3 review of nat law and colonies

259 views

Published on

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
259
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

3 review of nat law and colonies

  1. 1. Review: Natural Law, AncientReview: Natural Law, Ancient Republicanism, British Origins,Republicanism, British Origins, and the Seeds of Revolutionand the Seeds of Revolution
  2. 2. Question 1:Question 1: According to the text, traits of personality and characterAccording to the text, traits of personality and character that all human beings have in common is/are called:that all human beings have in common is/are called: a)a)Human qualitiesHuman qualities b)b)PersonalityPersonality c)c)Human natureHuman nature d)d)RightsRights Answer: human natureAnswer: human nature
  3. 3. Question 2:Question 2: John Locke believed that there were rules in a state ofJohn Locke believed that there were rules in a state of nature. He called those rules:nature. He called those rules: a)a)The law of natureThe law of nature b)b)The rights and beliefs of humanityThe rights and beliefs of humanity c)c)Laws of the republicLaws of the republic d)d)Democratic idealsDemocratic ideals Answer: The law of natureAnswer: The law of nature
  4. 4. Question 3:Question 3: Locke believed that these rules were made by:Locke believed that these rules were made by: a)a)KingsKings b)b)A Supreme BeingA Supreme Being c)c)Groups called legislaturesGroups called legislatures d)d)The Easter BunnyThe Easter Bunny e)e)The people themselvesThe people themselves Answer: A Supreme BeingAnswer: A Supreme Being
  5. 5. Question 4:Question 4: According to Locke, a legitimate government cannot existAccording to Locke, a legitimate government cannot exist until:until: a)a)A leader has enough power to make others obeyA leader has enough power to make others obey b)b)The Supreme Being has chosen a leader.The Supreme Being has chosen a leader. c)c)The people have given their consent to it.The people have given their consent to it. d)d)Aliens come to crown a king.Aliens come to crown a king. Answer: The people have given theirAnswer: The people have given their consent to itconsent to it
  6. 6. Question 5:Question 5: Locke asked himself, “What are the things that all peopleLocke asked himself, “What are the things that all people always need and seek no matter what they believe noalways need and seek no matter what they believe no matter when or where they live?”matter when or where they live?” Answer: Life, liberty and propertyAnswer: Life, liberty and property
  7. 7. Question 6:Question 6: Locke’s ideas about natural rights were radical because heLocke’s ideas about natural rights were radical because he insisted that:insisted that: a)a) Only people selected by God had rightsOnly people selected by God had rights b)b) All people, no matter who they were, enjoyed rightsAll people, no matter who they were, enjoyed rights from birthfrom birth c)c) Only the lower classes had rights (so they had the rightOnly the lower classes had rights (so they had the right to overthrow the rich)to overthrow the rich) d)d) Rights were determined by one’s worth to a societyRights were determined by one’s worth to a society Answer: All people. . .enjoyed rightsAnswer: All people. . .enjoyed rights
  8. 8. Question 7:Question 7: Locke said that rights were unalienable. ThisLocke said that rights were unalienable. This meant that rights:meant that rights: a)a)Could not be taken awayCould not be taken away b)b)Were granted by GodWere granted by God c)c)Were not brought by aliensWere not brought by aliens d)d)Were limited to certain groupsWere limited to certain groups Answer: Could not be taken awayAnswer: Could not be taken away
  9. 9. Question 8:Question 8: For Locke, government exists so it can:For Locke, government exists so it can: a)a)Protect citizens from invasions by foreign landsProtect citizens from invasions by foreign lands b)b)Provide citizens with services that are neededProvide citizens with services that are needed c)c)Absorb the wealth and power of other nationsAbsorb the wealth and power of other nations d)d)Protect the rights of citizensProtect the rights of citizens Answer: Protect the rights of citizensAnswer: Protect the rights of citizens
  10. 10. Question 9:Question 9: Locke said that the agreement each individual creates withLocke said that the agreement each individual creates with others to live under a government and give it the powerothers to live under a government and give it the power to make and enforce laws is called a:to make and enforce laws is called a: a)a) Societal agreementSocietal agreement b)b) A social contractA social contract c)c) A republicA republic d)d) A democracyA democracy Answer: A social contractAnswer: A social contract
  11. 11. Question 10:Question 10: Locke believed that people had the right to remove aLocke believed that people had the right to remove a government from power if it was not serving the purposesgovernment from power if it was not serving the purposes for which it was established. He called this the right of:for which it was established. He called this the right of: a)a)VotingVoting b)b)RevolutionRevolution c)c)RepublicanismRepublicanism d)d)Social contractSocial contract Answer: RevolutionAnswer: Revolution
