AIMP on industrial branding 24 june 2010

1,328 views

Published on

Lezing over het belang van branding in de industrie en een korte uitleg van het industrial branding proces.

Published in: Business
0 Comments
4 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,328
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
235
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
4
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

AIMP on industrial branding 24 june 2010

 1. 1. Mijn naam is Nico Verheijden 8 jaar ondernemer in de bureauwereld. Merk- en communicatiestrategie. 18 jaar werkzaam geweest in industriële BtB markten. Sales, marketing, productontwikkeling en communicatie.
 2. 2. Wat is een merk? Wat verstaan we in de industrie onder een merk?
 3. 3. Een merk is... Een merk is het onderbuik gevoel dat men heeft over je organisatie en producten. Een gevoel dat interactie en onderhoud vergt. Een merk geeft richting en betekenis aan het denken en doen van zowel aanbieders als vragers.
 4. 4. Wat betekent een sterk merk? Waarom is branding belangrijk in een industriële BtB omgeving?
 5. 5. Het versterkt de klantrelatie.  Altijd uitgenodigd worden voor RFP‟s.  Vergroting “share of wallet”.  Geeft voorkeur bij gelijk aanbod.
 6. 6. Het biedt vertrouwen en daardoor groeikansen.  „Toestemming‟ om meer waarde toe te voegen aan de bestaande rol.  Bewegingsruimte in nieuwe markten.  Gelijkwaardigheid in de relatie met krachtige klanten.
 7. 7. Het biedt aantrekkelijkheid en duidelijkheid.  Afstemming en uitlijning van activiteiten (SBU‟s).  Makkelijker werven van mensen.  Meer vertrouwen van investeerders.
 8. 8. Sterke merken presteren beter. De industriële bedrijven uit de Interbrand Top 100 lijst presteren gemiddeld 9% beter dan branche- genoten in de S&P 500 index.
 9. 9. Strategie Positionering Communicatie Strategie Communicatie Reputatie Reputatie De rol van het merk is veranderd.
 10. 10. Industrial branding. Oftewel merkmanagement in de industrie: Het continu beïnvloeden van de reputatie bij de doelgroep. Het gaat om het managen van de perceptie. 80% 20%
 11. 11. Een kleine test.
 12. 12. FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS.
 13. 13. Hoeveel letters F?
 14. 14. Het belang van relevantie neemt toe. Door toename van het aantal communicatieprikkels en media wordt het lastiger om mensen te bereiken. Mensen filteren informatie beter en gaan zelf op zoek. Je moet steeds beter aansluiten bij behoeftes.
 15. 15. Branding, hoe doe je dat?
 16. 16. Wat wil je met branding bereiken? Als je geen doelen stelt kun je ze ook niet behalen!
 17. 17. Internal branding Het merk Laden in 80% verklaren gedrag Branding Naam en faam Positioneren concept opbouwen Touchpoint Media- en analyse middelenplan 20% External branding Branding is een proces.
 18. 18. De positionering. Welke aspecten zijn relevant voor de doelgroep en onderscheiden het merk ten opzichte van de concurrentie? Het positioneringvraagstuk altijd begint met de vraag 'wie ben ik?„.
 19. 19. Identiteit & kwaliteit Doelgroepverwachting (geloofwaardigheid) (relevantie) POSITIONERING Ambities Concurrentieveld (positie claimen) (onderscheidendheid) Van binnen naar buiten Van buiten naar binnen (missie) Geloofwaardigheid is prioriteit nr.1
 20. 20. Birkigt & Stadler. De basis voor een brandingconcept.
 21. 21. Brandingconcept.
 22. 22. Touchpoints
 23. 23. Geen hocus pocus maar duidelijke focus! Branding is een proces van keuzes maken en naleven. Dit vraagt inzet van de totale organisatie en lef van het management.

×