Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
MARTÍ OBIOLS PUIG
ÍNDEX







FUNCIONS
ELS RONYONS
LES VIES URINÀRIES
L’EXCRECIÓ
ESQUEMA
ALTRES
FUNCIONS
L'aparell excretor, també anomenat aparell
urinari, s'encarrega de filtrar la sang: recull
les substàncies residu...
ELS RONYONS
Les cèl·lules envien deixalles a la sang
contínuament. Per això, cal que la sang es
netegi; aquesta és la func...
LES VIES URINÀRIES
Les vies urinàries s'encarreguen d'expulsar
del cos l'orina que es formen als ronyons. Són
les següents...
L’EXCRECIÓ






A més de l'orina, el cos elimina altres
substàncies:
Quan respirem, eliminem un tipus de
substàncies ...
ESQUEMA
ALTRES
-

-

El nostre cos perd al voltant de 2 litres
d’aigua cada dia. Cal, doncs, recuperarla.
Per què serveix beure? E...
-

-

Per què tenim més set quan fa calor?
L’aigua també s’escapa del nostre cos a
través de la pell quan suem. Si fa calo...
Espero que us hagi agradat i si teniu
alguna pregunta la respondre
amablement!!!!!!
Aparell excretor
Aparell excretor
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Aparell excretor

1,096 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Aparell excretor

 1. 1. MARTÍ OBIOLS PUIG
 2. 2. ÍNDEX       FUNCIONS ELS RONYONS LES VIES URINÀRIES L’EXCRECIÓ ESQUEMA ALTRES
 3. 3. FUNCIONS L'aparell excretor, també anomenat aparell urinari, s'encarrega de filtrar la sang: recull les substàncies residuals que transporta la sang juntament amb una mica d'aigua, i expulsa aquestes substàncies del cos en forma d'orina. Està format pels ronyons i les vies urinàries.
 4. 4. ELS RONYONS Les cèl·lules envien deixalles a la sang contínuament. Per això, cal que la sang es netegi; aquesta és la funció dels ronyons. Els ronyons situats a l’esquena, semblen dues mongetes grans i estan formats per una multitud de petits filtres que extreuen deixalles i aigua de la sang. La barreja de residus i aigua forma un líquid que es transporta a través dels ronyons fins a uns minúsculs tubs, on es converteix en orina. Perquè els ronyons funcionen correctament, convé beure molta aigua. A més, és poc saludable retenir molta estona l'orina a la bufeta.
 5. 5. LES VIES URINÀRIES Les vies urinàries s'encarreguen d'expulsar del cos l'orina que es formen als ronyons. Són les següents:  Els urèters, que són dos tubs que uneixen els ronyons amb la bufeta de l'orina.  La bufeta de l'orina, que és una cavitat on s'acumula l'orina.  La uretra, que és el conducte que comunica la bufeta amb l'exterior. L'extrem de la uretra està envoltat per un múscul circular, anomenat esfínter, que està contret per impedir que l'orina surti. Quan es relaxa, es produeix l'expulsió de l'orina. 
 6. 6. L’EXCRECIÓ     A més de l'orina, el cos elimina altres substàncies: Quan respirem, eliminem un tipus de substàncies residuals, el diòxid de carboni. Per la pell eliminem també substàncies residuals en forma de suor. Per l'anus eliminem aquelles substàncies dels aliments que no hem digerit.
 7. 7. ESQUEMA
 8. 8. ALTRES - - El nostre cos perd al voltant de 2 litres d’aigua cada dia. Cal, doncs, recuperarla. Per què serveix beure? El nostre cos conté molta aigua, però en perd una part, especialment quan orinem; per això, hem de beure per poder recuperar l’aigua que hem perdut.
 9. 9. - - Per què tenim més set quan fa calor? L’aigua també s’escapa del nostre cos a través de la pell quan suem. Si fa calor, suem molt i ens cal recuperar l’aigua que perdem. Per què suem? Suem per evitar que pugi la temperatura del cos. L’aigua que el cos perd quan suem s’emporta el calor.
 10. 10. Espero que us hagi agradat i si teniu alguna pregunta la respondre amablement!!!!!!

×