Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

13 schimbari ale paginilor de facebook

2,872 views

Published on

Incepand cu 30 martie 2012 noul format al Paginilor de Facebook va intra in uz. Aici poti vedea principalele 13 modificari, functionalitati si noutati pe care le presupune noua arhitectura a Paginile de Facebook.

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

13 schimbari ale paginilor de facebook

 1. 1. 13 schimbari majore ale Paginilor de Facebook Smeu.Ro Dragos Smeu
 2. 2. Timeline pentru PaginiIncepand cu 30 martie Facebook vaintroduce noile Pagini.Timp de o luna noul design siarhitectura Paginilor este disponibilapentru a te adapta noilor modificari.O data cu noul timeline apar si noifunctionalitati, mare parte dinacestea fiind adoptate de laprofilurile personale de Facebook.
 3. 3. Imaginea de ProfilGata cu pozele de profil de maridimensiuni. Fotografiile de 540x180de pixeli vor deveni istorie si vorarata foarte prost in noul format alPaginilor.Pozele de profil vor fi patrate sidimensiunea ideala va fi de 180x180de pixeli.
 4. 4. Cover Photos pe PaginaLa fel ca in cazul profilelor personalede Facebook si paginile vor aveaacum posibilitatea de a introduce uncover photo.Dimensiunea acestuia va fi aceeasica in cazul profilelor personale:851x315 pixeli.
 5. 5. Evidentierea Continutului Functia highlightNoua functie scoate in evidenta statusurile la care vrei sa intensificivizibilitatea.Prin highlight-area unuistatus acesta va fi dispuspe ambele coloane dintimelineul Paginii tale.O acoperirea dubla intimelineul tau, mai multiochi atintiti statusurilorimportante.
 6. 6. Evidentierea Continutului Functia pin to topO alta functie de evidentiere a continutului unei Pagini o reprezintapin to top.Prin pin to top poti pastraun status pe prima pozitiedin Pagina astfel incat sacapete o vizibilitatemaxima.Statusul acesta nu il potipastra mai mult de osaptamana.
 7. 7. Mesaje de la utilizatoriPentru imbunatatirea relatiei dintre Pagini si Utilizatori de acum aioptiunea de mesaje.Daca inainte o pagina nuputea comunica direct cuutilizatorii, incepand cu 30martie utilizatorii vorputea trimite mesajeprivate pe pagini.
 8. 8. Interactiunile prietenilor cu PaginaIn incercarea de a aduce si mai aproape Paginile de utilizatori siprietenii acestora si a creste in credibilitate paginile, in nouastructura a Paginilor sunt prezentate si ultimele interactiuni (likes,comments, shares) a prietenilor tai.Prin aceasta nouaarhitectura apaginilorautoritateapaginilor va crestesi mai mult.
 9. 9. Poti modifica data postarilorLa fel ca in cazul profilelor personalede Facebook, poti modifica datapostarilor si poti adauga fotografii sistatusuri noi din trecut.Aceasta poate fi o bunaoportunitate pentru brandurile marisa isi spuna povestea, sa adaugepoze cu diferiteleambalaje/momente din viatabrandului. Coca Cola o face deja. 
 10. 10. O noua functie: MilestonesNoua paradigma a Paginilorde Facebook este legata depovestea brandului si aevidentierea istoriei acestuia.Milestone este o functie carepermite adaugarea deevenimente importante dintrecut in viata brandului.
 11. 11. Fara Landing Tab DefaultNu vei mai putea alege tabul dedestinatie a paginii tale. La primulcontact “organic” cu utilizatorulacesta va ajunge pe timelineulpaginii.Vor putea fi dezvoltate taburi incontinuare insa utilizatorii vor puteaajunge acolo doar prin promovaresau viralitate.
 12. 12. Noi dimensiuni pentru taburiLatimea tabului de Facebook se va mari de la 520 de pixeli inprezent la 810 pixeli.In cazul taburilor siaplicatiilor existentedezvoltate la 520 depixeli acestea vorramane la aceastadimensiune si vor fiin continuaredisponibile.
 13. 13. Numar limitat de TaburiNumarul aplicatiilor pe care le poti gasi pe o pagina vor fi limitate la12.Poti urca oricat demulte aplicatii sitaburi pe pagina insatrebuie sa tehotarasti care suntcele mai importante12 pentru tine sicomunitatea ta.
 14. 14. Butonul de Like se mutaIncepand cu 30 martie butonul de like se va muta in partea dreaptaa ecranului.Trebuie modificatetoate designurile incare utilizatorilor leera indicat locul incare se afla butonulde “like”. Nu de alta,dar acum acolo numai gaseste nimic 
 15. 15. O noua platforma de administrareNoul timeline vine si cu o noua interfata a panoului de administrarepentru Pagini.Modificari de fondnu prea sunt aici;doar restructurareainformatiilor siincercarea de ati fioferite toate intr-unsingur loc.
 16. 16. multumesc.

×