Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Drogues i mitjans de comunicacio

110 views

Published on

Presentació realitzada el 7 de maig de 2018 al Grup de Treball del Consell de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Drogues i mitjans de comunicacio

 1. 1. www.uab.cat Els mitjans de comunicació com a generadors d’estigma en el fenomen de les drogues: de la construcció del problema de la «Droga» a la criminalització dels narcopisos David Pere Martínez Oró. Unitat de Polítiques de Drogues. UAB GT sobre drogodependències del Consell Municipal de Benestar Social 7 de maig de 2018.
 2. 2. 2 Antecedents Los «paraísos artificiales». Detención de un expendedor de estupefacientes. Se le acusa de haber causado la muerte de una joven (1924) Un joven falsificando la firma de un médico receta ampollas de morfina y que luego vendería (1927)
 3. 3. 3 Antecedents
 4. 4. 4 Anys seixanta i setanta
 5. 5. 5 Anys vuitanta
 6. 6. 6 Anys noranta
 7. 7. 7 Estereotip i estigma
 8. 8. 8 El fenomen dels «narcopisos»
 9. 9. 10  Imatge funcional de «la Droga».  Les drogues com a eina política.  La realitat dels consums com a boc expiatori.  «L’emoció de la Droga»  Consumid@rs invisibilitats i estigmatitzats.  Un nou paradigma per una nova comunicació. Unes conclusions

×