Sigurimi i pergjgjesise tregtare

720 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
720
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sigurimi i pergjgjesise tregtare

 1. 1. Rast Studimi:Pegasus Insurance Consulting inc.
 2. 2. PermbajtjaVeshtrim rreth cmimeve Veshtrim rreth polices se sigurimit qe aktualisht klientit I mungon Veshtrim rreth polices aktuale te sigurimit te klientit Analize e detajuar e polices se sigurimit te Klientit
 3. 3. SIGURIMI I PERGJEGJESISE TREGTARE[Emri i Klientit] ,Institucion arsimorNga:Jay RadovPegasus Insurance Consulting, IncMaj 2011Komente, rekomandime dhe pyetje në lidhje me[Klientin] per Programin e Sigurimeve Tregtare
 4. 4. Veshtrimi reth cmimit• Nje menyre e klientit per te kursyer para ne programin e tij te sigurimit tregtar eshte Procesi I tenderimit konkurues.• Nqs klienti ka raporte te mira humbje per 5 vitet e fundit para rinovimit te kontrates te sigurimit shpresohet per 20%-25% reduktim ne cmim.
 5. 5. Procesi I tenderimit konkurrues• 1-Klienti duhet te kryej kete proces konkurrues tenderimi cdo 3 vjet.Perndryshe nqs klienti ka kryer nje proces konkurrues te tenderimit me shpesh se cdo 3 vjet,nuk do te jete ne gjendje per tu siguruar.• 2-Kienti nuk duhet te shkoje permes Procesit te tenderimit konkurrues vetem per te mbajtur agjentin e tij aktual.(Broker).• 3-Ky proces tenderimi mund te kryhet ne keto kompani sigurimi:Philadelphia,Chubb etj.
 6. 6. SEKSIONI II.Veshtrim rreth polices se sigurimit qe klientit aktualisht I mungon Ka 2 lloje police sigurimi tregtare që [Klienti]  aktualisht nuk I ka,  por qe  duhet patjetër të blejë. Sigurimi I pergjegjesise kibernetike • Ky sigurim është vetëm per 10 vjet.• Ka te beje me sferen e nje lendimi personal etj duke mashtruar permes formave te ndryshme elektronike (si publicitet etj) nga te tjere persona. Sigurimi i prones kibernetike• mbulon dëme specifike në sistemin kompjuterik qe vijne si pasoje e qasjeve të paautorizuara ne sistem.
 7. 7. Polica e sigurimit per pergjegjesine kibernetike ofron zakonisht keto mbulime: Mbulim per sistemet kompjuterike(networks) Ne rast se demtohen te dhënat dhe/ose sistemet kompjuterike nga: (a) transmetimi i një virusi kompjuterik ose (b) shkatërrimi i te dhënave elektronike; Mbulim per demtimin e prones kibernetike• Ky mbulim kushton $250.000 Mbulimi për shkelje të privatesise. Ku thuhet se informacioni konfidencial ka qenë shkelur apo vjedhur. Ekziston një lloj mbulimi- lidhur me përmbajtjen e webfaqeve reklamuese për të tjerët të një institucioni - por [Klienti] nuk ka nevojë për këtë mbulim të veçantë.
 8. 8. Seksioni III Veshtrim rreth polices aktuale te sigurimit te klientit SIGURIMI I PERGJEGJESISE TREGTARE Eshtë vërejtur se [Klienti] nuk kanë asnjë sigurim përgjegjësie për lendime trupore per studentët e institucionit arsimor etj neper udhëtime studimore te sponsorizuara jashtë vendit . Nëse institucioni arsimor perkates I Klientit nuk sponsorizon udhëtime studimore për studentët e saj jashtë vendit, atëherë sigurimi nuk është i nevojshëm.N.q.s institucioni ka sponsor per keto udhetime ,atëherë eshte I nevojshem ky sigurim. Zevendesimi I polices se vjeter te sigurimit ‘’Pergjegjesia Profesionale e Mesuesve’’ nga kompania Chubb ,me polices ‘’Pergjegjesia e drejtoreve dhe zyrtareve ‘’ qe perfshin edhe policen e pare te sigurimit.
 9. 9. Seksioni IV Analizë të detajuar e polices se sigurimit te klientitPërgjegjësia e përgjithshme tregtare ("CGL") Përjashton mbulimin për punonjësit e një firme të cilët janë paditur për lëndime trupore apo personale, dëmtim të pronës.etj,nga një punonjës. Nuk ofron mbulim për punonjësit dhe personat qe pesojne qellimisht lëndim trupor per te siguruar shërbime profesionale mjekësore. Nëpërmjet CGL(ofruar per shkollat),[Klienti] ka mbulim për shërbime mjekësore per trajnerët atletike duke vepruar brenda fushës së detyrave te tyre. CGL I ofron Klientit,mbulim shumë të kufizuar të ndotjes se mjedisit(CGL 24 15 10 01).Ky mbulim kufizon përjashtimin per lëndim trupor dhe per pronën (dëmet e shkaktuara nga shpërndarja e "ndotësve" nga çdo subjekt i cili është (ose ishte)në pronësi ose me qira nga [Klienti].
 10. 10. … SIGURIMI i PERGJEGJESISE NDAJ NDOTJES.Përjashtimi I ndotjes do të zbatohet për shpërndarjen e "ndotësve“:(a) pjesërisht nënsipërfaqe ose(b) te cilet u groposen nën sipërfaqe dhe pastaj u ekspozuan nga erozioni,gërmimi ,etj.Nëpërmjet Përgjegjësise se Përgjithshme(ofruar per Shkollat ) nga Filadelfia:• [Klienti] ka mbulim për plagosje ose dëmtim fizik të pronës nga një zjarr ose aksident në ndonjë laborator të shkencës, ndërsa mësimi është duke u zhvilluar në këtë laborator.• Ky mbulim, megjithatë, është i kufizuar në 50.000 $. CGL e Klientit ka një miratim te titulluar Kolegje apo shkolla (Forma Limituar) i cili nuk lejon mbulim për lëndim trupor të ndonjë personi, ndërsa praktikon ose mer pjesë në ndonjë sport ose garë atletike,etj.
 11. 11. Pergjegjesia e Drejtuesve dhe Zyrtareve(1) dhe Pergjegjesia ndaj rreziqeve ne praktikat e punesimit(2) Kompanitë e sigurimit mund të vendosin polica sigurimi per pergjegjesite e mesiperme, vetem me pelqimin e zoteruesit te polices ,Klientit. Për shkak se kompanitë e sigurimeve duhet të marrin pëlqimin e Klientit,secili prej këtyre llojeve të policave siguruese përmban një të ashtuquajtur klauzolë çekiç . Çfarë është një klauzolë ‘’çekiç’’?Një dispozitë që thotë se:nëse polica mban pëlqimin per një zgjidhje që është:(i) propozuar nga siguruesi saj dhe(Ii) e pranueshme për paditësit,atëherë kompania e sigurimeve për të tilla kerkesa si detyrim max do të ketë shumen e zgjidhjes së propozuar, plus shpenzimet e mbrojtjes se siguruesit pas dates se polices .
 12. 12. Sigurimi I Përgjegjësive Shtese Tregtare(Polica Shtese)Teknikisht, kjo police sigurimi nuk është një police ombrellë(cader), dhe kështu nuk dotë përdoret termi "ombrellë" për të përshkruar dallimin në mes të një police tregtareombrellë dhe një police shtese.
 13. 13. Pyetje?

×