Cultuur en Communicatie
“Zorg in je organisatie voor een cultuur van vertrouwen en
respect en je zal het samen ver brengen...
De Onderdelen van een
Effectief Business Model:
Doel: Continue Ontwikkelen,
Continue Verbeteren van je Organisatie!

 Wat gaat er Goed?
 Wat kan er Beter?
Maak van je organisatie een Geweldige Plek om
te Werken, met een positieve cultuur en
effectieve communicatie.
Als je in s...
Vertrouwen, Respect, Succes
 Mensen vormen het Hart van een organisatie. Het is van belang dat
zij zich veilig, gewaardee...
Ben Transparant en Geef Leiding.

Een Positieve Cultuur wordt van de grond
af aan opgebouwd:
met geweldige Communicatie!
De Basis dient te Kloppen.
stap 1
 Voldoe allereerst & uiteraard aan de wettelijke vereisten. Denk
daarbij ook aan zaken ...
De Basis dient te Kloppen.
stap 2
Motiveer je Team door:
 Procedures en richtlijnen die relevant en bruikbaar zijn;
 Ond...
De Basis dient te Kloppen.
stap 3
Voorzie je medewerkers van de middelen om succesvol te
kunnen zijn, zoals:
 Ondersteun ...
De Rol van de Medewerker.
Duidelijkheid = Succes.
De basis voor Cultuur & Communicatie is dat iedereen duidelijk
weet wat ...
De Rol van de Medewerker.
stap 1
Wat betekent een rol in de organisatie? Hoe definieer
je die verschillende rollen?
 Het ...
Creëer de Juiste Cultuur
Luister, Verbeter, Communiceer.

http://www.willemscheepers.eu/cvg.pdf
Creëer de Juiste Cultuur
stap 1
Luisteren is een prima manier om te beginnen; begeef
je daarvoor op de werkvloer. Als je l...
Creëer de Juiste Cultuur
stap 2
Neem de situatie in je op:
 Behoud wat Goed gaat;
 Identificeer zaken die Beter kunnen, ...
Creëer de Juiste Cultuur
stap 3
Denk er aan je communicatie duidelijk, concreet en
simpel te houden. Vermijd gebrabbel maa...
Betrek je Medewerkers
Luister en Betrek.
Blijf luisteren naar je medewerkers, reageer op hun feedback en
betrek hen bij he...
“Keep Up the Good Work.”

Beoordeel regelmatig je communicatie om
een positieve organisatiecultuur te
behouden.
Beoordeel ...
Cultuur en Communicatie
Deze Presentatie is de 3e in een serie die zich richt op
de kern van de Nieuwe Aanpak van het
Inve...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Cultuur en Communicatie, Continue Organisatie Ontwikkeling

1,156 views

Published on

Maak van je organisatie een Geweldige Plek om te Werken, met een positieve cultuur en effectieve communicatie.
Als je in staat bent als werkgever een veilige omgeving te creëren gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect , dan versterk je de betrokkenheid van je medewerkers en motiveer je je medewerkers om de organisatie verder te laten groeien en continue te ontwikkelen.
Vertrouwen, Respect, Succes.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,156
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
356
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cultuur en Communicatie, Continue Organisatie Ontwikkeling

