Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Schiller Mariann: Édes kütyünyelvünk

Ad

Schiller Mariann
2015 október

Ad

 Szombat reggel is a felhőké lesz a főszerep, kisebb eső
északon, északkeleten fordulhat elő. A keleti-
északkeleti szél ...

Ad

 Szombat reggel is a felhőké lesz a főszerep, kisebb eső
északon, északkeleten fordulhat elő. A keleti-
északkeleti szél ...

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Ad

Upcoming SlideShare
Haba Anikó: Versike program
Haba Anikó: Versike program
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 25 Ad
1 of 25 Ad
Advertisement

More Related Content

More from digipedkonf

Advertisement

Schiller Mariann: Édes kütyünyelvünk

 1. 1. Schiller Mariann 2015 október
 2. 2.  Szombat reggel is a felhőké lesz a főszerep, kisebb eső északon, északkeleten fordulhat elő. A keleti- északkeleti szél többnyire még mérsékelt marad, a szélcsendesebb tájakon pedig ismét előfordulhatnak pára-, ködfoltok. Hajnalra 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben dél felől egy mediterrán ciklon közelíti meg térségünket, hatására estétől délen, délnyugaton már az eső is elered. Egyre többfelé feltámad a keleti, északkeleti szél. Délután 12-17 fok várható. Vasárnap virradóra dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen csapadékosra fordul az idő, napközben országszerte esős időre készülhetünk, helyenként jelentősebb mennyiséggel. Felerősödik az északkeleti szél, hajnalban 5-11°C-ig hűl a levegő, napközben 7-13°C között alakul a hőmérséklet.
 3. 3.  Szombat reggel is a felhőké lesz a főszerep, kisebb eső északon, északkeleten fordulhat elő. A keleti- északkeleti szél többnyire még mérsékelt marad, a szélcsendesebb tájakon pedig ismét előfordulhatnak pára-, ködfoltok. Hajnalra 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet. Napközben dél felől egy mediterrán ciklon közelíti meg térségünket, hatására estétől délen, délnyugaton már az eső is elered. Egyre többfelé feltámad a keleti, északkeleti szél. Délután 12-17 fok várható. Vasárnap virradóra dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen csapadékosra fordul az idő, napközben országszerte esős időre készülhetünk, helyenként jelentősebb mennyiséggel. Felerősödik az északkeleti szél, hajnalban 5-11°C-ig hűl a levegő, napközben 7-13°C között alakul a hőmérséklet.
 4. 4. Időjárás előrejelzés MA 16° HOLNAP 15° HOLNAPUTÁN 10° KOPONYEG.HU
 5. 5. Magyar Idők: nincs nol.hu: nincs
 6. 6. CSAPADÉKOS, SZELES IDŐ Szerdán egy mediterrán ciklon fogja meghatározni időjárásunkat, sokfelé jelentős mennyiségű eső várható, délnyugaton pedig záporok is kialakulhatnak. A legkevesebb csapadék az ország északkeleti harmadán várható. Élénk, helyenként erős lesz a keleties szél. Hajnalban 5-10°C, napközben 9-15°C várható, a Tiszántúlon várható a melegebb idő.
 7. 7. CSAPADÉKOS, SZELES IDŐ Szerdán egy mediterrán ciklon fogja meghatározni időjárásunkat, sokfelé jelentős mennyiségű eső várható, délnyugaton pedig záporok is kialakulhatnak. A legkevesebb csapadék az ország északkeleti harmadán várható. Élénk, helyenként erős lesz a keleties szél. Hajnalban 5-10°C, napközben 9-15°C várható, a Tiszántúlon várható a melegebb idő.
 8. 8. Mediterrán ciklon éri el hazánkat szerző: OMSZ, 2015. október 9., péntek 16:55 A hétvégén egy délről érkező mediterrán ciklon alakítja majd időjárásunkat, emiatt vasárnap országos esőre és jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, de szombat napközben is előfordulhat elszórtan kisebb eső, zápor. Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult volt az ég, csak helyenként vékonyodott el átmenetileg a felhőzet. Szombaton késő délutántól dél felől egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Szombaton megélénkül a légmozgás, helyenként meg is erősödik az északkeleti szél. Párás lesz a levegő, amely szombaton napközben fokozatosan megszűnik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 17 fok között alakul.
 9. 9. Mediterrán ciklon éri el hazánkat szerző: OMSZ, 2015. október 9., péntek 16:55 A hétvégén egy délről érkező mediterrán ciklon alakítja majd időjárásunkat, emiatt vasárnap országos esőre és jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás, de szombat napközben is előfordulhat elszórtan kisebb eső, zápor. Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult volt az ég, csak helyenként vékonyodott el átmenetileg a felhőzet. Szombaton késő délutántól dél felől egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Szombaton megélénkül a légmozgás, helyenként meg is erősödik az északkeleti szél. Párás lesz a levegő, amely szombaton napközben fokozatosan megszűnik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 12 és 17 fok között alakul.
 10. 10. This Evening and Tonight Dry through this evening and overnight. Under clear skies and with light winds it will turn chilly, with areas of mist and fog forming. Also a touch of ground frost is possible in some rural spots.
 11. 11.  i am sorry for being late  my old granny was sorry for being late  she was often late for school  Sajnálom, hogy elkéstem  én Anyó, hogy sajnálom, hogy elkéstem  Gyakran volt elkésik az iskolából
 12. 12.  today, recital with Klara Csordas. Hungarian Radio- Marble Hall. Pieces by Sibelius, Scriabin and Goldmark...  Ma, a preambulumbekezdésben Klara Csordas. Magyar rádió-márvány hall. Sibelius szét, amíg le nem és goldmark...
 13. 13. http://index.hu/index2/#bloghu/langologitarok /2015/10/09/ma_lenne_75_eves_john_lennon_98 7
 14. 14. A Beatles dalok túlnyomó többsége a Lennon– McCartney szerzőpáros nevéhez kötődik, de ma már tudható, hogy mely daloknak volt az elsődleges szerzője Lennon és melyeknek McCartney.
 15. 15. A Beatles dalok túlnyomó többsége a Lennon– McCartney szerzőpáros nevéhez kötődik, de ma már tudható, hogy mely daloknak volt az elsődleges szerzője Lennon és melyeknek McCartney.
 16. 16. GOOGLEFIGHT  meghalt vs elhunyt • 100 • MEGHALT • 84 • ELHUNYT   alszok vs alszom • 26 • ALSZOK • • 100 • ALSZOM 

×