 250 000 € -55 fantani in Etiopia, Uganda si India pentru 17 000 oameni Next Global Twestival :4 Februarie 2010
 7. 7. Puterea social media Campania Stop vanatorii in parcurile nationale Parlamentul a votat o modificare a legii vanatorii, conform careia se permitea vanatoarea in parcurile nationale. Campania a fost initiata pentru a bloca aceasta initiativa, avand ca grupuri tinta parlamentarii si politicienii romani, europarlamentarii, institutiile responsabile, ONG-urile, mass-media, publicul larg. Buget: 1000 RON http://stopvanatoare.blogspot.com
 8. 8. Caracteristici Publicitate Social media branding guideline personalitate coerenta In social media se interactioneaza. In social media brandul nu-si comunica propriile valori ci sustine o cauza care impartaseste aceleasi valori.
 9. 9. Motivatia participantilor De ce se inscriu romani in retele sociale? ( top 3) Networking Sex Responsabilitate infotainment sociala (ecologie)
 10. 10. Brand-uri verzi
 11. 11. TaraLuiAndrei.ro Platforma de voluntariat pentru copii (6- 14 ani) Finanteaza proiecte eco - 10K € Doar cadrele didactice au voie sa inscrie proiecte. Plantezi un copac doar cu un click.
 12. 12. Abordare Dezvoltare inhouse a unui proiect de CSR, si atragerea social media sa-l popularizeze si sa participe. Implicarea in Social media si identificarea unor cauze/ proiecte care sa poata fi sustinute de brand si care sa poata transfera valoare si brand-ului.
 13. 13. Cauze Cauze : 250 in Romania propuneri /actiuni Personal Social Responsability www.adoptaunong.ro
 14. 14. Brand not so green Rosia Montana Prefera sa controleze comunicarea, prin publicitate si emisiune” sponsorizate”. In loc sa interactioneze cu toti cei preocupati de efectele proiectului.
 15. 15. Bonus Eco e trendy Join in

×