Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Katere so vaše prioritete?

  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Katere so vaše prioritete?

  1. 1. Ipsos – Obvestilo za medije SEPTEMBER 2012KATERE SO VAŠE PRIORITETE? Ali ste se kdaj vprašali kaj bi raje – se odpovedali mobilnemu telefonu ali računalniku, se odpovedalimobilnemu telefonu ali intimnosti? Kaj bi raje drugi,vam povemo mi, kaj velja za vas, pa se odločite sami.
  2. 2. Anketirancem smo tokrat zastavili nekaj zabavnih vprašanj. Zanimalo nas je, kaj bi raje izbrali med dvema nasprotujočima si pojmoma. Na splošno gledano Slovencem veliko pomenijo dobri prijatelji; več kot denar in več kot kariera. Pričakovano v družbi ne želimo izstopati, ter bolj kot znani, želimo biti spoštovani. Zanimivo je tudi, da si v večji meri želimo biti ustvarjalnejši in ne pametnejši.Slovenija:
  3. 3. V NADALJEVANJU SLEDI PRIMERJAVA MED SLOVENIJO IN SVETOM. Kaj bi raje: Se odpovedali seksu ali svojemu mobilnemu telefonu?Pri izbiri med intimnostjo in mobilnim telefonom, bi se na globalni ravni dva od desetihposameznikov odločila za mobilni telefon. Azijske države so tiste, v katerih se največ posameznikovraje odpove intimnosti, kot pa svojemu mobilnemu telefonu – največ jih najdemo med Japonci (47 %).Takoj za njimi so prebivalci Hong Konga (42 %), Južne Koreje (38 %), Indonezije (33 %) in Indije (31%).Na drugi strani lestvice pričakovano najdemo države, katerih prebivalce smatramo za boljtemperamentne – Brazilija (8%), Argentina (9%), Španija (10%), Italija (11%) in Kanada (12%). Ste simislili, da se Slovenci uvrščamo ravno med slednje?Podrobnejša analiza Slovencev je pokazala, da so se intimnosti v večji meri pripravljene odreči ženske,medtem ko po starosti ni opaznejših razlik.
  4. 4. Kaj bi raje: Se odpovedali računalniku ali svojemu mobilnemu telefonu?65 % državljanov sveta bi se raje odpovedalo svojemu mobilnemu telefonu kot pa računalniku. Tadelež je najvišji v Kanadi (80%), sledijo Nemci (78%), Brazilci (77%) in Francozi (74%). Slovenci smo natem področju dokaj razdeljeni – 54% vprašanih bi se raje odpovedalo svojemu mobilnemu telefonu,46% računalniku. Zanimivo je, da so med Slovenci na svoj mobilni telefon v večji meri navezane ženskein mlajši.
  5. 5. Kaj bi raje: Se odpovedali družabnim omrežjem ali televiziji?Globalno gledano je razmerje v prid televiziji. Slabi dve tretjini vprašanih bi se raje odpovedalidružabnim omrežjem kot televiziji. Države, kjer je televizija močno v ospredju, so: Velika Britanija,Avstralija in Francija (družabnim omrežjem bi se odpovedalo 80% vprašanih). Nič kaj dosti nezaostajamo niti Slovenci – dve tretjini bi nas raje gledalo televizijo.Televiziji so se pričakovano v nekoliko večji meri pripravljeni odpovedati mlajši Slovenci, vendar tadelež ni tako visok, kot bi morda pričakovali; takih je “le” 39%.
  6. 6. O RAZISKAVI:Predstavljene so ugotovitve raziskave Global @dvisor, ki jo izvaja tržnoraziskovalno podjetje Ipsos.Raziskava je bila izvedena v januarja 2012, razen v Sloveniji, kjer je bila raziskava izvedena julija2012.Raziskava Global @dvisor je bila izvedena v 26 državah sveta. Države, vključene v raziskavo soArgentina, Avstralija, Belgija, Brazilija, Kanada, Kitajska, Francija, Nemčija, Velika Britanija, HongKong, Madžarska, Indija, Indonezija, Italija, Japonska, Mehika, Poljska, Rusija, Savdska Arabija,Južna Afrika, Južna Koreja, Španija, Švedska, Turčija, ZDA in Slovenija.V vsaki državi je bil uporabljen reprezentativni vzorec 1000+ anketirancev, razen v Turčiji (500+) inSloveniji (400+).
  7. 7. O IPSOSU:Ipsos je bil ustanovljen leta 1975 v Franciji, in je do danes svoje poslovanje razširil na vse ključne trge širomsveta. Svoje pisarne ima v 84 državah po svetu, svojo pozicijo kot tretje največje tržno-raziskovalnopodjetje na svetu pa je v lanskem letu še okrepil s prevzemom Synovata.Ipsosovi strokovnjaki ocenjujejo tržni potencial in interpretirajo tržne trende za več kot 5.000 lokalnih inmednarodnih naročnikov. Raziskave vključujejo razvoj in testiranje novih in obstoječih izdelkov ter storitev,gradnjo blagovnih znamk, testiranje oglaševanja, merjenje zadovoljstva in zvestobe potrošnikov terzaposlenih, raziskovanje javnega mnenja.Ipsos je vodilno tržno raziskovalno podjetje tudi v Adria regiji (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna inHercegovina, Makedonija, Črna gora, Kosovo in Albanija). Ustanovljeno je bilo leta 2009 z združitvijopodjetij Ipsos in 2 največjih neodvisnih trženjsko raziskovalnih podjetij v Adria regiji: Puls, Hrvaška (1993) inStrategic Marketing, Srbija (1997). V Sloveniji je Ipsos prisoten od leta 2006.DODATNE INFORMACIJEIpsos d.o.o.Šmartinska 152, 1000 Ljubljana, Slovenijahttp://www.ipsos.comLenka HrastarDirektorica raziskavTel: +386 (0) 590 26 801 Mobile: +386 31 689 229lenka.hrastar@ipsos.com

×