Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Professionele identiteit door 7N60

166 views

Published on

Je stelt je regelmatig de vraag hoe jullie nieuwe klanten, medewerkers, consumenten of opdrachtgevers kunnen aantrekken. Toch? Je kijkt regelmatig op de websites of naar campagnes van concurrenten en stelt je de vraag of je toch ook niet die weg moet gaan bewandelen. Je focust al je communicatie-inspanning op een nieuw product of initiatief, ook al haal je 90 procent van je omzet uit alle andere activiteiten die je doet. Herkenbaar?
Meegaan met je tijd, nieuwe dingen ontwikkelen, zorgen dat de dingen nog beter gaan, is een ‘must’. Maar wat je ondertussen niet moet vergeten is dat onder alles wat je doet een fundament ligt, een identiteit, een professionele identiteit. Die professionele identiteit ligt aan de basis van jullie business. En deze professionele identiteit consistent gaan communiceren en uitdragen zal de business versterken.

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Professionele identiteit door 7N60

  1. 1. www.7n60communicatie.nl Professionele identiteit Communicatie die de business versterkt
  2. 2. HERKEN JE DIT? Ja/nee Je hebt een architectenbureau, advocatenkantoor, ingenieursbureau of accountantskantoor. Je hebt een participatiemaatschappij, je verkoopt wereldwijd de beste en hipste kinderwagens of je bent dé sleepdienst in Europese havens. Je bent marktleider als detacheerder en opleider in een bepaalde sector of je leidt jonge mensen op op een MBO. Er zijn altijd anderen die hetzelfde doen of ongeveer hetzelfde als jullie. Je stelt je regelmatig de vraag hoe jullie nieuwe klanten, medewerkers, consumenten of opdrachtgevers kunnen aantrekken. Toch? Je kijkt regelmatig op de websites of naar campagnes van concurrenten en stelt je de vraag of je toch ook niet die weg moet gaan bewandelen. Je focust al je communicatie-inspanning op een nieuw product of initiatief, ook al haal je 90 procent van je omzet uit alle andere activiteiten die je doet. Herkenbaar?
  3. 3. BUSINESS VERSTERKEN Intern/extern Het gevaar is dat je in de loop van de jaren vergeet waar jouw organisatie zo goed in is. Waarom veruit de meeste klanten en medewerkers voor jullie kiezen. Je bent uitgekeken op dat wat je goed kunt. Je focus ligt trouwens op het verbeteren van wat niet goed gaat of beter kan. Meegaan met je tijd, nieuwe dingen ontwikkelen, zorgen dat de dingen nog beter gaan, is een ‘must’. Maar wat je ondertussen niet moet vergeten is dat onder alles wat je doet een fundament ligt, een identiteit, een professionele identiteit. De identiteit die maakt dat Piet die op finance zit voor jullie heeft gekozen, dat Marja jullie diensten wil en dat het nieuwe product zo goed bij jullie onderneming past. Die professionele identiteit ligt aan de basis van jullie business. En deze professionele identiteit consistent gaan communiceren en uitdragen zal de business versterken.
  4. 4. DAT ZIJN DIE VAN… Bescheiden/ borst vooruit De waan van de dag vertroebelt de professionele identiteit. Vertroebelt dat waar je zo goed in bent. Waar je je trots vandaan haalt. Waar je aantrekkingskracht als organisatie zit. Bij veruit de meeste bedrijven is dit een blinde vlek geworden. Terwijl dit juist de power motor is. Het is een verborgen gouden ei dat je weer even moet vinden en oppoetsen. Is die professionele identiteit alleen maar positief? Nou, hij is echt. Hij brengt alles samen: wat er aantrekkelijk is, soms irritant, grappig, slim, efficiënt, historisch gegroeid. In elk geval niet kopieerbaar door andere organisaties. Het maakt jullie ‘sticky’. Externe ogen zien jouw blinde vlekken beter. Kunnen beter detecteren en opschrijven wat de professionele identiteit is van jullie organisatie. Wij zullen die ook met minder schroom kunnen opschrijven voor jullie.