  12. 12. Question 11:Question 11: The founders believed that limited government was betterThe founders believed that limited government was better than unlimited governmentthan unlimited government a)a)TrueTrue b)b)FalseFalse Answer: TrueAnswer: True
  13. 13. Question 12:Question 12: The founders looked to the government of ancient RomeThe founders looked to the government of ancient Rome for inspiration in setting up the US government. Romefor inspiration in setting up the US government. Rome functioned under a:functioned under a: a)a)MonarchyMonarchy b)b)DemocracyDemocracy c)c)OligarchyOligarchy d)d)RepublicRepublic Answer: RepublicAnswer: Republic
  14. 14. Question 13:Question 13: Which of the following wasWhich of the following was NOTNOT a part of classicala part of classical republicanism:republicanism: a)a) Moral educationMoral education b)b) Natural rightsNatural rights c)c) Civic virtueCivic virtue d)d) Small, uniform communitiesSmall, uniform communities Answer: Natural rightsAnswer: Natural rights
  15. 15. Question 14:Question 14: The founding father who successfully mixedThe founding father who successfully mixed classical republicanism with democracy was:classical republicanism with democracy was: a)a)Thomas JeffersonThomas Jefferson b)b)George WashingtonGeorge Washington c)c)Samuel AdamsSamuel Adams d)d)James MadisonJames Madison Answer: James MadisonAnswer: James Madison
  16. 16. Question 15:Question 15: A democracy is literally a government by and forA democracy is literally a government by and for a)a)GodGod b)b)The peopleThe people c)c)The fewThe few d)d)The oneThe one Answer: The peopleAnswer: The people
  17. 17. Question 16:Question 16: In a republic, authority is exercised by:In a republic, authority is exercised by: a)a) A king or a queenA king or a queen b)b) A small group of leadersA small group of leaders c)c) The people themselvesThe people themselves d)d) A set of chosen representativesA set of chosen representatives Answer: A set of chosen representativesAnswer: A set of chosen representatives
  18. 18. Question 17:Question 17: The mix of classical republicanism withThe mix of classical republicanism with democracy is called:democracy is called: a)a)OligarchyOligarchy b)b)Representative democracyRepresentative democracy c)c)Classical democracyClassical democracy d)d)A neo-republicA neo-republic Answer: RepresentativeAnswer: Representative democracydemocracy
  19. 19. Question 18:Question 18: ___________________ was a form of political organization in___________________ was a form of political organization in England in which a lord gave land to other men in return for theirEngland in which a lord gave land to other men in return for their personal allegiance and for military and other service.personal allegiance and for military and other service. a)a)ManorialismManorialism b)b)Royal chartersRoyal charters c)c)FeudalismFeudalism d)d)Common lawCommon law Answer: FeudalismAnswer: Feudalism
  20. 20. Question 19:Question 19: The first great landmark document of BritishThe first great landmark document of British constitutionalism and one of the great charters of humanconstitutionalism and one of the great charters of human liberty was signed by King John in 1215. What was theliberty was signed by King John in 1215. What was the name of this document?name of this document? a)a)the Petition of Rightthe Petition of Right b)b)the English Bill of Rightsthe English Bill of Rights c)c)the Act of Tolerationthe Act of Toleration d)d)the Manga Cartathe Manga Carta Answer: The Magna CartaAnswer: The Magna Carta
  21. 21. Question 20:Question 20: Which document, passed soon after the GloriousWhich document, passed soon after the Glorious Revolution of 1688, gave freedom of worship toRevolution of 1688, gave freedom of worship to Protestant dissenters in Britain?Protestant dissenters in Britain? a)a) the Petition of Rightthe Petition of Right b)b) the English Bill of Rightsthe English Bill of Rights c)c) the Act of Tolerationthe Act of Toleration d)d) the Manga Cartathe Manga Carta Answer: The Act of TolerationAnswer: The Act of Toleration
  22. 22. Question 21:Question 21: The English Bill of Rights includes many ideas about rightsThe English Bill of Rights includes many ideas about rights and government that were later included in our Bill ofand government that were later included in our Bill of Rights. Which of the following ideas isRights. Which of the following ideas is NOTNOT mentioned inmentioned in the English Bill of Rights?the English Bill of Rights? a)a)the right to trial by jurythe right to trial by jury b)b)a ban on cruel and unusual punishmentsa ban on cruel and unusual punishments c)c)the right to bear armsthe right to bear arms d)d)the freedom of the pressthe freedom of the press Answer: The freedom of the press.Answer: The freedom of the press.
