Animale din africa

8,479 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Animale din africa

 1. 1. Animale din Africa
 2. 2. Animale din zona pasunilor
 3. 3. Antilopa Africa adăposteşte 72 din cele 84 de specii de antilopă din lume. Toate antilopele sunt ierbivore şi se hrănesc aproape exclusiv cu ierburi. antilopele regurgitează hrana şi o mestecă din nou, având stomacul împărţit în patru încăperi.
 4. 4. Ghepardul Ghepardul este cea mai puţin cunoscută dintre marile feline africane, dar, cu membrele sale lungi, zvelte, musculoase, cu imprimeul pătat, disctinctiv, al blănii, este categoric cea mai graţioasă dintre acestea. Pentru a-şi prinde prada, ghepardul depinde de felul în care se ascunde. Se apropie cât mai mult posibil de animalul vânat, apoi, într-o explozie de viteză, încearcă să îl prindă. Cu o durată de viaţă de 10 până la 12 ani, ghepardul este un animal solitar. Uneori, masculul însoţeşte femela o vreme, după împerechere, însă de cele mai multe ori, femela rămâne singură cu puii săi.
 5. 5. Girafa Girafa trăieşte în zonele aride de savană din sudul Saharei, oriunde apar arbori. Deşi girafele sunt văzute adesea în grupuri, nu fomează grupuri sociale complexe, aşa cum au multe specii din câmpiile africane Hrănirea ocupă cam 16 până la 20 de ore pe zi. Girafele consumă ocazional iarbă, fructe diverse sau tufişuri, dar principala lor sursă de hrană este arborele de acaccia Girafa se mişcă incredibil de rapid, atingând viteze de până la 56 km/h.
 6. 6. Zebra Zebrele sunt rumegătoare avide, mereu în căutare de păşuni verzi. În sezonul secetos pot să trăiască mâncând iarbă uscată numai dacă sunt la cel mult 32 km de o sursă de apă. Zebra are pielea lucioasă, care respinge peste 70 la sută din căldură. Dungile albe şi negre formează un camuflaj care maschează conturul corpului. Modelul este vizibil ziua, dar în zori sau în amurg, când prădătorii sunt mai activi, creează o imagine înşelătoare cu privire la distanţa reală la care se află animalul respectiv.
 7. 7. Animelele desertului
 8. 8. Camila Cămila este cunoscută pentru cocoaşele ei care sunt pline de grăsime, nu de apă. Acest fapt îi permite cămilei să tolereze foarte bine deshidratarea. Ochii lor sunt protejaţi de două rânduri de gene curbate şi de o a treia pleoapă, care acţionează ca un ştergător de parbriz, mişcându-se dintr-o parte în alta pentru a îndepărta nisipul Femela naşte un singur pui, care este alăptat până la vârsta de 18 luni. Adulţii ating lungimi de 3 metri şi pot cântări până la 700 kg.
 9. 9. Hiena  Hiena este cel mai răspândit dintre carnivorele africane mari.  Dintre cele trei specii africane, hiena pătată şi hiena cu dungi, mult mai rară, trăiesc în estul Africii. Mai mică şi mai retrasă, hiena cafenie trăieşte în savane şi pe păşunile din sudul Africii.
 10. 10. Suricata Suricata este o mangustă din savana africană, care trăieşte în special în jurul deşertului Kalahari, din sudul Africii. Suricatele sunt animale sociabile, trăiesc în colonii de până la 40 indivizi. Îşi îngrijesc blana una alteia, pentru a-şi consolida legăturile sociale, şi sunt deosebite pentru că au un comportament clar altruist.
 11. 11. Animalele padurilor
 12. 12. Cimpanzeul Cimpanzeul este cea mai de succes dintre marile maimuţe antropoide, fiind considerat cel mai inteligent animal şi cel care seamănă cel mai mult cu omul. Cimpanzeul comun este un animal foarte sociabil. Trăieşte în grupuri mari, de 25-60 exemplare. La vârsta de trei ani, puii de cimpanzeu sunt la fel de puternici ca un om adult, totuşi continuă să fie alăptaţi până la patru sau cinci ani.
 13. 13. Gorila Gorila este cea mai mare primată din lume, dar e un vegetarian paşnic, timid, care trăieşte în grupuri de familie alcătuite dintr-un adult dominant, câteva femele adulte şi progeniturile acestora. Gorilele trăiesc în junglele dese şi pădurile din munţii Africii Centrale. Mănâncă un număr uimitor de specii de plante, 142, între care bambus, ţelină sălbatică, urzici înţepătoare, sânziene şi fructe. Gorilele păşesc sprijinindu-se în pumnii membrelor superioare Îşi petrec doar o treime din zi pentru a se hrăni, iar în restul timpului se odihnesc.
 14. 14. Vietuitoarele apelor
 15. 15. Crocodilul Crocodilul de Nil este răspândit în cea mai mare parte a continentului african. Deşi cântăreşte până la o tonă şi poate atinge peste 1,80 metri lungime, acest crocodil se poate mişca surprinzător de agil pe distanţe scurte, chiar şi pe uscat.
 16. 16. Varanul de apa Varanul de apă sau de Nil trăieşte în regiuni cu climă temperată, unde are în permanenţă acces la apă. Varanul de Nil este un prădător lacom, cu un regim alimentar divers. Cum îi plac foarte mult crabii şi ouăle, jefuieşte adesea cuiburile păsărilor acvatice. Reproducerea acestei specii este un exemplu unic de reproducere ajutată de insecte: femela îşi depune ouăle într-un muşuroi activ de termite. Puii eclozează în anul următor şi evadează din muşuroi când ploile au înmuiat deja suficient de bine exteriorul uscat de soare al muşuroiului de termite.

×