Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Zaanse schans1

623 views

Published on

Pitch Zaanse Schans voor Strategiedag e-tourism, van Waag Society en LAgroup.

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Zaanse schans1

 1. 1. #ZaanseSchans DE ZAANSE SCHANS VAN DE
 2. 2. Dit zijn Helmut en RenateHelmut en Renate vallen binnen dedoelgroep ‘dagjesmensen’Helmut is 65 en houdt van bier,voetbal en lekker eten. Hij wasautoverkoper.Renate houdt van geschiedenis, zit ineen leesclub en is gepensioneerddocente.
 3. 3. 1. Helmut en Renate hebben al gekozen voorOriëntatie Nederland, en verblijven op Camping Schoorl Camping Schoorl is een moderne camping, mét 2. Wifi Destinatie- keuze Via haar smartphone heeft Renate de Tripadvisor App bezocht, en is zo de Zaanse Schans tegekomen Helmut heeft de Zaanse Schans folder bij de 3. camping receptie bekeken Verdieping 4.Planning
 4. 4. 2.Destinatie- Via Tripadvisor en de folder zijn Helmut en keuze Renate bij de vernieuwde Zaanse Schans terechtgekomen. Hier zagen zij direct dat de Zaanse Schans morgen open is, dat het vrij bezoekbaar is en weten precies wat zij er kunnen verwachten. 3. Helmut en Renate besluiten te gaan!Verdieping
 5. 5. 3.Verdieping Helmut en Renate verdiepen zich op de website, die hen vertelt wat er is te beleven op de Zaanse Schans, wat de geschiedenis van het gebied is en dat er morgen een culinaire markt met streekproducten is. Tevens zien zij op de website dat er een mooie app is voor hun smartphone. Zij downloaden de app meteen en kijken er alvast een beetje rond. Renate kijkt op Twitter om meer te weten te komen, komt de Zaanse Schans tegen en gaat dit account volgen.
 6. 6. 4. Helmut en Renate plannen hun reis ook op dePlanning website, waar zij zien dat de Zaanse Schans prima is te bereiken met de auto en dat er parkeergelegenheid is voor de deur. Ze downloaden vanaf hun telefoon, op de mobiele website van de Zaanse Schans, een routebeschrijving. Omdat ze op de website hebben gevonden dat er parkeergeld moeten worden betaald wisselen ze direct even wat muntjes bij de receptie.
 7. 7. Helmut en Renate arriveren op de Zaanse Schans. Nadat ze hun auto 5. hebben geparkeerd en richting de Zaanse Schans lopen komen ze een 3.Actie Verdieping informatiebord tegen die hen de kaart van het terrein laat zien, aangeeft dat er Wifi is en hen tipt op de app (die ze al hebben). Ze checken in op de Zaanse Schans Facebook Place, via de Facebook app. 4. Planning Iets verderop komen zij de e-wall tegen, een interactieve muur waarop alle tweets, facebook updates, foto’s en actuale nieuwtjes van de Zaanse Schans te zien zijn. Helmut twittert meteen, met de (hashtag) #ZaanseSchans, en zijn tweet verschijnt direct op de e-wall. Helmut en Renate besluiten één van de routes in de app te volgen. Bij één van de molens scannen zij een QR-code, en zien zij foto’s en een filmpje wat voor belangrijke functie die molen heeft. Helmut en Renate maken veel foto’s met hun digitale camera, en maken ook een filmpje met hun handy-cam.
 8. 8. 2. 6. Destinatie-Reflectie Helmut en Renate hadden een fantastische keuze dag! Onderweg naar de camping schrijft Renate een korte recensie op Tripadvisor om dit te laten weten. Op de camping worden Helmut en Renate lid 5. van de Facebook groep, beheerd door een 3. Actie Verdieping Zaanse Schans fanatiekeling. Thuis in Munchen uploaden zij hun foto’s op 4. de Zaanse Schans Flickr website en plaatsen zij Planning hun filmpje op het Zaanse Schans Youtube videokanaal. Zij vertellen aan hun vrienden dat de Zaanse Schans een must-see als je naar Nederland gaat!
 9. 9. Wat gaan we doen?HTML5 interactieve website, waarop deinformatie gestructureerd is, aan de hand vande verschillende doelgroepen. Dezedoelgroepen worden bepaald door eenbezoekers en behoefte onderzoek vooraf.Social media strategie:- Faciliteren (kanalen open zetten)- Activeren (iemand bij ZS verantwoordelijk)Interactieve e-wall op de Zaanse Schans.Promotie en uitbreiding van de app.QR-codes om een kijkje te nemen in de huisjesen molens.Wifi promoten.
 10. 10. En hoe verdienen we de investeringen terug?Hotels betalen voor vermelding op deinteractieve Zaanse Schans website.Restaurants betaling voor vermelding.Advertentiemodel in de app.Advertentiemodel in de website.Een klein deel van de parkeer en toiletkosten.Bijdrage van alle betrokken partijen.

×