Brochure De Oost Bespoke Tailoring

1,303 views

Published on

Brochure - Dutch

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,303
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
39
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Brochure De Oost Bespoke Tailoring

 1. 1.   De Oost Bespoke Tailoring Handgemaakte pakken voor mannen en vrouwen BROCHURE 2009/2010
 2. 2. 02 | INHOUD INHOUDSOPGAVE DE OOST 3 DAMES Dames pakken 14 BESPOKE De methode 4 OVERJASSEN 16 De vervaardiging 8 FORMAL WEAR 18 HEREN Heren pakken 10 DASSEN 20 Heren shirts 12
 3. 3. DE OOST | 03 AMBACHT. IN EEN NIEUW JASJE.De Oost is een Bespoke Tailor. Dat betekent dat wij op ambachtelijke wijze pakken engelegenheidskleding maken in eigen atelier. Hierdoor kunnen wij iedereen uniek kleden, ongeachtzijn of haar fysieke kenmerken of specifieke wensen. De Oost maakt eerlijke kleding voor mensen die op een bewuste wijze met hun uiterlijkepresentatie omgaan. Kleding die samen met u carrière maakt. Kleding die gedragen wordt opbijzondere gelegenheden. Unieke kleding. Gemaakt op uw lichaam. Volgens uw wensen. Kledingdie uw karakter reflecteert. Een persoonlijk statement, bewust afgestemd op de door u gewensteuitstraling. Of u nu een goed werk pak wenst of een luxe kasjmier coat. De Oost vertaalt uw wensennaar een persoonlijk en draagbaar kledingstuk waarin u zich prettig voelt.
 4. 4. 04 | BESPOKE
 5. 5. BESPOKE | 05 NIET DE MODE BEPAALT. U BEPAALT.Bespoke is de term die traditioneel wordt gebruikt voor de werkwijze waarbij kleding volledigop de wensen van de klant wordt afgestemd. Dit betekent dat u volledig vrije keuze heeft over dete gebruiken materialen, het model, de opties betreffende afwerking en de pasvorm. Tijdens hetproces staan onze adviseurs u met raad en daad terzijde. We kijken naar het doel van uw kleding.De combinatie van het kledingstuk met de rest van uw garderobe. We bespreken de samenstellingvan de stoffen wat betreft draagcomfort en duurzaamheid. Zelfs aspecten als de tint van uw huiden de kleur van uw haar worden in de afwegingen meegenomen. Alles met maar één doel voor ogen: een pak dat op uw lijf is geschreven.
 6. 6. 06 | METHODE
 7. 7. METHODE | 07 U STIPPELT DE KOERS UIT, WIJ NAVIGEREN.De Oost werk op afspraak. Zo kan uw adviseur zich volledig richten op uw wensen en verhaal.Waarvoor en wanneer wilt u uw pak gebruiken? Wat bedoelt u nu precies met ietsje strakker,wijder of ruimer? Bij De Oost geen kleding aan rekken. Bij ons staat U centraal. Uw lichaam. Uw wensen.Wilt u met de hand vormgegeven schouders zodat u eleganter overkomt? Een los binnenwerk vanpaardenhaar? De voering in uw favoriete kleur? Samen met uw adviseurs komt u tot uw eigen ontwerp. Veel meer dan een gewoonkledingstuk. Een eigen creatie. Een persoonlijk statement.
 8. 8. 08 | METHODEIN ZES STAPPEN NAAR PERFECTIE.1: Stoffen en materialen: 2: Modellering: 3: Het patroon wordt gemaakt.De juiste keuzes betreffende uitstraling, ge- Uw lichaam wordt op 27 plaatsen opgemeten. Waar de mode elk seizoen verandert, blijvenvoel, duurzaamheid en etiquette van stof- Tijdens het nemen van uw maten worden uw fysieke kenmerken ongeveer gelijk door defen en materialen hebben een bepalende rol de eerder gemaakte keuzes betreffende jaren heen. De vorm van uw gezicht, de lengtein hoe uw kleding toont en presteert. Bij De model en lijn in uw kleding