Få indflydelse på ETSI-standarder

422 views

Published on

Du og dine kolleger inviteres til at høre om mulighederne for at få indflydelse på standarder for radio- og telekommunikation i den europæiske standardiseringsorganisation ETSI ved at deltage i et standardiseringsudvalg hos Dansk Standard.

For mere info kontakt konsulent Per Rafn Crety på prc@ds.dk.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
422
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Få indflydelse på ETSI-standarder

  1. 1. Få indflydelse på ETSI-standarder Som udvalgsmedlem hos Dansk Standard får du og din virksomhed mulighed for at sætte jeres fingeraftryk på standarderne for ETSI-standarderne. Du og dine kolleger inviteres til at høre om mulighederne for at få indflydelse på standarder for radio- og telekommunikation i den europæiske standardiseringsorganisation ETSI ved at deltage i et standardiseringsudvalg hos Dansk Standard. Gå-hjem-mødet finder sted torsdag den 28. november kl. 13.30 til ca. 15.30. Du kan bl.a. møde Jørgen Friis, der er CSO i ETSI. Han fortæller om standardiseringsarbejdet i ETSI og medlemmernes påvirkningsmuligheder samt om de 3 arbejdsgrupper, som det danske udvalg vil følge. Se næste kolonne. Du kan også høre standardiseringskonsulent Per Rafn Crety fortælle om forskellen på at deltage direkte i ETSI eller gennem et udvalg hos Dansk Standard. Han vil desuden gennemgå, hvordan stemmerne fordeles i forbindelse med afstemninger, og hvordan du deltager i standardiseringsarbejdet hos Dansk Standard. Når du deltager i det danske udvalg, har du automatisk adgang til alle de europæiske arbejdsgrupper. Du kan bl.a. få indflydelse på standardiseringsarbejdet i disse: ´´ Smart grid/smart metering ´´ M2M (machine to machine communication) ´´ STQ – speech transmission quality. Du kan også følge, hvordan test- og interoperabilitet indgår i det generelle standardiseringsarbejde. Det forventes, at der kommer særligt fokus på udviklingen af standarder for M2M-kommunikation med hensyn til selve platformen og service management. Du har gode muligheder for at få indflydelse på standarderne, for i modsætning til mobilteknologi, som er domineret af branchens helt store spillere, er mange aktører involvereret og interesseret i M2Mstandardisering. Fakta om ETSI ETSI er den europæiske standardiseringsorganisation for telekommunikation med mere end 700 medlemmer på verdensplan, fordelt på 62 lande og fem kontinenter. Fra Danmark deltager bl.a. Dansk Standard, Motorola, Telenor og Velux. ETSI har til dato produceret mere end 32.000 standarder, europæiske normer, tekniske specifikationer og rapporter, som kan hentes gratis på www.etsi.org.
  2. 2. Tilmelding og spørgsmål Hvis du ønsker at deltage i mødet, bedes du kontakte konsulent Per Rafn Crety på prc@ds.dk eller telefon 2335 2504. Du er også velkommen til at invitere en kollega eller en anden fra dit netværk med. Pris Gå-hjem-mødet er gratis, men du betaler gældende udvalgstakst for at deltage i standardiseringsarbejdet. Medlemskab Som udvalgsmedlem får du adgang til arbejdsgrupperne i ETSI, hvor dokumenterne til standarderne udvikles, inden de sendes til afstemning blandt medlemmerne. Du og din virksomhed kan herefter afgive fælles stemme i forhold til Dansk Standards antal stemmer. Dansk Standard sørger for, at du får tilsendt alle relevante dokumenter, så du altid er opdateret med det, der kan få indflydelse på indretningen og udførelsen af et produkt eller en teknologi. Kollegievej 6 DK-2920 Charlottenlund Tlf.: +45 39 96 61 01 www.ds.dk G A -6 K 43 TRY S NOR DI 54 1 MILJØMÆ R ING KN SK

×