Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Komedia hyjnore dante aligeri slideshare

8,832 views

Published on

 • Sex in your area is here: ❤❤❤ http://bit.ly/2F90ZZC ❤❤❤
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Dating for everyone is here: ♥♥♥ http://bit.ly/2F90ZZC ♥♥♥
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Komedia hyjnore dante aligeri slideshare

 1. 1. Dante Aligeri
 2. 2. Tema:Për t’u ngjitur në Parajsë, ne të gjithë duhet të ngjitim një mal (me mund e vuajtje).
 3. 3. Objektiva Te pershkrujme rrathet dhe portat e ferrit Te ilustrojme me vargje nga vepra “Ferrin” Te percaktojme parapurgatorin dhe purgatorin Te ilustrojme me vargje nga vepra Te njihemi me “Qiejt” e parajses
 4. 4. Rrathet e ferrit
 5. 5. Vargje nga vepra “Ferri” Ne gjyse te jetes sone kur une arrita, U gjeta ne nji pyll te zi si nata, Sepse me kohe te drejten rruge lajthita . O sa rende asht ta them sa pisk e pata N’at pyll te vrashte e t’eger,fort per dhune, Qe kur e shkoj ne mende me ze data! Mjerë ju me këtë shpirt! Më mos shpresoni që të shihni qiell! T’ju shpie erdha tek ai breg përballë, që akull ka dhe terr e zjarr veç vjell.
 6. 6. Purgatori
 7. 7. Vargje • O ju qe keni ardhe, jo si mkatare, n’kete bote te smunde, e s’di me leje t’kuj, - u suell kah na, - degjoni kete qyqar: mjeshter Adami jam, ketu qe vuej; per s’gjalli c’desha pata dersa u ngina, e tash po digjem, heu, per nje pike uje! • Sepse, kur thellesija e mendimit Puqet me force brutale e ligesi, Asnje shpetim s’I mbetet njerezimit.
 8. 8. Parajsa
 9. 9. Vargje • Tej Belzebubit gjindet larg nji vrime Aq sa shpellina shtrihet gjate ,po s’shihet Vecse mund te merrej vesh me shushurime Te nji gurreci qe tue zbritun ndihet Neper shpor te nji shkambi q’e ka bre Ne rryme dredhake,e pak si pjerrtas shtrihet Prijesi e une morem asaj rruge nen dhe Me dale ne bote ku drite te shohin syte E pa lype kund pushim as sa per be Ia dhame perpjete ,ai para e une I dyte Derisa qiellit bukurite ne myjet Ia pashe neper nji rrumbullake tyte E qe andej dolem me I pa rishtas yjet.
 10. 10. Punoi: Donalda Kellezi

×