UPC Digibuddies: the case.

461 views

Published on

A very old (2007), but still relevant case, that we developed for UPC, to help them to bring their corporate slogan to life. Never executed, so feel free to steal it ;-)

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
461
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

UPC Digibuddies: the case.

 1. 1. ©TMG 2007
 2. 2. UPC’s huidige corporate payoff & visual identity à
 3. 3. UPC. Gewoon voor iedereen. UPC wijst mensen de weg in de digitale wereld. De digitale wereld kan immers overweldigend zijn met al haar mogelijkheden. Gelukkig doet iedereen moeiteloos mee dankzij UPC als gids. Mee doen moet leuk zijn, eenvoudig en niet duur. En vooral niet alleen toegankelijk voor technogeeks… …maar juist gewoon voor iedereen.
 4. 4. écht voor iedereen?
 5. 5. UPC midden in de maatschappij Als je vandaag de dag niet een mailtje kunt versturen of een website van een instantie kunt bezoeken, dan ben je maatschappelijk gehandicapt. Meer en meer verloopt communicatie via digitale wegen. Een overheidsloket via digitale televisie is bijvoorbeeld niet ondenkbaar in de nabije toekomst. Als je digitaal niet mee kunt komen dan verklein je jouw kansen in de maatschappij. En vergroot je de kans om buiten de boot te vallen. UPC zet zich daarom in om verschillende groepen niet buiten de boot te laten vallen. Zoals bijvoorbeeld de patientjes van het Emma kinderziekenhuis.
 6. 6. Er bestaan echter nog steeds een boel digibeten in Nederland. Zoals mijn moeder :-( Ze heeft geen internet, ze mailt niet en van Digitale TV moet ze niks weten. Waarom zou UPC zich niet inzetten om heel Nederland Digibeet-vrij te maken? Een prachtige kans om de corporate pay-off ‘gewoon voor iedereen’ tot leven te laten komen.
 7. 7. Normaliter is het niet verstandig om als bedrijf jezelf publiekelijk op de borst te kloppen met je MVO- projecten… …maar als het gaat om heel Nederland Digibeet-vrij te maken, dan is een zelf geïnitieerd project niet afdoende. Dan heb je de hulp van heel Nederland nodig. En die Nederlanders bereik je met een publiekelijke campagne, samen met de grootste krant van Nederland: De Telegraaf.
 8. 8. De Telegraaf en UPC gaan er voor zorgen dat we in Nederland allemaal digitaal gaan. Hoe? Door mensen die de digitale wereld wél begrijpen op te roepen om een digibeet te adopteren. Zo’n iemand committeert zich om bijvoorbeeld 1x per week mijn moeder te gaan helpen met mailen. …of om bijvoorbeeld bij opa Jansen te gaan uitleggen waar Nostalgienet precies zit op de Digitale TV à
 9. 9. Die mensen noemen we:
 10. 10. concept visual:
 11. 11. De website Digibuddies.nl Vraag & aanbod: de website brengt digibeten en Digibuddies bij elkaar. Digibuddies kunnen zich hier aanmelden en vervolgens kan men een digibeet vinden die bijvoorbeeld in de buurt woont. Of een digibeet die een specifieke vraag heeft waar een Digibuddy wel wat mee heeft. Mensen die wél digitaal zijn kunnen hier digibeten aanmelden. Ik zou bijvoorbeeld mijn moeder aan kunnen melden… …en de site houdt de tellerstand bij hoeveel digibeten ex-digibeet zijn geworden.
 12. 12. Waarom doen Digibuddies mee? Veel mensen hebben de behoefte om ‘iets goeds te doen’, maar willen daar eigenlijk niet teveel tijd aan kwijt zijn. Het Digibuddies concept is een laagdrempelige manier om een bijdrage aan een betere wereld te leveren, zonder dat dit enorm veel moeite kost: je zoekt op www.digibuddies.nl heel makkelijk een digibeet op die vlak bij jou in de buurt woont. Degenen die een digibeet hebben aangemeld gaan voor hen natuurlijk online op zoek naar een Digibuddy. De Digibuddy die een mail of telefoontje krijgt van een digibeet, moet wel een hart van steen hebben om daar niet op in te gaan… Heel Nederland gaat het hier over hebben! De sociale druk moet groot zijn. En heel simpel: Digibuddies die hoog gewaardeerd worden door digibeten (via een online ratingsysteem) maken kans op hele gave prijzen. UPC levert diensten aan Digibuddies waarmee zij digibeten kunnen helpen, zoals aantrekkelijk geprijsde internetaansluitingen en Digitale TV pakketten. En zelf mogen ze ook iets uitkiezen voor een aantrekkelijke prijs…
 13. 13. …maar hoe melden digibeten zich zelf aan? Zij kunnen immers niet zelf de website bezoeken, want ze zijn niet voor niets digibeet. De Speurders advertenties in De Telegraaf zijn de oplossing. Digibeten kunnen eenvoudig een Speurdersadvertentie doorbellen naar De Telegraaf: ‘ik zoek een digibuddy!’ Alle digibeten-speurders worden geregeld op één pagina afgedrukt. Daarmee wordt die pagina één grote advertentie voor de Digibuddies campagne! De ‘Speurdertjes’ worden automatisch doorgeplaatst op de website www.digibuddies.nl
 14. 14. Als groot aandachtsmoment organiseren we de Digibuddiesweek In die week zien we het resultaat van de matchmaking tussen Digibuddies en digibeten: In een buurtcentrum wordt gratis computerles gegeven. UPC installeert gratis digitale TV in bejaardenhuizen, want dan kunnen ze daar lekker naar Nostalgienet kijken. Een groep digibeet-moeders gaan samen o.l.v. een Digibuddy Voipen of Skypen met hun kinderen die in het buitenland wonen. De moeders ontdekken dat de digitale wereld enorm veel kosten kan besparen.
 15. 15. Er staat een grote UPC tent op de Dam alwaar Digibuddies klaar staan om binnenwandelende digibeten te helpen.
 16. 16. Hoe wordt deze campagne het gesprek van de dag? Het gesprek van de dag is een intrinsieke eigenschap van het Digibuddies concept: hier moet heel Nederland het over gaan hebben! We starten de Digibuddies campagne met een NIPO onderzoek naar hoeveel digibeten er in Nederland zijn. Daarbij vertellen we dat digibetisme het moderne analfabetisme is. Iedere redactie zal daar een mooi verhaal in zien, en ook die van De Telegraaf. De Telegraaf kan als geen andere krant in Nederland campagne voeren. De Telegraaf is de perfecte partner om dit concept groot te laten worden: lezers worden opgeroepen om mee te doen (in overleg met de redactie)
 17. 17. Hoe wordt deze campagne het gesprek van de dag? Er verschijnt er tijdens de Digibuddiesweek ontroerende verslaggeving van de Digibuddies evenementen… …en analyserende achtergrondartikelen over ‘het nieuwe analfabetisme’. De minister steunt openlijk de Digibuddies campagne We lezen een dagelijkse column van oma Jansen die haar eerste schreden op de digitale snelweg zet… …en historische terugblikken naar het vroegere analfabetisme en de parralel met het nieuwe digibetisme. Of tips voor Digibuddies om hun geduld niet te verliezen bij het helpen van digibeten. en ga zo maar door. (in overleg met de redactie)
 18. 18. Met het Digibuddies concept… is UPC in één klap van haar imagoprobleem af. brengt UPC haar corporate slogan écht tot leven lost UPC haar belofte aan de maatschappij in is UPC het gesprek van de dag (of misschien wel het jaar?) …en bindt UPC nieuwe klanten aan zich.

×