Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Crisiscommunicatie of communicatie om een crisis te voorkomen

112 views

Published on

Een dreigende recall. Wel erg veel aandacht, ongewenste aandacht van media voor een van je projecten of medewerkers. Een dodelijk ongeval waarbij een van jouw medewerkers is betrokken. Een heikele kwestie die delicate communicatie verdient. Een overname waar de gemoederen oplopen.

Waar jullie het zweet van op de rug krijgen, tovert bij ons een glimlach rond de lippen. Niet omdat we van de afdeling leedvermaak zijn. Nee, omdat we als communicatie pro’s dan kunnen laten zien waar we goed in zijn. Dan kunnen we het verschil maken. En dan gaat ons hart sneller kloppen. For all the right reasons.

Published in: Business
  • Login to see the comments

  • Be the first to like this

Crisiscommunicatie of communicatie om een crisis te voorkomen

  1. 1. www.7n60communicatie.nl Crisiscommunicatie …. of communicatie om een crisis te voorkomen
  2. 2. HARTKLOPPINGEN Ja/nee Een dreigende recall. Wel erg veel aandacht, ongewenste aandacht van media voor een van je projecten of medewerkers. Een dodelijk ongeval waarbij een van jouw medewerkers is betrokken. Een heikele kwestie die delicate communicatie verdient. Een overname waar de gemoederen oplopen. Waar jullie het zweet van op de rug krijgen, tovert bij ons een glimlach rond de lippen. Niet omdat we van de afdeling leedvermaak zijn. Nee, omdat we als communicatie pro’s dan kunnen laten zien waar we goed in zijn. Dan kunnen we het verschil maken. En dan gaat ons hart sneller kloppen. For all the right reasons.
  3. 3. FIRST THINGS FIRST Intern/extern We zetten eerst alle feiten op een rijtje. En alle bijbehorende gevoeligheden brengen we in kaart. De autoriteiten waarmee we te maken hebben. De partijen die hierbij betrokken zijn. Vervolgens ontstaat er meestal een nauwe samenwerking met de juristen van de organisatie. Samen komen we tot een strategie, waarbij wij uiteraard verantwoordelijk zijn voor de communicatiestrategie. We onderscheiden : - Interne communicatie met de eigen organisatie - Externe communicatie met autoriteiten (NVWA, Autoriteit financiële markten, EU, enz…) - Externe communicatie met opdrachtgevers, leveranciers. - Externe communicatie met media
  4. 4. RIGIDE PLAN VAN AANPAK Do’s/dont’s Een strakke regisseur —meestal zijn wij dat— zorgt ervoor dat de communicatiestrategie volgens een rigide plan wordt uitgevoerd. Dit betekent, afhankelijk van de situatie, meestal dagelijks overleg. We delen het protocol met de organisatie. We werken samen met de klantenservice. We bereiden woordvoerders voor op media- optredens. We verzorgen alle communicatie inclusief statements en FAQ’s naar de interne organisatie. We verzorgen alle communicatie richting externe partijen. Dit kunnen ook face-to-face situaties zijn met autoriteiten.
  5. 5. ONZE FILOSOFIE Waar/niet waar In een professionele organisatie gaan er wel eens dingen mis. Mensen maken fouten. Verkeerde plaats, verkeerde tijd situaties. Er is een productiefout. Er kan van alles gebeurd zijn. Communicatie is erop gericht de crisis af te wenden of te kanaliseren. Het is onze filosofie dat communicatie recht moet doen aan de situatie. Niet defensief is. Geen onwaarheden verkondigt. Communicatie moet in één keer goed en je niet later alsnog met een boemerang vol treffen, omdat je onheus hebt gehandeld. Communicatie moet ook recht doen aan de intentie van de organisatie. Ervoor zorgen dat de business zo min mogelijk wordt geschaad. En dat de medewerkers zo goed mogelijk door kunnen werken. Wij staan 24/7 paraat. Dat is de enige manier om in een dergelijke situatie te opereren.
  6. 6. MEDIA Online/offline Als oud journalisten bij de Volkskrant, Veronica Nieuwsradio en KRO Ontbijttv hebben we alle kennis en ervaring in huis om met de verschillende type media en journalisten om te gaan. Als PR bureau van bijvoorbeeld Facebook en Zalando in de Benelux hebben we in mediastormen gewerkt. Als communicatie-adviseurs voor grote en kleinere organisaties hebben we voortdurend crisiscommunicatie trajecten op ons bord liggen. We verzorgen mediatrainingen voor de woordvoerders. Op maat. Zodat zij zowel inhoudelijk als in houding goed overkomen. Op een manier die ook nog eens bij hen past. En bij de organisatie. En bij de situatie.
  7. 7. 7N60 COMMUNICATIE Tot snel? Crisiscommunicatie is een van onze specialismen. Je hebt nu een idee gekregen van wat het is en waarom het belangrijk voor jullie kan zijn. Wij hebben er natuurlijk meer specialismen. Vraag gerust naar onze andere korte presentaties over: • professionele identiteit; • copywriting; • media- en presentatietrainingen; • personal branding. Stuur een mail naar Joris van Roessel of bel: joris@1967ers.nl 06-27064866
  8. 8. www.7n60communicatie.nl

×