We leven onder cyborgs?
Cyborgs, mens wiens fysieke vaardigheden worden uitgebreid buiten hun beperkingen, zijn
niet lange...
Een goed voorbeeld zijn titan legeringen. Lichaam van de patiënt kan de prothese herkennen
als een vreemd voorwerp, maar h...
Ionische kanalen zijn microscopische structuren die regelen hoe prikkels in een zenuwcel
worden verstrekt. De uitdaging is...
"Op dit moment deze [elektrische] signalen [van buiten] zijn niet geschikt voor het beheersen
van het hele organisme, een ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

We leven onder cyborgs?

201 views

Published on

Cyborgs, mens wiens fysieke vaardigheden worden uitgebreid buiten hun beperkingen, zijn niet langer fictie, onderzoekers schrijven in een onlangs gepubliceerd artikel. Maar niet iedereen is het eens over de definitie van cyborg.

In "Terminator" speelt Arnold Schwarzenegger waarschijnlijk's werelds bekendste cyborg, een mens wiens fysieke vaardigheden worden uitgebreid buiten zijn grenzen door machines. Dankzij die film, bovenmenselijke machines die doden terwijl draait rond vermomd als een persoon is een beeld dat een heleboel mensen in gedachten hebben wanneer zij denken van cyborgs. Maar ze zijn meer dan dat, sommige onderzoekers zeggen.

De term cyborg bevat ook mensen dragen van pacemakers of mensen met een handicap die het gebruik van hun ledematen met de hulp van machines, herwinnen volgens wetenschapper Christof Niemeyer uit het Karlsruhe Institute of Technology. Zijn onderzoek richt zich op de interfaces tussen technische apparaten en levende cellen. In "de chemie van cyborgs: interfacing technische apparaten met organismen," Niemeyer en zijn collega's samengevat wat cyborg technologie al kan doen.

"Tegenwoordig, afwijzing is niet langer een probleem. We hebben zeer goede coatings en speciale legeringen."vertelde hij DW.

Een goed voorbeeld zijn titan legeringen. Lichaam van de patiënt kan de prothese herkennen als een vreemd voorwerp, maar het niet herkennen als een bedreiging. In de meeste gevallen enwraps het lichaam het implantaat met weefsel. Vele synthetische polymeren zijn ook goed voor het maken van lichaamsdelen en ze kunnen dienen als een coating over een metalen deel en beschermen tegen het directe contact met het immuunsysteem. Polyethyleen wordt bijvoorbeeld gebruikt voor kunstmatige sockets van heup vervangingen.

Zenuwcellen te vertellen wat te doen

Maar de onderzoekers willen meer doen dan nemen implantaten in het lichaam: ze willen de apparaten om te interageren met het. Pacemakers signalen bijvoorbeeld aan de spiercellen hart zodat ze op een gegeven moment contract.

Voor de behandeling van neurologische aandoeningen zoals Parkinson of ernstige depressie, artsen kunnen implantaat elektroden in de hersenen van de patiënt, die elektronische signalen verzenden een specifiek deel van het lichaam. Dit werkt, maar vandaag de diepe brein stimulatie is als rijden een metalen staaf door duizenden van zenuwcellen, volgens Niemeyer. Het is dus niet mogelijk om te communiceren met een specifieke zenuw eencellige.

"We hebben om technieken om te activeren zeer specifiek één soort Ionische kanalen in een zenuw celmembraan te ontwikkelen," zegt Niemeyer.

Ionische kanalen zijn microscopische structuren die regelen hoe prikkels in een zenuwcel worden verstrekt. De uitdaging is om te controleren hen met machines, zegt Niemeyer.

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
201
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

We leven onder cyborgs?

