Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Per fer fills lectors

5,599 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Per fer fills lectors

 1. 1. Estratègia d’Impuls de la Lectura Els fills lectors
 2. 2. Per què volem que els nostres fills siguin bons  lectors? Generalment els nens lectors:- Són bons estudiants- Mostren una major disposició a atendre les explicacions- Es concentren més- Tenen una bona capacitat de retenir i memoritzar- Comprenen i assimilen amb rapidesa conceptes nous. Aconseguirem bons lectors amb convenciment, constància i esforç.
 3. 3. Les bones lectures- Ens commouen, ens canvien d’alguna manera.- Desperten aficions i interessos nous.- Ens fan apendre coses noves i ens proporcionen idees per comunicar alsaltres.- Potencien la formació estètica i eduquen la sensibilitat.- Faciliten el desenvolupament de la fantasia i la creativitat.- Ens proporcionen saber, i així som més independents : “Més llibres, més lliures”
 4. 4. Com contagiar el gust per la lectura?Les enquestes demostren que els infants i els joves en etapa escolar llegeixenmés que els adults.Si volem que arreli l’afició lectora hem de col.laborar activament des decasa.Quan comencem?Amb pocs mesos ja podem començar.Convé llegir-los, si pot ser, tots els dies, sense convertir mai aquest momenten una tortura per pares i/o fills.Quan ho hem de deixar?Quan sentim “Això és de criatures!!!” Però estem al costat per si algun diacanvien d’opinió o per donar-lis els recursos per llegir per vocació.
 5. 5. La família i la lectura DECÀLEG DE LA FAMÍLIA COMROMESA AMB LA LECTURA1 – Valorem el fet de llegir 6 – Llegim amb ells2 – Expliquem-los contes 7 – Fem de la lectura un costum saludable3 – Que ens vegin llegint 8 – Regalem llibres4 – Fem del llibre un objecte quotidià 9 – Animem-los a escriure5 – Parlem de llibres 10 – Impliquem-nos en el procès
 6. 6. 10 consells infal.libles perquè odiin els llibres LLIBRES? No, gràcies!1 – Destaquem-los els errors 6 – Controlem tot el que llegeixen2 – Obliguem-los a llegir 7 – Recordem-los els beneficis de llegir insistentment3 – Menyspreem els seus gustos 8 – Relacionem els llibres només amb els deures4 – Imposem-los les lectures 9 – Castiguem-los sense tele / ordinador i fem-los llegir5 – Demanem-los resums 10 – Exigim-los lectures inadequades
 7. 7. PAUTES PER LLEGIR AMB ELS NOSTRES FILLS (mètode llegir en parella)1- Abans de la lectura: preguntes prèvies per activar els coneixements previs. Ex: què creus que explicarà el text? Si mires els dibuixos, com creus que acabarà la història?....2- El pare/mare llegeix el text en veu alta amb el ritme i l’entonació correctes.3- El pare/mare i el nen/nena llegeixen el text en veu alta junts, però el pare/mare llegeix uns segons pel davant.4- El nen/nena llegeix el text sol i si hi han errors s’utilitza l’estratègia (PPP=Pausa, Pista,Premi) .5- El pare/mare fa unes preguntes al nen sobre el text per veure si l’ha entès.6- El nen/nena torna a llegir el text sol amb l’entonació i el ritme correctes.
 8. 8. Més informació a :Joan Carles Girbés, Guia pràctica per a fer fills lectors Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i Fundació Bromera per al Foment de la lectura Alzira, 2008
 9. 9. GRÀCIES!Marta Álvarez Michans, ELIC Castelldefelsmalvarez@xtec.cat
 10. 10. GRÀCIES!Marta Álvarez Michans, ELIC Castelldefelsmalvarez@xtec.cat

×