Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
FresadoraUna fresadora és una màquina-eina utilitzada per realitzar mecanitzats per arrencadad’encenall mitjançant el movi...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Fresadora

206 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Fresadora

  1. 1. FresadoraUna fresadora és una màquina-eina utilitzada per realitzar mecanitzats per arrencadad’encenall mitjançant el moviment d’una eina rotativa de diversos talls de tall anomenadafresa.1- Mitjançant el fresat és possible mecanitzar els més diversos materials com fusta, acer, fosade ferro, metalls no fèrrics i materials sintètics, superfícies planes o corbes, de entalladura,de ranures, de dentat, etc. A més de les peces fresades poder ser desbastades o afinades.2- En les fresadores tradicionals, la peça es desplaça acostant a les zones a mecanitzar l’eina,que permet obtenir formes diverses, des de superficies planes a altres més complexes.Inventades al segle XIX, les fresadores s’han convertit en màquines bàsiques eines méspolivalents per la varietat de mecanitzats que poden realitzar i la flexibilitat que permeten enel procés de fabricació. La diversitat de processos mecànics i l’augment de la competitivitatglobal han donat lloc a una àmplia varietat de fresadores que encara tenen una base comuna,es diferencien notablement segons el sector industrial en que s’utilitzen.3- Així mateix, els progresos tècnics de disseny i qualitat que s’han realitzat en les eines defresar han fet possible l’ús de paràmetres de talls molt alts, el que comporta una reducciódràstica del temps de mecanitzat.A causa de varietat de mecanitzats que es poden realtzar a les fresadores actuals a l’amplinombre de màquines diferents entre si, tant en la seva potència com en les sevescaracterístiques tècniques, a la diversitat d’accesoris utilitzats i a la necesitat de complirespecificacions de quaitat rigoroses, la utilització de fresadores requereix de personalqualificat prefossionalment, ja sigui programador, preparador o fresador.

×