Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
El sector terciari.  Terciarització de l’economia.  Societat Postindustrial.  Serveis.  Distribució dels serveis s...
Classificació sector terciari  Segons el destinatari:    Serveis a les persones:      educació, sanitat, justí...
Causes  Progressiva industrialització.    Increment de la demanda de transport i activitats bancàries.  Augment de...
El comerç.  Comerç exterior.  Balança comercial
Blocs comercials
El comerç.  Comerç interior:   botiga tradicional, mercats, fires locals…    hipermercats, grans superfícies…   ...
Consum i consumisme  Societat de consum.    Cal incentivar el consum per atraure el poder    adquisitiu    ...
Unitat 16  terciarització
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Unitat 16 terciarització

719 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Unitat 16 terciarització

 1. 1. El sector terciari. Terciarització de l’economia. Societat Postindustrial. Serveis. Distribució dels serveis segons la població.
 2. 2. Classificació sector terciari Segons el destinatari:  Serveis a les persones:  educació, sanitat, justícia.  Serveis a les empreses:  publicitat, finances, informàtica...  Serveis a la distribució:  comunicacions i transports. Sector quaternari. Importància creixent de la recerca, la informació i del coneixement. Emprar la ciència i la tècnica per tal de desenvolupar l’activitat econòmica. Societat de la informació.
 3. 3. Causes Progressiva industrialització.  Increment de la demanda de transport i activitats bancàries. Augment del turisme.  Arribada massiva de turistes provoca un creixement del sector. Increment del nivell de vida de la població.  Modificació de les pautes de consum i demanda de serveis relacionats amb l’oci, la cultura, benestar personal... Augment de la taxa d’activitat femenina.  Incorporació de la dona a l’activitat laboral provoca necessitat de serveis a les mares (escoles bressol, servei domèstic,...) Creixement del servei públic.  Les administracions públiques necessiten cobrir més necessitats dels ciutadans i creen serveis per tal de satisfer-los. Canvis en el mercat de treball.  Molts treballadors d’altres sectors es refugien en el sector terciari per mantenir-se en actiu (hostaleria, transports, comerç...) Serveis a les empreses.  Serveis interns o externs necessaris per a les empreses (gestoria, finances, màrqueting, ...)
 4. 4. El comerç. Comerç exterior. Balança comercial
 5. 5. Blocs comercials
 6. 6. El comerç. Comerç interior: botiga tradicional, mercats, fires locals… hipermercats, grans superfícies… fires internacionals
 7. 7. Consum i consumisme Societat de consum.  Cal incentivar el consum per atraure el poder adquisitiu  Augment de la importància de la publicitat.  Increment espectacular de l’oferta de béns i serveis.  Consum responsable.  Canvi d’hàbits de consum.  Consum excessiu i irreflexiu.  Comerç just.

×