Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Mediatraining & presentatietraining 7N60

Een microfoon onder je neus. Een camera die draait. Op een podium staan. Het zijn voor de meesten van ons geen alledaagse situaties. Het is ons in onze cultuur niet echt met de paplepel ingegoten. En daarom vrezen we dergelijke situaties en zijn we dolblij als het achter de rug is.

Zonde is dat. Want vaak zijn dit eigenlijk situaties waarin je vol trots kunt vertellen waar jouw organisatie of jijzelf zo goed in is. Vaak heb je iets te melden waar je met een rechte rug over kunt spreken. Goed bezien is het eigenlijk een moment waar je naar uit zou kunnen kijken en op zou kunnen verheugen. Bij onze presentatie- en mediatrainingen is dit het uitgangspunt. Enjoy the ride.

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Mediatraining & presentatietraining 7N60

  1. 1. www.7n60communicatie.nl Media- en presentatietraining Comfortabel en voorbereid naar buiten treden
  2. 2. HARTKLOPPINGEN Ja/nee Een microfoon onder je neus. Een camera die draait. Op een podium staan. Het zijn voor de meesten van ons geen alledaagse situaties. Het is ons in onze cultuur niet echt met de paplepel ingegoten. En daarom vrezen we dergelijke situaties en zijn we dolblij als het achter de rug is. Zonde is dat. Want vaak zijn dit eigenlijk situaties waarin je vol trots kunt vertellen waar jouw organisatie of jijzelf zo goed in is. Vaak heb je iets te melden waar je met een rechte rug over kunt spreken. Goed bezien is het eigenlijk een moment waar je naar uit zou kunnen kijken en op zou kunnen verheugen. Bij onze presentatie- en mediatrainingen is dit het uitgangspunt. Enjoy the ride.
  3. 3. COMFORTABEL Jezelf/inhoud Je komt het beste tot je recht als je je comfortabel voelt. Ook wanneer je in het openbaar moet spreken. Dat is ons uitgangspunt. We zoeken in onze trainingen dan ook naar dat optimum. De balans tussen inhoudelijk goed je verhaal vertellen en zoveel mogelijk jezelf kunnen zijn. Verder gaan we ook in op dat wat je vreest. Een bepaalde vraag. Een bepaalde situatie. De meeste mensen proberen deze situaties te ontwijken. Wij gaan ervan uit dat we juist deze goed moeten voorbereiden, inhoudelijk en situationeel, zodat je daarna in alle vrijheid en ontspanning je podium kunt pakken. Je weet dat je niet meer bang hoeft te zijn voor die ene vraag en daarmee kun je ontspannen aan het interview of optreden beginnen.
  4. 4. WAT IS JE BOODSCHAP? Gehoord/gemist We zijn vaak geneigd om braaf antwoord te geven op de vraag. We zijn vaak geneigd in presentaties om veel te veel te willen vertellen. In onze media- en presentatietrainingen focussen wij nadrukkelijk op de boodschap(pen) die jij wilt achterlaten bij de lezers/bezoekers/kijkers. Hoe kun je die boodschap het beste over de bühne brengen? Hoe kun je die het beste verpakken? Hoe kun je die het beste vertellen ondanks de vragen die gesteld worden. Elke vraag is een kans om je verhaal te doen, maar dat moet je leren herkennen. Hoe zorg je ervoor dat mensen nadat ze jouw verhaal hebben gehoord of gelezen onthouden wat jij wilt dat ze onthouden?
  5. 5. JOUW MANIER IS DE BESTE Do’s/dont’s Tijdens deze trainingen gaan we uiteraard in op de do’s and dont’s. Geven we je handvatten om dergelijke situaties zo maximaal mogelijk te kunnen benutten. Oefenen we met een cameraman als het nodig is en kijken jouw ‘optreden’ meteen terug. Om te leren. Wisselen we af tussen een vriendelijke versie van Jeroen Pauw en een pitbull variant van Sven Kockelman. En alles daar tussenin. Ook afhankelijk van wat je te wachten staat natuurlijk. Het gaat om een combinatie van inhoud en praktijk. Van theorie en oefenen. Van ervaren hoe jij dergelijke situaties het beste aan kunt vliegen. En daar jouw manier van te maken. Omdat dat het resultaat ten goede komt.
  6. 6. VAKER DAN JE DENKT Intern/extern We geven deze media- en presentatietrainingen zeer regelmatig. We worden daar veel vaker voor gevraagd dan je misschien zou verwachten. Wanneer? Ter voorbereiding op een interne kick-off, een sales meeting, een TEDx optreden. Ter voorbereiding op een boardmeeting om je presentatie te testen en oefenen. Idem voor aandeelhouders of financiële pers. Wanneer je een interview kunt geven voor een krant of ander medium. Om te oefenen hoe de nieuwe positionering klinkt uit jouw mond…. We doen dit individueel maar ook vaak voor een heel MT bijvoorbeeld.
  7. 7. 7N60 COMMUNICATIE Tot snel? Media- en presentatietrainingen is een van onze specialismen. Je hebt nu een idee gekregen van wat het is en waarom het belangrijk voor jullie kan zijn. Wij hebben er natuurlijk meer specialismen. Vraag gerust naar onze andere korte presentaties over: • professionele identiteit; • copywriting; • crisiscommunicatie; • personal branding. Stuur een mail naar Joris van Roessel of bel: joris@1967ers.nl 06-27064866
  8. 8. www.7n60communicatie.nl

×