Sigurnost_na_internetu_2

931 views

Published on

Sigurnost na internetu

Published in: Education, Travel, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
931
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sigurnost_na_internetu_2

  1. 1. Ana Pleše I Gabrijela Mikac 7.b Sigurnost na internetu
  2. 2. Djeca na internetu <ul><li>Mnoga se djeca koriste internetom </li></ul><ul><li>Nisu ni svjesni da su izloženi opasnostima </li></ul><ul><li>O tim opasnostima ćemo govoriti kroz ovu prezentaciju </li></ul>Slika 1 i 2 – Djeca na internetu (http://images.google.com/images?gbv=2&hl=en&q=djeca+na+internetu&sa=N&start=0&ndsp=18)
  3. 3. Fotografiranje <ul><li>Mnoga djeca , osobito djevojčice , se fotografiraju i slike stavljaju na internetske stranice (facebook, twitter) </li></ul><ul><li>To je jedna od opasnosti jer neprimjerene slike privlače manijake i pedofile </li></ul><ul><li>Te slike može svaki čovjek na svijetu sačuvat na svom računalu </li></ul><ul><li>Te probleme je vrlo teško riješiti jer djevojčicama nije jasno da su izložene opasnostima </li></ul>
  4. 4. Nasilje na internetu <ul><li>Kada kažemo nasilje ne mislimo samo na fizičko nego i na druga nasilja </li></ul><ul><li>Na internetu je zastupljeno verbalno nasilje </li></ul><ul><li>Ono se postiže vrijeđanjem i omalovažavanjem osoba </li></ul>Slika 3 i 4 Nasilje na internetu (http://images.google.com/images?hl=en&source=hp&q=nasilje+na+internetu&gbv=2&aq=f&oq=&aqi=)
  5. 5. Pedofilija <ul><li>Pedofili se skrivaju iza izmišljenog imena na chatu </li></ul><ul><li>Ako se s nekim upoznamo preko chata važno je ne davati mu svoju kućnu adresu ili ikakve druge podatke </li></ul><ul><li>Kada se idemo naći sa nepoznatom osobom (mogućim pedofilom) važno je da nas ne izvede iz našeg doma jer tako neće moći izvršiti svoj zamišljeni cilj </li></ul>STOP PEDOFILIJI!!!
  6. 6. Virusi <ul><li>Kada smo na internetu lako dobijemo virus </li></ul><ul><li>Jedan od najpoznatijih virusa je “crv” </li></ul><ul><li>Viruse čistimo pomoću antivirtus programa </li></ul>Slika 5. – Virusi (http://news.softpedia.com/images/news2/iTunes-folosit-pe-post-de-paravan-pentru-raspandirea-de-virusi-2.jpg)
  7. 7. Čuvanje osobnih podataka <ul><li>Svoje osobne podatke ni u kojem slučaju nikome ne smijemo davati </li></ul><ul><li>U osobne podatke ubrajamo:ime, prezime, kućnu adresu, e-mail, lozinke, broj telefona i mobitela… </li></ul>
  8. 8. Zaključak <ul><li>Internet može biti opasan ali ga se ne treba bojati ako ga pravilno koristimo jer je vrlo koristan i potreban </li></ul><ul><li>Na internetu moramo biti oprezni i neće biti problema. </li></ul>Slika 6. – Google (http://images.google.com/images?hl=en&source=hp&q=google&gbv=2&aq=f&oq=&aqi=g10)

×