  23. 23. Question 22Question 22 True or falseTrue or false: The English colonists adopted English ideas: The English colonists adopted English ideas of good government, but also adapted and developed newof good government, but also adapted and developed new ideas in their colonial governments.ideas in their colonial governments. a)a)TrueTrue b)b)FalseFalse Answer: TrueAnswer: True
  24. 24. Question 23:Question 23: True or falseTrue or false: Land was difficult to get in the American: Land was difficult to get in the American colonies, and very few colonists actually participated incolonies, and very few colonists actually participated in government.government. a)a)TrueTrue b)b)FalseFalse Answer: FalseAnswer: False
  25. 25. Question 24:Question 24: The colonial governments adoptedThe colonial governments adopted all butall but thethe following ideas of government:following ideas of government: a)a) Fundamental rightsFundamental rights b)b) The divine right of kingsThe divine right of kings c)c) The rule of lawThe rule of law d)d) The separation of powersThe separation of powers Answer: The divine right of kingsAnswer: The divine right of kings
  26. 26. Question 25:Question 25: Power in the colonial governments was limited; differentPower in the colonial governments was limited; different branches could not act without the permission of otherbranches could not act without the permission of other branches. This is called:branches. This is called: a)a)Separation of powersSeparation of powers b)b)The system of checks and balancesThe system of checks and balances c)c)Representative governmentRepresentative government d)d)The rule of lawThe rule of law Answer: The system of checks andAnswer: The system of checks and balancesbalances
  27. 27. Question 26:Question 26: Not all of the colonists enjoyed basic rights. Three of theNot all of the colonists enjoyed basic rights. Three of the four groups listed here were not guaranteed rights. . .whofour groups listed here were not guaranteed rights. . .who WASWAS?? a)a) SlavesSlaves b)b) WomenWomen c)c) Male protestantsMale protestants d)d)Indentured servantsIndentured servants Answer: Male ProtestantsAnswer: Male Protestants
  28. 28. Question 27:Question 27: By the time America declared its independence, which ofBy the time America declared its independence, which of the following had they not experienced?the following had they not experienced? a)a)Self-governmentSelf-government b)b)War with a foreign powerWar with a foreign power c)c)Strong representative governmentStrong representative government d)d)Written guarantees of rightsWritten guarantees of rights Answer: War with a foreign powerAnswer: War with a foreign power
  29. 29. Question 28:Question 28: War fought between Britain and France from 1754-63 overWar fought between Britain and France from 1754-63 over colonial possessions in North America. The war debt runcolonial possessions in North America. The war debt run up by the British was passed on to the colonies throughup by the British was passed on to the colonies through various taxes.various taxes. a)a)The Canadian/British WarsThe Canadian/British Wars b)b)The French and Indian WarThe French and Indian War c)c)The French/British ConflictThe French/British Conflict d)d)The Quebec WarsThe Quebec Wars Answer: The French and Indian WarAnswer: The French and Indian War
  30. 30. Question 29:Question 29: This law required all legal documents, permits andThis law required all legal documents, permits and contracts to carry a tax stamp. It was part of the economiccontracts to carry a tax stamp. It was part of the economic program meant to raise money for Britain to fight the warprogram meant to raise money for Britain to fight the war mentioned in the previous question:mentioned in the previous question: a)a)The Stamp ActThe Stamp Act b)b)Established Documents ActEstablished Documents Act c)c)Evidentiary ActEvidentiary Act d)d)Parlimentarian Stamp ActParlimentarian Stamp Act Answer: The Stamp ActAnswer: The Stamp Act
  31. 31. Question 30:Question 30: The American colonists felt that they could not beThe American colonists felt that they could not be taxed:taxed: a)a) At all. They felt that taxes were always unfair.At all. They felt that taxes were always unfair. b)b) Unfairly. The felt that the taxes they paid wereUnfairly. The felt that the taxes they paid were far more than other colonies paid.far more than other colonies paid. c)c) Without representation. They were angry thatWithout representation. They were angry that the taxes were levied by a foreign powerthe taxes were levied by a foreign power without them having a say in the matter.without them having a say in the matter. d)d) To pay for wars. Americans were pacifists.To pay for wars. Americans were pacifists. Answer: Without representation.Answer: Without representation.