  5. 5. RODE DRAAD Echt/onecht De professionele identiteit leggen we vast in een. Dit is niet te verwarren met de missie, visie en waardes van een bedrijf. Het is onze ervaring dat je je niet onderscheidt door deze elementen. We hebben er tientallen voorbij zien komen in ons professionele leven en … ze klinken allemaal hetzelfde. Dat geldt niet voor je professionele identiteit. Die kan alleen maar op jullie van toepassing zijn. Het is de basis, de rode draad, voor alle communicatie. Of je nu websiteteksten moet schrijven, een sales pitch wil houden, nieuwe medewerkers aan je wilt verbinden, aan een tender meedoet… alle communicatie kan voortaan consistent en vanuit ‘echtheid’ vanuit worden gedaan. Op een manier die bij jullie past. En die werkt.
  6. 6. REFERENTIES “De waarde van het message house is dat iedereen beter weet hoe we naar buiten toe communiceren om een manier dat het ons als bedrijf ook verder helpt. We zijn een breed bureau en kunnen veel dingen goed, maar we willen graag gevraagd worden voor specifieke opdrachten en daar kunnen we nu in onze communicatie meer op sturen. Door focus aan te brengen in onze communicatie komt ons onderscheidend vermogen duidelijker naar voren. Dat helpt niet alleen onszelf maar ook onze opdrachtgevers – zij weten beter wat ze van ons kunnen verwachten en waar ze SVP voor moeten vragen.” “Het message house loopt inmiddels als een rode draad door alle communicatie. We gebruiken onze ‘messages’ als leidraad bij onze nieuwtjes op de website, facebook en Linkedin maar ook als een checklist bij bijvoorbeeld publicaties en interviews. En ook bij selecties en tenders gebruiken we het message house om goed te omschrijven waar wij voor staan en wat onze unieke kwaliteiten zijn. We hebben als bureau een aantal maanden geleden ook een spel gespeeld ‘Talent at work’, ontwikkeld door Targetpoint, zij hebben ook het message house als leidraad gebruikt voor een persoonlijk gesprek tussen onze werknemers over de persoonlijke drijfveren en ieders unieke kwaliteiten, heel bijzonder was dat.” “We kregen het advies van 7N60 om meer ons echte stoere DNA te laten zien en een tikje minder bescheiden zijn. Samen met 7N60 hebben we collega’s uit de organisatie geïnterviewd. Collega’s uit verschillende lagen en disciplines en bedrijfsculturen. Samen met hen zijn we op zoek te gaan naar onze roots, identiteit en sterkte. We hebben gesproken met een kapitein, een technisch specialist, collega’s van de sales, finance, HR en HSE-Q afdeling. We hebben hen het verhaal te laten vertellen waar ze trots op zijn, waar ze voor staan en voor gaan. Zo ontstond er een authentiek verhaal, beschreven vanuit verschillende perspectieven, dat het DNA van Kotug Smit weerspiegelde.” “Ik heb nog een paar mooie projecten liggen waar ik het message house ook bij ga gebruiken. Ik ga de vacatureteksten beetpakken en het message house helpt mij ook bij het neerzetten van een verhaallijn voor onze bedrijfsfilm.” “Bedrijven die overwegen om met een message house aan de slag te gaan, zou ik willen adviseren om de tijd te nemen en het proces zorgvuldig te doen. Ga intern de dialoog aan, spiegel het verhaal met je klant of leverancier, laat het bezinken en schaaf dan nog eens aan de teksten. Uiteindelijk staat er dan een authentieke boodschap dat echt bij je organisatie past en recht doet aan de uitstraling die je bedrijf verdient.”
  7. 7. 7N60 COMMUNICATIE Ja/nee Professionele identiteit is een van onze specialismen. Je hebt nu een idee gekregen van wat het is en waarom het belangrijk voor jullie kan zijn. Wij hebben er natuurlijk meer specialismen. Vraag gerust naar onze andere korte presentaties over: • crisiscommunicatie/mediarelaties; • copywriting; • media- en presentatietrainingen; • personal branding. Stuur een mail naar Joris van Roessel of bel: joris@1967ers.nl 06-27064866
  8. 8. www.7n60communicatie.nl

×