  1. 1. We leven onder cyborgs? Cyborgs, mens wiens fysieke vaardigheden worden uitgebreid buiten hun beperkingen, zijn niet langer fictie, onderzoekers schrijven in een onlangs gepubliceerd artikel. Maar niet iedereen is het eens over de definitie van cyborg. In "Terminator" speelt Arnold Schwarzenegger waarschijnlijk's werelds bekendste cyborg, een mens wiens fysieke vaardigheden worden uitgebreid buiten zijn grenzen door machines. Dankzij die film, bovenmenselijke machines die doden terwijl draait rond vermomd als een persoon is een beeld dat een heleboel mensen in gedachten hebben wanneer zij denken van cyborgs. Maar ze zijn meer dan dat, sommige onderzoekers zeggen. De term cyborg bevat ook mensen dragen van pacemakers of mensen met een handicap die het gebruik van hun ledematen met de hulp van machines, herwinnen volgens wetenschapper Christof Niemeyer uit het Karlsruhe Institute of Technology. Zijn onderzoek richt zich op de interfaces tussen technische apparaten en levende cellen. In "de chemie van cyborgs: interfacing technische apparaten met organismen," Niemeyer en zijn collega's samengevat wat cyborg technologie al kan doen. "Tegenwoordig, afwijzing is niet langer een probleem. We hebben zeer goede coatings en speciale legeringen."vertelde hij DW.
  2. 2. Een goed voorbeeld zijn titan legeringen. Lichaam van de patiënt kan de prothese herkennen als een vreemd voorwerp, maar het niet herkennen als een bedreiging. In de meeste gevallen enwraps het lichaam het implantaat met weefsel. Vele synthetische polymeren zijn ook goed voor het maken van lichaamsdelen en ze kunnen dienen als een coating over een metalen deel en beschermen tegen het directe contact met het immuunsysteem. Polyethyleen wordt bijvoorbeeld gebruikt voor kunstmatige sockets van heup vervangingen. Zenuwcellen te vertellen wat te doen Maar de onderzoekers willen meer doen dan nemen implantaten in het lichaam: ze willen de apparaten om te interageren met het. Pacemakers signalen bijvoorbeeld aan de spiercellen hart zodat ze op een gegeven moment contract. Voor de behandeling van neurologische aandoeningen zoals Parkinson of ernstige depressie, artsen kunnen implantaat elektroden in de hersenen van de patiënt, die elektronische signalen verzenden een specifiek deel van het lichaam. Dit werkt, maar vandaag de diepe brein stimulatie is als rijden een metalen staaf door duizenden van zenuwcellen, volgens Niemeyer. Het is dus niet mogelijk om te communiceren met een specifieke zenuw eencellige. "We hebben om technieken om te activeren zeer specifiek één soort Ionische kanalen in een zenuw celmembraan te ontwikkelen," zegt Niemeyer.
  3. 3. Ionische kanalen zijn microscopische structuren die regelen hoe prikkels in een zenuwcel worden verstrekt. De uitdaging is om te controleren hen met machines, zegt Niemeyer. De besturing overneemt Cyborg technologie kunnen mensen met een handicap te bewegen hun ledematen. Onderzoekers hebben al in geslaagd om te behandelen verlamd patiënten deze manier. Patiënten kunnen grijpen objecten met een robotic hand met behulp van hun wilskracht. Onderzoekers hebben ook in geslaagd om kakkerlakken en andere insecten controle. Kleine elektroden werden geïmplanteerd in de insecten en bepaalde zenuwen werden gestimuleerd met elektriciteit, waardoor de onderzoekers te beheersen van de bewegingen. US-based bedrijf die achtertuin hersenen zelfs biedt bewerkt kakkerlakken te koop op het Internet. De koper kan de links en rechts verkeer van "de RoboRoach" met behulp van zijn smartphone en een BlueTooth-verbinding controleren: iets het bedrijf markten als "the world's eerste commercieel beschikbare cyborg." Maar als afstandsbediening-controle een insect al mogelijk is is, dat de vraag is of het een dag zal mogelijk zijn om te veronderstellen volledige controle van een persoon met de hulp van een paar elektroden.
  4. 4. "Op dit moment deze [elektrische] signalen [van buiten] zijn niet geschikt voor het beheersen van het hele organisme, een scenario voorgesteld in talrijke voorbeelden van cyborg fictie," Niemeyer en zijn co-auteurs schrijven. "De hersenen van de meeste levend organisme zijn te ingewikkeld." 'Cyborgs niet bestaan' Maar niet alle wetenschappers zijn het eens met de Niemeyer gebruik van de term cyborg. "Misschien ze in de toekomst zal bestaan, maar op dit moment er niet elke cyborgs nog," zegt Dieter Sturma, directeur van het Duitse referentiecentrum voor ethiek in de Life Sciences in Bonn. Een menselijk wezen met implantaten of elektroden binnen zijn hersenen is nog steeds dezelfde persoon en niet een cyborg, legt hij uit. De bioethicist is van mening dat met behulp van apparaten in het menselijk lichaam niet veel van een ethisch probleem is wanneer de technische apparaten worden gebruikt voor medische therapie. "Wanneer technische systemen het lijden van een patiënt verminderen, altijd moeten we open voor hen," zegt hij, terwijl de waarschuwing dat het een probleem wordt als de technologie heeft tot doel te verbeteren van mensen.

×