  32. 32. Question 31:Question 31: This founding father was one of the first to protest BritishThis founding father was one of the first to protest British taxation and further British rule. He was a writer who wastaxation and further British rule. He was a writer who was known for wearing a rumpled red suit.known for wearing a rumpled red suit. a)a)John AdamsJohn Adams b)b)John HancockJohn Hancock c)c)Samuel AdamsSamuel Adams d)d)Patrick HenryPatrick Henry e)e)Paul ReverePaul Revere Answer: Samuel AdamsAnswer: Samuel Adams
  33. 33. Question 32:Question 32: The Quartering Act of 1765 required colonists to:The Quartering Act of 1765 required colonists to: a)a) Pay further taxes to the crownPay further taxes to the crown b)b) Shelter British troops in their homes.Shelter British troops in their homes. c)c) Allow searches of their homes without search warrants.Allow searches of their homes without search warrants. d)d) Register all weapons with local British authorities.Register all weapons with local British authorities. Answer: Shelter British troops in theirAnswer: Shelter British troops in their homes.homes.
  34. 34. Question 33:Question 33: The “massacre” of American colonists by British troopsThe “massacre” of American colonists by British troops took place in 1770 in the city of:took place in 1770 in the city of: a)a)New YorkNew York b)b)PhiladelphiaPhiladelphia c)c)PlymouthPlymouth d)d)BostonBoston Answer: BostonAnswer: Boston
  35. 35. Question 34:Question 34: Which of the following historical figures drew a famousWhich of the following historical figures drew a famous picture of the “massacre” from the previous question thatpicture of the “massacre” from the previous question that made the victims look helpless and the British like amade the victims look helpless and the British like a heartless firing squad?heartless firing squad? a)a)John AdamsJohn Adams b)b)John HancockJohn Hancock c)c)Samuel AdamsSamuel Adams d)d)Patrick HenryPatrick Henry e)e)Paul ReverePaul Revere Answer: Paul RevereAnswer: Paul Revere
  36. 36. Question 35:Question 35: Which of the founding fathers defended the British soldiersWhich of the founding fathers defended the British soldiers accused of murder in previously mentioned “massacre”?accused of murder in previously mentioned “massacre”? a)a)John AdamsJohn Adams b)b)John HancockJohn Hancock c)c)Samuel AdamsSamuel Adams d)d)Patrick HenryPatrick Henry e)e)Paul ReverePaul Revere Answer: John AdamsAnswer: John Adams
  37. 37. Question 36:Question 36: Which founding father said “give me liberty or give meWhich founding father said “give me liberty or give me death”?death”? a)a)John AdamsJohn Adams b)b)John HancockJohn Hancock c)c)Samuel AdamsSamuel Adams d)d)Patrick HenryPatrick Henry e)e)Paul ReverePaul Revere Answer: Patrick HenryAnswer: Patrick Henry
  38. 38. Question 37:Question 37: To respond to the colonists protests over taxes,To respond to the colonists protests over taxes, the British backed off. . .but there was still onethe British backed off. . .but there was still one product that they taxed, irritating the colonists toproduct that they taxed, irritating the colonists to no end. What product did they continue to tax?no end. What product did they continue to tax? a)a)SpiceSpice b)b)WoodWood c)c)TeaTea d)d)RumRum Answer: TeaAnswer: Tea
  39. 39. Question 38:Question 38: Which of the founding fathers was a wealthy, wellWhich of the founding fathers was a wealthy, well respected businessman who was known asrespected businessman who was known as the “most eligible bachelor in the colonies”?the “most eligible bachelor in the colonies”? a)a) John AdamsJohn Adams b)b) Samuel AdamsSamuel Adams c)c) Patrick HenryPatrick Henry d)d) Paul ReverePaul Revere e)e) John HancockJohn Hancock Answer: John HancockAnswer: John Hancock
