Presentació goethe bcn

576 views

Published on

Projecte: Moodle a la classe d'idiomes

Published in: Education
2 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
576
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
2
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentació goethe bcn

 1. 1. GOETHE INSTITUT. MOODLE A LA CLASSE D’ IDIOMES Màster en Educació i TIC Assignatura: Disseny de contextos educatius basats en l’ús de les TIC Consultor: Manuel Ortiz Lobato Estudiant: Maria Dolors Solé i Pla
 2. 2. El Goethe -Institut és una institució cultural de la República Federal d’ Alemanya, encarregada de fomentar el coneixement de la llengua i la cultura alemanya a tot el món.   La institució disposa d’ una xarxa de 147 instituts i centres a 83 països, amb dues seus a Espanya, a Madrid i a Barcelona, a més de dos centres associats a Granada i a Sant Sebastià.   El Goethe de Barcelona consta de 25 professors i uns 800 alumnes per curs acadèmic. Cobreix els 6 nivells de competència descrits en el Marc Comú Europeu de Referència per a les llengües.
 3. 3. JUSTIFICACIÓ DE LA PROPOSTA   L’ Institut Goethe de Barcelona, conscient de l’ entorn sociocultural del seu alumnat, es planteja com a repte de futur, la incorporació de les Noves Tecnologies en el seu procés d’ ensenyament -aprenentatge. Amb aquesta finalitat, el director del Goethe encarrega a la Sra. Hanna van Berckel l’ anàlisi i el disseny de la implementació d’ una aula virtual utilitzant la plataforma Moodle.
 4. 4. LÍNIES D’ACCIÓ Estratègies de reorientació La institució compta amb una gran oportunitat que ha d’ aprofitar però li manca la preparació Tecnopedagògica adequada. La institució estableix un programa d’ accions específiques i reorienta les seves estratègies cap a escurçar aquestes mancances. Estratègies ofensives Amb la creació del projecte d’ ensenyament a partir d’ una plataforma digital, la institució es vol convertir en una referència per altres centres de la mateixa institució dins del marc de la Unió Europea.
 5. 5. PLA DE TREBALL <ul><li>Les persones implicades en el Pla de Treball són: </li></ul><ul><li>  </li></ul><ul><li>Hanna von Breckel com a dissenyadora instruccional </li></ul><ul><li>  </li></ul><ul><li>Administradors de la Plataforma digital educativa ( actuen des d’ Alemanya) </li></ul><ul><li>  </li></ul><ul><li>-    Comissió formada pels Managers Teachers , els quals poden crear cursos i </li></ul><ul><li>assignar rols dins la Plataforma. </li></ul><ul><li>  </li></ul><ul><li>-       Teachers (els creadors dels materials i dels criteris i metodologies de seguiment de </li></ul><ul><li>l’ aprenentatge de l’ estudiant). </li></ul><ul><li>  </li></ul><ul><li>   Student (receptors del material i metodologies dissenyades per a construir </li></ul><ul><li>A aprenentatge a partir de la plataforma digital). </li></ul>
 6. 6. ACCIONS I TEMPORITZACIÓ
 7. 7. PROPOSTES PER ADAPTAR LA PLATAFORMA MOODLE A LES NECESSITATS IDENTIFICADES. Per passar d’un model pedagògic conductista a un model constructivista, hem de canviar la metodologia docent, deixant les accions formatives tancades i dirigides pel docent i adoptar noves formes de treball grupal (wiki, fòrum,debats...) on els estudiants vagin construint el seu propi coneixement a través de la interacció amb els materials, amb els altres estudiants, amb el docent,amb el temps, amb l’ espai... El Goethe Institut en el seu pla docent, imparteix la llengua alemanya a partir dels nivells que s’ estableix en el marc Europeu de Referència per a l’ ensenyament de les llengües. El Moodle, amb la seva flexibilitat permet ajustar-se a les diferents necessitats de cada grup - nivell. CARACTERÍSTIQUES ESPECÍFIQUES DE L’ ENSENYAMENT DE LLENGÜES (Marc europeu de Referència)
 8. 9. Exemple elaboració Unitat didàctica per a l’ ensenyament de les Llengües a partir de la utilització de la plataforma Moodle.          
 9. 10. PROPOSTES d’ IMPLEMENTACIÓ, SEGUIMENT I AVALUACIÓ DEL PROJECTE. 1a fase....Utilització voluntària del Moodle com a eina de comunicació i suport a l’ ensenyament -aprenentatge entre professorat i estudiants. Fer arribar documentació i material complementari per a la formació de l’ alumnat. Publicació del calendari i programació d’ activitats significatives de les matèries.   2a fase.....Formació del professorat en el coneixement, utilització i possibilitats pedagògiques i tecnològiques del Moodle. Amb aquesta finalitat s’ organitza un curs de formació per als docents.
 10. 11. OBJECTIUS FORMATIUS: Donar a conèixer els diferents nivells d’ utilització de la plataforma. Possibilitar la utilització de la Plataforma des de la presencialitat i la Semipresencialitat. Presentar la utilitat de les eines Moodle des del punt de vista metodològic i organitzatiu. Respectar els diferents ritmes d’ aprenentatge dels estudiants. Oferir diferents mètodes d’ ensenyament per garantir més oportunitats d’ aprenentatge. Capacitar als docents en la utilització de les eines TIC. Oferir noves estratègies metodològiques al professorat. FORMACIÓ MOODLE_Goethe Institut_Barcelona_2011   GUIA DIDÀCTICA_ PROGRAMA DEL CURS_FORMACIÓ PROFESSORAT
 11. 12. CONTINGUTS UNITAT 1 _ Disseny Formal (elaboració de materials didàctics) (5 h_No presencial) UNITAT 2 _ Entorn de treball, recursos i activitats (15 hores presencials) UNITAT 3 _ Implementació (30 hores_No presencial) CALENDARI: Unitat 1 _No presencial: 17/1/ 2012- 31/1/2010 Unitat 2 : Curs presencial 1/2/2012---9/2/2012......Formació en el nou Entorn de treball....(5 hores) 16/2/2012---23/2/2012....Formació en recursos i activitats......(5 hores) 1/3/2012---8/3/2012....Formació en recursos i activitats......(5 hores) Elaboració del material de les Unitats proposades i Implementació progressiva i experimental: del 15/3/2012 al 14/6/2012.
 12. 13. Exemple_UD2_ Tema 1: Entorn de treball amb la Plataforma Moodle    
 13. 14. Exemple_UD2_ Tema 2: Recursos Tema 3: Activitats              
 14. 15. 3a fase.....Implementació en tots els grups dels nivells més alts (B2.1- B2.2)com a eina de suport a la docència presencial i Semipresencial.     4a fase.....Seguiment i avaluació del projecte : cada trimestre es farà una enquesta de satisfacció als docents i a l’alumnat per tal d’ establir mecanismes de control sobre el funcionament de la Plataforma. Estudi analític dels resultats quantitatius de l’avaluació individual de l’ alumnat sobre el nivell d’ adquisició de coneixements i la seva evolució.    

×