Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Els estats totalitaris 4c

632 views

Published on

Trabajo hecho por Daniel Fernandez Gonzalez , Cristian asisns , olga crespo , santi cervera

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Els estats totalitaris 4c

 1. 1. ELS ESTATS TOTALITARIS Rafa cervera Cristian asins Olga crespo 4C Daniel Fernandez
 2. 2.  La destrucció causada per la guerra, va generar a lEuropa de postguerra una situació en què bona part de la seva població afrontava condicions econòmiques molt difícils de suportar.
 3. 3. Després de establert el nou mapa dEuropa següent a la Primer Guerra Mundial, el procés polític europeu va entrar en una fase de gran agitació i inestabilitat.
 4. 4.  Van sorgir corrents en què es van barrejar els impulsos nacionalistes amb conviccions religioses (que el marxisme menyspreava) i amb afirmacions de la necessitat que lEstat adquirís un poder suficient per controlar els desordres socials.
 5. 5.  Procés previ a lascens de Mussolini: Itàlia havia participat en la primera guerra mundial en el bàndol dels Aliats, al costat de Anglaterra, França i els Estats Units.
 6. 6.  Les condicions establertes en el Tractat de Pau de Versailles, no van resultar satisfactòries per al govern italià.Va assignar al nou Estat de Iugoslàvia delsterritoris adriàtics del Fiume i Dalmacia, enque una part important de la població eradorigen italià.
 7. 7.  En aquest clima, va sorgir a Itàlia el Partit Feixista, un nou partit polític, en el qual Benito Mussolini va aparèixer com a cabdill; la prèdica no es caracteritzava per sustentar propostes racionals molt concretes pel que fa a orientacions de govern, sinó per invocacions generals i emocionals, cap al nacionalisme i la postulació del engrandiment de la nació italiana.
 8. 8.  Feixisme va ser el nom adoptat pel règim polític totalitari que es va establir a Itàlia a partir del nomenament de Benito Mussolini com a Primer Ministre, el 1922, i que es va perllongar fins al 1945, al final de la Segona Guerra Mundial, amb la invasió dItàlia per part de les Forces Aliades.
 9. 9. lictores fascesSIMBOLITZENEL PODER DEL ESTAt
 10. 10. Cambi ideológicLorientació política de Mussolini va canviar però, quan va abandonar el seu suport al neutralisme i va passar a defensar la intervenció dItàlia en la guerra, del costat dels Aliats Quan al maig de 1915 Itàlia va declarar la guerra als Imperis Centrals, es va enrolar com a voluntari.
 11. 11. CAP LALEMANYA DE HITLEREL TERCER IMPERIO REGNAT
 12. 12. esvàstica Símbols trobats a Orient ia Occident. Rep el nom de Creu gammada pel fet destar constituïda per quatre lletres gamma unides en angle recte. El terme esvàstica prové de lÍndia. En sànscrit, svasti significa salvi, salut, glòria. Quan els braços sorienten cap a la dreta es tracta de la representació de la màgia blanca, el poder de lenergia de la creació, el Sol de la Vida i la forma masculina. Per contra quan el gir dels braços és cap a lesquerra és senyal de mal averany, de la màgia negra i el poder destructor.
 13. 13. EL PRIMER Conegut com Sacre ImperiREICH Roma Germanic es va ramificar de la diviso del Imperi Carolingi en 843, i va existir en diverses formes fins a ser dissolt en 1806 com a conseq ncia les guerres empreses per Napoleo I.
 14. 14.  SEGON REICH Fundat el 18 gener 1871 després de la victòria de Prusia en la Guerra franc-prusiana que va aconseguir la unificació dels diferents estats alemanys entorn de Prusia excloent a Àustria. Sota el lideratge del canceller Otto von Bismarck.
 15. 15. Segon Reich
 16. 16. PREAMBUL AL TERCER REICH Amb la coronació de Guillem II comoiser,sinicia un enfrontament entre aquest iBismarck, el qual provoca la caiguda delcanceller. En 1914 esclata la primera guerra mundialque, en provocar la derrota dAlemanya el1918, marca la fi de la dinastia Hohenzollern.Les nacions vencedores imposen el Tractat deVersalles i amb això sinicia la Republica deWeimar.
 17. 17. GUILLERMO IILA MAS MiNIMA EXPRESSIOTERRITORIAL D’ALEMANYA TRACTAT DE VERSALLES
 18. 18. EUROPA EL 1r GENER 1943
 19. 19. Durant la post guerra• Treballa com a espia i propagandista de lexercit.• El 19 oct comença la seva carrera politica en Partit Obrer Alemany.• Ultradret, antijueu i radical.
 20. 20. ELS SEGUIDORS• Grups diferents desencantats amb la República i temorosos del comunisme: ultra catòlics, militars, nostalgics i russos fugits de la Revolució,. Es reuneixen en secret, amb lobjectiu com de tornar a Alemanya el seu lloc com a gran potencia europea.
 21. 21. PRIMERS EXITS• En les eleccions de març de 1932 es derrotat per Hindenburg, però els seus tretze milions de vots el faculten per ser nomenat canceller molt poc temps despres.• Incompleix els acords de Versalles, especialment impulsant la militaritzacio dAlemanya, al mateix temps que llança el "Anchluss", la unio amb Austria.
 22. 22. Creació del eix Roma Berlin Octubre de 1936 una declaració en que tots dos paisos proclamaven la seva amistat i el manteniment de punts de vista comuns en politica internacional.

×