  40. 40. Question 39:Question 39: In April of 1775, General Thomas Gage was charged withIn April of 1775, General Thomas Gage was charged with crushing the American rebellion once and for all. He wascrushing the American rebellion once and for all. He was sent to arrest:sent to arrest: a)a)John Hancock and Samuel AdamsJohn Hancock and Samuel Adams b)b)John Hancock and John AdamsJohn Hancock and John Adams c)c)John Adams and Patrick HenryJohn Adams and Patrick Henry d)d)John Adams and Samuel AdamsJohn Adams and Samuel Adams e)e)John Hancock and George WashingtonJohn Hancock and George Washington Answer: John Hancock and SamAnswer: John Hancock and Sam AdamsAdams
  41. 41. Question 40:Question 40: Which of these men rode to warn these two men of theWhich of these men rode to warn these two men of the approaching British troops?approaching British troops? a)a)John AdamsJohn Adams b)b)John HancockJohn Hancock c)c)Samuel AdamsSamuel Adams d)d)Patrick HenryPatrick Henry e)e)Paul ReverePaul Revere Answer: Paul RevereAnswer: Paul Revere
  42. 42. Question 41:Question 41: Which of the founding fathers served for years in Britain asWhich of the founding fathers served for years in Britain as a colonial ambassador; he held out until the end hopinga colonial ambassador; he held out until the end hoping that the British and Americans could reconcile.that the British and Americans could reconcile. a)a)James MadisonJames Madison b)b)George WashingtonGeorge Washington c)c)Thomas JeffersonThomas Jefferson d)d)Richard Henry LeeRichard Henry Lee e)e)Benjamin FranklinBenjamin Franklin Answer: Benjamin FranklinAnswer: Benjamin Franklin
  43. 43. Question 42:Question 42: Who was chosen by the Second Continental Congress toWho was chosen by the Second Continental Congress to lead the American forces in the war against Great Britain?lead the American forces in the war against Great Britain? a)a)James MadisonJames Madison b)b)Thomas JeffersonThomas Jefferson c)c)George WashingtonGeorge Washington d)d)Richard Henry LeeRichard Henry Lee e)e)Benjamin FranklinBenjamin Franklin Answer: George WashingtonAnswer: George Washington
  44. 44. Question 43:Question 43: Which of the founding fathers was the first toWhich of the founding fathers was the first to propose independence, on June 7, 1776?propose independence, on June 7, 1776? a)a)James MadisonJames Madison b)b)Richard Henry LeeRichard Henry Lee c)c)George WashingtonGeorge Washington d)d)Thomas JeffersonThomas Jefferson e)e)Benjamin FranklinBenjamin Franklin Answer: Richard Henry LeeAnswer: Richard Henry Lee
  45. 45. Question 44:Question 44: Who was the primary draftsman (writer) of the DeclarationWho was the primary draftsman (writer) of the Declaration of Independence?of Independence? a)a)James MadisonJames Madison b)b)George WashingtonGeorge Washington c)c)Thomas JeffersonThomas Jefferson d)d)Richard Henry LeeRichard Henry Lee e)e)Benjamin FranklinBenjamin Franklin Answer: Thomas JeffersonAnswer: Thomas Jefferson
  46. 46. Main points: Declaration of Ind.Main points: Declaration of Ind. Men have natural rights (life, liberty, pursuit ofMen have natural rights (life, liberty, pursuit of happiness).happiness). Governments (formed by the consent of theGovernments (formed by the consent of the people) are in place to protect these rights.people) are in place to protect these rights. If the government doesn’t protect these rights,If the government doesn’t protect these rights, people have a right to dissolve it.people have a right to dissolve it. After this, long list of grievances against KingAfter this, long list of grievances against King George III.George III. Because of this, these colonies ought to beBecause of this, these colonies ought to be free/independent states.free/independent states.

×