Successfully reported this slideshow.

Subtracting Integers

755 views

Published on

Published in: Education

Subtracting Integers

  1. 1. SubtractingIntegers<br />
  2. 2. Integers<br />-1<br />+1<br />
  3. 3. Integers<br />Positive and negative numbers cancel each other.<br />0<br />+1+ (-1) =<br />
  4. 4. Integers<br />What number do I have on the screen now?<br />Went dancing<br />Went out to dinner<br />Went to the movies<br />Went to the beach<br />Went hiking<br />0<br />
  5. 5. Integers<br />SUBTRACT!!!!<br />I need to take away 4 negative counters, but I do not have any negative counters!!! How can I take away something I do not have?!?!<br />+6<br />+2 (-4) =<br />
  6. 6. Integers<br />SUBTRACT!!!!<br />+6<br />+3<br />(-3) =<br />
  7. 7. Integers<br />SUBTRACT!!!!<br />+3<br />+1<br />(-2) =<br />
  8. 8. Integers<br />Please use your counters!<br />-6<br />-4<br />(+2) =<br />
  9. 9. Integers<br />Please use your counters!<br />-6<br />-3<br />(+3) =<br />
  10. 10. Integers<br />Please use your counters.<br />+3<br />-2<br />(-5) =<br />
  11. 11. Integers<br />And now try it yourself. <br />When you see the number sentence, please arrange the counters on your desk, raise your hand and be ready to answer.<br />-5-(+6) =<br />or<br />-5-6 =<br />-11<br />
  12. 12. Integers<br />And now try it yourself. <br />When you see the number sentence, please arrange the counters on your desk, raise your hand and be ready to answer.<br />-5–(-6) =<br />+1<br />
  13. 13. Integers<br />And now try it yourself. <br />When you see the number sentence, please arrange the counters on your desk, raise your hand and be ready to answer.<br />-5<br />-3-2 =<br />
  14. 14. Integers<br />And now try it yourself. <br />When you see the number sentence, please arrange the counters on your desk, raise your hand and be ready to answer.<br />-1<br />-3–(-2)=<br />
  15. 15. Integers<br />And now try it yourself. <br />When you see the number sentence, please arrange the counters on your desk, raise your hand and be ready to answer.<br />-14<br />-4-(+10) =<br />
  16. 16. Integers<br />And now try it yourself. <br />When you see the number sentence, please arrange the counters on your desk, raise your hand and be ready to answer.<br />+6<br />-4-(-10) =<br />
  17. 17. Integers<br />And now try it yourself. <br />When you see the number sentence, please arrange the counters on your desk, raise your hand and be ready to answer.<br />+13<br />10 - (-3) =<br />
  18. 18. Integers<br />And now try it yourself. <br />When you see the number sentence, please arrange the counters on your desk, raise your hand and be ready to answer.<br />+7<br />10 – (+3) =<br />
  19. 19. Integers<br />And now try it yourself. <br />When you see the number sentence, please arrange the counters on your desk, raise your hand and be ready to answer.<br />+10<br />+4 – (-6) =<br />
  20. 20. Integers<br />And now try it yourself. <br />When you see the number sentence, please arrange the counters on your desk, raise your hand and be ready to answer.<br />-2<br />+4 – (+6) =<br />
  21. 21. Integers<br />And now try it yourself. <br />When you see the number sentence, please arrange the counters on your desk, raise your hand and be ready to answer.<br />+10<br />+5 - (-5) =<br />
  22. 22. And now…let’s practice on the paperUse your counters!<br />
  23. 23. Your Topic Goes Here<br />Your subtopic goes here<br />
  24. 24. Elements<br />www.animationfactory.com<br />

×