vertaald naar een van uw nek, de breedte van uw schouders,Oost vindt u duizenden stoffen van elke denk- persoonlijke maatvoering. Het meten gebeurt de lengte van uw armen, de structuur van uwbare kleurstelling, patroon en gewicht. op traditionele wijze met meetlint, pen en pa- torso en de maat van uw voeten.In deze overvloed van materialen zorgen onze pier. Daarom wordt voor elke klant een uniek pa-adviseurs dat u toch een goede keuze kunt troon gemaakt. Gebaseerd op uw fysieke ken-maken. merken en de door u gewenste stijl.
 9. 9. METHODE | 09Het maken van een pak is mensenwerk. Vanaf het eerste gesprek met uw adviseur tot het aanzetten van de laatste knoop.Uw wensen, het advies van onze adviseurs en de vaardigheid van onze kleermakers bepalen het uiteindelijke resultaat.4: De stof wordt gesneden. 5: Constructie. 6. Aanpassingen:Het patroon word met krijt op de stof gete- Slechts gebruikmakend van natuurlijke en Een maatpak moet zitten als gegoten. Even-kend en vervolgens gesneden. Dit is dus de duurzame materialen en fournituren wordt tuele aanpassingen worden meteen doorge-blauwdruk voor uw kledingstuk, volledig en uw kledingstuk in elkaar gezet. Tijdens dit voerd in het kledingstuk zodat dit nog beteralleen gebaseerd op uw wensen. Tijdens het proces ontstaan de klassieke kwaliteit en aansluit bij uw lichaam en wensen. Uw pa-snijden van de stof wordt extra stof overge- het draagcomfort dat kenmerkend is voor troon, de basis van uw kledingstuk, wordt be-laten zodat er in de toekomst gemakkelijk maatkleding. waard zodat u in de toekomst eenvoudig kuntaanpassingen kunnen worden gedaan. In elk kostuum zit minimaal veertig uur nabestellen. handwerk.
 10. 10. 10 | HEREN [visual herenpak]
 11. 11. HEREN | 11 EEN PAK OM U TEGEN TE ZEGGEN.Met het uitsterven van de kleermaker in de jaren vijftig is het echte maatpak ook bijnauitgestorven. De meeste pakken tegenwoordig zijn dan ook geen echte maatkleding, maarmaatconfectie; een fabriekspak dat op uw wensen wordt aangepast. Bij de Bespoke pakken van De Oost wordt het patroon door de kleermaker zelf uitgezeten wordt het pak op het lichaam gemaakt. Het gevolg is dat het pak niet alleen perfect past maarook dat een unieke snit mogelijk is. Alle factoren die van invloed zijn op het draagcomfort en deuitstraling van uw pak worden volledig op uw wensen afgestemd. Deze ambachtelijke kwaliteit en traditionele service combineert De Oost met eeninnovatieve bedrijfsvoering. Dit stelt ons in staat om handgemaakte pakken die normaliter alleentoegankelijk waren voor een vermogende doelgroep, bereikbaar te te maken voor een groterpubliek. De man die met niets minder genoegen neemt dan een perfect pak, dat perfect zit en diedaarvoor toch een redelijke prijs wil betalen is bij De Oost aan het juiste adres.
 12. 12. 12 | SHIRTS
 13. 13. SHIRTS | 13 HET ENE OVERHEMD IS HET ANDERE NIET.Een overhemd op maat is nauwelijks te vergelijken met een overhemd dat u koopt in dewinkel. Het heeft een betere pasvorm en biedt meer draagcomfort. Het boord sluit prachtig rondde nek en problemen met de juiste armlengte zijn voorgoed verleden tijd. Met een assortiment van honderden katoenen en diverse soorten linnen en zijde heeft DeOost een zeer ruime keuze uit stoffen van de beste stoffenhuizen in Italië en Groot-Brittannië. Bij elk overhemd kunt U zelf de kraag, manchet en verdere afwerkingen bepalen. U kunt‘over de top’ gaan met gekleurde knopen en contrasterende boorden of uw shirt zeer klassiekhouden. Net wat u wenst. Uw maten worden bewaard zodat u in de toekomst uw shirts eenvoudigkunt nabestellen.
