Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
www.7n60communicatie.nl
Copywriting
In de communicatie verraad je jezelf
SCHRIJVEN IS EEN VAK
Geschikt/
ongeschikt
Iedereen schrijft elke dag. Je doet het al van kleins af
aan. Nu schrijf je dage...
COPY DIE IETS TOEVOEGT
Intern/extern Wat ons betreft schrijf je niet om het schrijven. Het
moet bijdragen aan de strategie...
POSITIONERING
Echt/onecht
Wij schrijven blogs voor CEO’s en opiniestukken die
door kranten en andere media worden gepublic...
LEESBAAR
Bar/schutting
Veel teksten zijn nietszeggend. Maken gebruik van
holle woorden, containerbegrippen. Gaan ‘hoogover...
COPY
Online/offline
Wat voor copy wij allemaal schrijven?
Websiteteksten, persberichten, jaarverslagen,
vacatureteksten, b...
7N60 COMMUNICATIE
Tot snel?
Copywriting is een van onze specialismen. Je hebt nu
een idee gekregen van wat het is en waaro...
www.7n60communicatie.nl
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Copywriting - Schrijven is een vak

Iedereen schrijft elke dag. Je doet het al van kleins af aan. Nu schrijf je dagelijks mails, verslagen, presentaties. Van alles. En toch durven wij onomwonden te zeggen: schrijven is een vak.

Opschrijven wat je bedoelt te zeggen. Schrijven om ook echt contact te maken met degene voor wie het bedoeld is. Schrijven op een manier die prettig leest. Schrijven zodat de business wordt versterkt. Schrijven zodat de strategie doorklinkt zonder dat het irriteert. Of in de weg zit. Intelligent schrijven. Schrijven zonder dat het je te veel tijd en kracht kost.

Dat type schrijven is een vak. En dat vak beheersen wij. Dat niet alleen, het is wat wij heel graag doen. Misschien stiekem wel het liefste doen.

Wat voor copy wij allemaal schrijven?
Websiteteksten, persberichten, jaarverslagen, vacatureteksten, blogs, opiniestukken, artikelen voor (relatie)magazines, strategienota’s, stukken voor tenders, FAQ’s, delicate mails voor boze klanten/consumenten, posterteksten, mailings aan decanen/prospects/studenten, scripts voor vlogs/bedrijfsfilms, HR campagneteksten, speeches, positioneringsdocumenten, white papers….

…om maar een idee te geven van wat we de afgelopen maand hebben geschreven.
En dat doen wij in het Nederlans, Engels en Frans.

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Copywriting - Schrijven is een vak

  1. 1. www.7n60communicatie.nl Copywriting In de communicatie verraad je jezelf
  2. 2. SCHRIJVEN IS EEN VAK Geschikt/ ongeschikt Iedereen schrijft elke dag. Je doet het al van kleins af aan. Nu schrijf je dagelijks mails, verslagen, presentaties. Van alles. En toch durven wij onomwonden te zeggen: schrijven is een vak. Opschrijven wat je bedoelt te zeggen. Schrijven om ook echt contact te maken met degene voor wie het bedoeld is. Schrijven op een manier die prettig leest. Schrijven zodat de business wordt versterkt. Schrijven zodat de strategie doorklinkt zonder dat het irriteert. Of in de weg zit. Intelligent schrijven. Schrijven zonder dat het je te veel tijd en kracht kost. Dat type schrijven is een vak. En dat vak beheersen wij. Dat niet alleen, het is wat wij heel graag doen. Misschien stiekem wel het liefste doen.
  3. 3. COPY DIE IETS TOEVOEGT Intern/extern Wat ons betreft schrijf je niet om het schrijven. Het moet bijdragen aan de strategie, aan de positie en de identiteit van de organisatie. Het moet consistent uitdragen waar de organisatie voor staat. En dat op een aansprekende manier natuurlijk. Of het nu gaat om een persbericht, websiteteksten of een interne notitie. Het moet voor de lezer/ontvanger iets toevoegen. Hem niet vermoeien. Hem of haar serieus nemen. Het betekent dat we nooit zomaar aan de slag gaan. We moeten goed begrijpen wat er van ons wordt gevraagd. Op welke strategie, op welk fundament wij verder bouwen. Hoe onze copy past in de professionele identiteit van de organisatie.
  4. 4. POSITIONERING Echt/onecht Wij schrijven blogs voor CEO’s en opiniestukken die door kranten en andere media worden gepubliceerd. Omdat we een organisatie en de branche goed hebben leren kennen, bepalen we samen met een directeur wat de thema’s zijn en onderwerpen waarmee hij/zij zich kan/moet/wil profileren in een komende periode. We kijken hierbij natuurlijk naar ontwikkelingen in de samenleving en in de branche, maar nadrukkelijk ook naar de organisatie en de betreffende directeur. Blogs en opiniestukken zijn pas lezenswaardig als ze voldoende ‘echtheid’ en persoonlijkheid bezitten. Of we nu opiniestukken moeten schrijven die studenten van de TU moeten aanspreken of juist leden van raden van bestuur, we weten de juiste toon te treffen.
  5. 5. LEESBAAR Bar/schutting Veel teksten zijn nietszeggend. Maken gebruik van holle woorden, containerbegrippen. Gaan ‘hoogover’ zoals wij dat noemen en zijn niet leesbaar. Wij schrijven leesbare teksten. We gebruiken geen onnodige vaktaal of ingewikkelde woorden als dat geen doel dient. Zoals een docent vroeger zei: “Kies jij maar”, wijzend naar een halfhoge kast in het lokaal. “Is het een bar waar je met een leuke jongen staat of de schutting waar je met je buurvrouw kletst. Vertel mij eens: wat wil je hem of haar vertellen?” En als je dat dan aan docent Frans had verteld zei hij: “Zo, en schrijf dát dan maar eens op.” Velen denken dat je teksten pas interessant worden gevonden als je gewichtig doet. Moeilijke woorden gebruikt. Intelligentie verraadt zich juist in het helder een eenvoudig kunnen opschrijven wat je bedoelt.
  6. 6. COPY Online/offline Wat voor copy wij allemaal schrijven? Websiteteksten, persberichten, jaarverslagen, vacatureteksten, blogs, opiniestukken, artikelen voor (relatie)magazines, strategienota’s, stukken voor tenders, FAQ’s, delicate mails voor boze klanten/consumenten, posterteksten, mailings aan decanen/prospects/studenten, scripts voor vlogs/bedrijfsfilms, HR campagneteksten, speeches, positioneringsdocumenten, white papers…. …om maar een idee te geven van wat we de afgelopen maand hebben geschreven. En dat doen wij in het Nederlans, Engels en Frans.
  7. 7. 7N60 COMMUNICATIE Tot snel? Copywriting is een van onze specialismen. Je hebt nu een idee gekregen van wat het is en waarom het belangrijk voor jullie kan zijn. Wij hebben er natuurlijk meer specialismen. Vraag gerust naar onze andere korte presentaties over: • professionele identiteit; • crisiscommunicatie; • media- en presentatietrainingen; • personal branding. Stuur een mail naar Joris van Roessel of bel: joris@1967ers.nl 06-27064866
  8. 8. www.7n60communicatie.nl

×