 1. 1. Cultuur en Communicatie “Zorg in je organisatie voor een cultuur van vertrouwen en respect en je zal het samen ver brengen.” December 2013 Willem E.A.J. Scheepers MBA
 2. 2. De Onderdelen van een Effectief Business Model:
 3. 3. Doel: Continue Ontwikkelen, Continue Verbeteren van je Organisatie!  Wat gaat er Goed?  Wat kan er Beter?
 4. 4. Maak van je organisatie een Geweldige Plek om te Werken, met een positieve cultuur en effectieve communicatie. Als je in staat bent als werkgever een veilige omgeving te creëren gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect , dan versterk je de betrokkenheid van je medewerkers en motiveer je je medewerkers om de organisatie verder te laten groeien en continue te ontwikkelen.
 5. 5. Vertrouwen, Respect, Succes  Mensen vormen het Hart van een organisatie. Het is van belang dat zij zich veilig, gewaardeerd en vertrouwd voelen wil je samen met hen succes behalen.  Dit betekent dat je alles in je organisatie Goed voor elkaar hebt. Dit varieert van het Werving en Selectieproces via het voldoen aan wettelijke vereisten tot het effectief managen van je organisatie.  Ben je bewust van de verschillende manieren waarop je met je medewerkers communiceert, zoals de communicatie met medewerkers die net in dienst zijn c.q. met hen die al langer met je samenwerken.  Creëer communicatiekanalen waarmee je je medewerkers op de hoogte houdt over de ontwikkeling van je organisatie. Zij hebben dan begrip voor je besluiten en kennen hun rol in de organisatie.
 6. 6. Ben Transparant en Geef Leiding. Een Positieve Cultuur wordt van de grond af aan opgebouwd: met geweldige Communicatie!
 7. 7. De Basis dient te Kloppen. stap 1  Voldoe allereerst & uiteraard aan de wettelijke vereisten. Denk daarbij ook aan zaken als CAO en het overeengekomen contract.  Stel een Communicatie Plan op. Dit is IiP.
 8. 8. De Basis dient te Kloppen. stap 2 Motiveer je Team door:  Procedures en richtlijnen die relevant en bruikbaar zijn;  Ondersteuning te bieden daar waar het nodig is;  Een goede relatie te onderhouden en eventuele verschillen van inzicht snel op te lossen;  De beschikking te geven over goed materiaal en de administratieve last te verlichten;  Te zorgen voor prettige en gezonde werkomstandigheden;  Persoonlijk te waarderen en te belonen op een correcte en eerlijke manier.
 9. 9. De Basis dient te Kloppen. stap 3 Voorzie je medewerkers van de middelen om succesvol te kunnen zijn, zoals:  Ondersteun training en ontwikkeling;  Moedig ontwikkeling aan door het stellen van doelen;  Waardeer de inzet van je medewerkers met promotie, beloning, persoonlijke attenties;  Bied je medewerkers de mogelijkheid kennis en ervaring te delen m.b.v. nieuwe media;  Walk the Talk (zie ook ‘Effectief Management’)  Houdt iedereen geïnformeerd, deel belangrijke informatie, waardeer hen om de kwaliteiten die zij hebben.
 10. 10. De Rol van de Medewerker. Duidelijkheid = Succes. De basis voor Cultuur & Communicatie is dat iedereen duidelijk weet wat zijn/haar rol is; niet alleen je organisatie profiteert daar vervolgens van.
 11. 11. De Rol van de Medewerker. stap 1 Wat betekent een rol in de organisatie? Hoe definieer je die verschillende rollen?  Het vastleggen van kennis, kunde en gedrag dat in iedere rol/functie wordt verwacht, zorgt voor duidelijkheid en draagt bij aan het leveren van prestaties.  Vaak wordt de (HR)focus beperkt tot kennis en vaardigheden bij het analyseren van functies. Een focus op (gewenst) gedrag is daarnaast zeker zinvol.  Voor een functiebeschrijving is het beter dat deze concreet maatwerk is voor de betreffende medewerker dan te algemeen en (dus) te uitgebreid.
 12. 12. Creëer de Juiste Cultuur Luister, Verbeter, Communiceer. http://www.willemscheepers.eu/cvg.pdf
 13. 13. Creëer de Juiste Cultuur stap 1 Luisteren is een prima manier om te beginnen; begeef je daarvoor op de werkvloer. Als je luistert kun je vervolgens feedback geven, maar ook ontvangen:  Door duidelijke doelen te stellen;  Je stimuleert openheid en eerlijkheid;  Je vormt bij je medewerker een basis voor eigenaarschap;  Je staat open voor ideeën;  Je draagt bij aan continue ontwikkeling en verbetering.
 14. 14. Creëer de Juiste Cultuur stap 2 Neem de situatie in je op:  Behoud wat Goed gaat;  Identificeer zaken die Beter kunnen, vorm nieuwe uitdagingen;  Betrek je medewerkers bij mogelijk nieuwe plannen;  Zorg ervoor dat leidinggevenden de vaardigheden hebben om de nieuwe cultuur te dragen;  Kom niet terug op je toezeggingen!
 15. 15. Creëer de Juiste Cultuur stap 3 Denk er aan je communicatie duidelijk, concreet en simpel te houden. Vermijd gebrabbel maar ook strategisch jargon. Zorg voor een consistente boodschap. Hanteer in je communicatie metaforen en pas beelden toe in je organisatie, letterlijk. Nieuwe media kunnen je daarbij uitstekend van dienst zijn.
 16. 16. Betrek je Medewerkers Luister en Betrek. Blijf luisteren naar je medewerkers, reageer op hun feedback en betrek hen bij het nemen van je besluiten om daarmee een sterk en succesvol team te creëren.
 17. 17. “Keep Up the Good Work.” Beoordeel regelmatig je communicatie om een positieve organisatiecultuur te behouden. Beoordeel niet alleen de effectiviteit van de verschillende vormen van communicatie maar ook je communicatiestijl en die van je leidinggevende collegae.
 18. 18. Cultuur en Communicatie Deze Presentatie is de 3e in een serie die zich richt op de kern van de Nieuwe Aanpak van het Investors in People Model: Continue Ontwikkeling. Vriendelijke groet, Willem E.A.J. Scheepers MBA http://www.virtualbusinessconsultant.eu  willem@willemscheepers.eu +31(0)65 117 60 97 'Investors in People is, eenvoudig gezegd, de meest succesvolle Standaard voor organisatieverbetering d.m.v. je mensen.‘ Meer info over IiP vind je op:

×