Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Bob dylan power point (Concurs literari de Sant Jordi 2017)

688 views

Published on

Breu recorregut per la vida i l'obra del premi Nobel de literatura del 2016.

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Bob dylan power point (Concurs literari de Sant Jordi 2017)

 1. 1. BOB DYLAN PREMI NOBEL DE LITERATURA 2016 (“per haver creat una nova expressió poètica en la gran tradició nord- americana de la cançó”)
 2. 2. IMATGES BOB DYLAN
 3. 3. INTRODUCCIÓ  És un dels genis de la música contemporània: músic, compositor i poeta  Algunes de les seves cançons han esdevingut himnes dels moviments pacifistes (sobretot durant la dècada dels anys 60 i 70: guerra del Vietnam)  Ha guanyat els premis més importants de la música: el Grammy, l’Òscar a la millor cançó. També va dirigir un documental i una pel.lícula.
 4. 4. BIOGRAFIA  Robert Allen Zimmerman va néixer el 1941 a Duluth, Minnesota. Fill d’una família jueva, es trasllada als 6 anys a Hibbing, on el seu pare tenia un negoci  Allà va començar a tocar el piano i la guitarra i a escriure els primers poemes.  Amb 11 anys tocava l’harmònica i començava a tocar les seves cançons.  Amb 16 anys havia format el seu primer grup, “Els golden Chords”
 5. 5. LLOC DE NAIXEMENT (MINNESOTA)
 6. 6. ANYS D’APRENENTATGE PRIMER GRUP DE BOB DYLAN, ELS GOLDEN CHORDS
 7. 7. BIOGRAFIA  El 1956 acabà els estudis secundaris i ingressà a la universitat de Minnesota.  Interessat en la poesia, la dècada dels 60 suposarà un canvi en la seva vida: es canvia el nom per Bob Dylan i s’interessa pels moviments dels drets dels treballadors i del discurs de la pau.  Començà la seva carrera tocant en clubs nocturns amb només la seva guitarra i l’harmònica.
 8. 8. Manifestació contra la guerra del Vietnam a Washingnton
 9. 9. BIOGRAFIA  A començament dels 60 es trasllada a Nova York i comença a ser un músic força conegut en els ambients musicals.  A començament d’aquesta dècada, compon cançons tan emblemàtiques com Blowin’ in the Wind, Masters of war i Oxford Town, que es converteixen en himnes del moviment pacifista.  El 1963 Dylan canta Blowin’ in the wind al festival folk de Newport davant de 46.000 persones.
 10. 10. FESTIVAL DE NEWPORT, AMB JOAN BAEZ
 11. 11. Continuació  Durant el 1965 es trasllada a Anglaterra i coneix els Beatles. John Lennon admet la influència del cantant nord-americà. Dylan comença a experimentar amb la sonoritat de la guitarra elèctrica.  Amb 25 anys patí un accident de moto que l’apartà de la vida pública.  Reapareix i actua al Madison Square Garden de Nova York el 1971 en un concert benèfic organitzat per Georges Harrison.
 12. 12. Continuació Els Beatles reconegueren la influència de Dylan en la seva música
 13. 13. Continuació  A començaments dels 70 compon la banda sonora de la pel.lícula Pat Garret i Billy el nen, en què hi ha la memorable cançó Knocking on heaven’s door.  L’any 1975 Dylan pateix una crisi religiosa, canvi que es reflecteix en la seva música, de difícil comprensió immediata.  Als anys 80 participa en el festival proEtiòpia, Live Aid. Canta Blowing in the wind, juntament amb Keith Richards.
 14. 14. CONCERT BENÈFIC, LIVE AID: 1985 DYLAN ACTUÀ AMB DOS MEMBRES DELS ROLLING STONES, EL GUITARRISTA KEITH RICHARDS I RON WOOD
 15. 15. Continuació  Durant la dècada dels 80 i 90 publica els pitjors discos. La publicació, però, el 1997 de Out of Mind i de Love and Theft el 2001 el tornen a impulsar a l’èxit.  L’any 2000 aconseguí el premi Òscar a la millor cançó original Things have changed, inclosa a la pel.lícula Wonder boys.  El 2006 publica Modern Times, que aconsegueix arribar al número 1.
 16. 16. CANÇONS IMPRESCINDIBLES  Like a Rolling Stone  Blowin’ in the wind.  Hurricane  All along the Watchtower.  Forever young.  Mr. Tambourine man.  Sad Eyed Lady of the Lowlands  The times they are changin  Masters of war
 17. 17. ELS TEMPS ESTAN CANVIANT
 18. 18. CURIOSITATS  Sempre grava la seva música de nit.  Mai canta les seves cançons de la mateixa manera.  Des del 1975 només inclou 10 cançons en els seus discos.  Es va convertir al cristianisme a la dècada dels 70.  És fan d’Elvis Presley.  Apareix a la portada del disc dels Beatles “Sgr. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”  És vegetarià.
 19. 19. CURIOSITATS  L’origen de Blowin’ in the wind es troba en una cançó que cantaven els esclaus. La va escriure en 10 minuts.  El 2004 va aparèixer en un anunci de Victoria’s Secrets. La seva cançó sona de fons mentre se’ns mostra una barreja d’imatges seves i de la supermodel Adriana Lima.  El pintor Pablo Ruiz Picaso és reivindicat per Dylan.
 20. 20. CURIOSITAT Portada del famós disc dels Beatles, on apareix el cantant Bob Dylan (a la part de dalt a la dreta)
 21. 21. Portades “The Freewhellin” és el seu segon disc (1963). S’obre amb Blowin’ in the wind i hi apareix Suzy Rotolo, una artista nord-americana amb qui va estar de 1961 a 1964
 22. 22. DYLAN PINTOR Aquest quadre de caràcter expressionista va servir com a portada per “Music from a big pink (1968). La relació de Dylan amb The band va ser molt estreta .
 23. 23. EL SEU FILL: JAKOB DYLAN Jakob Dylan també és músic. Cantant del Wallflowers. La seva cançó de finals dels 90 One Headlight li va valer dos Grammys

×