 14. 14. 14 | DAMES
 15. 15. DAMES | 15 OP UW LIJF GESCHREVEN.Voor vrouwen is het vaak lastig om zakelijke kleding te vinden die tegelijkertijd elegant is. Eengoed damespak combineert stijl, elegantie een draagbaarheid. Wij kennen als geen ander de specifieke factoren die komen kijken bij het maken vangarderobes voor dames. De helft van de klanten van de Oost is tenslotte vrouw. Met kleding vanDe Oost kunnen dames zich individueel uitdrukken en toch rekening houden met de gangbareetiquette. Kleding voor dames wordt in overleg vanaf de tekentafel ontworpen. Zo bent ualtijd gegarandeerd van een pasvorm die aansluit bij het vrouwelijke figuur. Borststreek entaille worden geaccentueerd of gecamoufleerd zodat u natuurlijk en elegant overkomt. Met de dameskleding van De Oost kunt U bij elke gelegenheid passend en zelfverzekerdgekleed gaan. Zakelijk, en toch vrouwelijk.
 16. 16. 16 | OVERCOATS
 17. 17. OVERCOATS | 17 DOOR DE OOST GEMAAKT. DOOR WEER EN WIND BEWEZEN.Gezien de weersomstandigheden in Nederland is een overjas geen overbodige luxe. De Oost iszeer bekwaam in het maken van (over)jassen voor zowel dames als heren. Wij maken gebruik van materialen die geschikt zijn voor onze lokale omstandigheden endaarbij comfort en uitstraling combineren. Voorbeelden van leverbare stoffen zijn wol, kasjmier,camel en tweed. Ook onze jassen geldt dat ze gemaakt worden volgens de Bespoke methode. Dat maakthet mogelijk om alle denkbare modellen te vervaardigen. Veel van onze klanten leveren eigenideeën aan of nemen zelfs die speciale oude jas van opa mee als voorbeeld. Wilt u een overcoat, topcoat of mantel? Als u het kunt bedenken kunnen wij het maken.
 18. 18. 18 | FORMAL WEAR
 19. 19. FORMAL WEAR | 19HOFFELIJKER KAN EEN HEER NIET ZIJN.Een aankondiging van een feest met black-tie dresscode maakt niet iedereen gelukkig. Waar enwanneer moet ik nu weer een pak zien te regelen? Wat was ook al weer de juiste etiquette? Toch zullen alle mannen die ooit in een smoking hebben rondgelopen bekennen dat ze erzelden zo statig, machtig en aantrekkelijk hebben uitgezien. De black tie outfit is een van de meest elegante die een heer kan dragen. De vorm ensimpliciteit zorgen ervoor dat de aandacht op hem is gevestigd, of op de dame die hij begeleidtnaar het feest.
 20. 20. 20 | DASSEN
 21. 21. DASSEN | 21 EEUWENOUD. EN NOG STEEDS IN DE MODE.In het oude Rome waren het vooral de senatoren die de, zoals wij hem nu kennen, stropdasdroegen. De zogenaamde ‘Fascalia’ werd gedragen om de stembanden tijdens lange politiekebetogen warm te houden. Ook tegenwoordig is een goed geknoopte das nog steeds en symbool van status en macht.Het kiezen van de juiste stropdas, passend bij uw voorkomen en garderobe, verdient daarom denodige aandacht. Al onze dassen worden gemaakt van zijde, met een stevig binnenwerk zodat das enknoop beter blijven zitten. De designs gaan van klassieke strepen tot sierlijke Paisley’s en wordenconstant aangevuld met nieuwe variaties. De Oost vervaardigt en ontwerpt ook dassen naar eigen ontwerp. Een uniek ontwerpvoor uzelf of voor uw bedrijf als relatiegeschenk. Aarzelt u niet om uw idee voor te leggen.

×